Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosim o tipy a rady jake vybrat um. Mam 2 mesicni holku a je od zacatku na um. Prvni jsme meli bebivitu a po te mela tvrde bobecky ale prdela. Ted mame hami a kadi ale vubec opravdu vubec neprdi a furt mi place. Zkousela jsem uz vse od nahrivani po masaze a kapky, caje atd. ucinek vseho max jeden den
prosim poradte ale zas aby krabice nestala 400
![]()
Pokud chceš laciné UM, tak to je Sunar Complex a drogeriová UM jako je Babylove a Babydream. Babylove Bio si hodně maminek chválí, tak bych zkusila to.
Nebo zkusit Hami pro citlivé bříško.
Za sebe můžu doporučit Hipp, ten u druhého hodně pomohl s bříškem. Je to sice dražší UM, ale má nejmenší odměrku ze všech UM, co jsme kdy zkoušeli, tak to nakonec s tou cenou není tak hrozné (např. Babybio nám teď nevydrží ani týden a Hipp měl cca na 10 dní).
@Billi píše:
Pokud chceš laciné UM, tak to je Sunar Complex a drogeriová UM jako je Babylove a Babydream. Babylove Bio si hodně maminek chválí, tak bych zkusila to.
Nebo zkusit Hami pro citlivé bříško.
Za sebe můžu doporučit Hipp, ten u druhého hodně pomohl s bříškem. Je to sice dražší UM, ale má nejmenší odměrku ze všech UM, co jsme kdy zkoušeli, tak to nakonec s tou cenou není tak hrozné (např. Babybio nám teď nevydrží ani týden a Hipp měl cca na 10 dní).
Hami pro citlive brisko bohuzel neni hami nema pitrebne suroviny pro vyrobu je to v cele evrope. ![]()
K bebivitě měla i nějáké pití. tu změnu mléka ti doporučila pediatra? jinak mi měly babylove bio a dobrý…
@Gosi píše:
K bebivitě měla i nějáké pití. tu změnu mléka ti doporučila pediatra? jinak mi měly babylove bio a dobrý…
Ano vzdy davam caj bud fenyklovy nebo kminovy a vcera jsme byly na pohotovosti ze nas tam posla dr na podezreni nahle prihody brisni to sr nestesti nepotvrdilo tak mi dr z pohotovosti rekla ze to vypada na um ze ji nesedi
![]()
@Billi Já Sunar kupuju, ale nepřijde mi úplně nejlevnější při ceně 256 Kč za krabici ![]()
@Gosi proč by změnu UM měla doporučovat doktorka?
Se mnou se nikdy o UM ani nebavila. Jen se mě zeptala na značku, když jsem jí řekla, že už nekojíme.
A to jsem taky zkusila víc značek, než jsme skončili u Hippu.
@Heduša opravdu hodně doporučuju ten Hipp. U nás sedlo oběma dětem. Mladší ho snášel lépe jak MM. Přestalo ho po něm bolet bříško.
Vim ze kazdemu ditku sedne jine um. Syn mel sunar dcera bebivitu a posledni dcerka stale problemi ![]()
@Katuskka já ho teď viděla za 200 Kč v akci. Ale je pravda, že to je od 2 výš.
Moje malá měla dlouhou dobu nutrilon, ale málo mi po tom kadí, takže přecházíme na bebu.. Sunar mi dr nedoporučila hned, je prý sladší než jiné um a děti pak horko těžko jdou navyknout na jiné um.. Zkusili sme i Humanu a taky bez problémů..
Jinak mě dr um maximálně doporučuje a taky se ptá co momentálně malá má.. Malá je na um z 30%
@Billi píše:
@Gosi proč by změnu UM měla doporučovat doktorka?
Se mnou se nikdy o UM ani nebavila. Jen se mě zeptala na značku, když jsem jí řekla, že už nekojíme.A to jsem taky zkusila víc značek, než jsme skončili u Hippu.@Heduša opravdu hodně doporučuju ten Hipp. U nás sedlo oběma dětem. Mladší ho snášel lépe jak MM. Přestalo ho po něm bolet bříško.
protože pojzd jí po něm nrbolelo bříško a byl problem jen bobky místo vajíček, tak bych se zeptala jestli je to problém a mám zkusit jiný, nebo jestli to tak mám nechat…
@Gosi vidíš a já se neptala a ani mě to nenapadlo. Pokud jsem viděla, že nesedí, tak jsem UM změnila. Podle zkušenosti vím, že doktorky občas radí nesmysly - např. kamarádky dítěti nesedl Nutrilon a doktorka ho tak zarytě doporučovala a problémy sváděla na všechno jiné, že si kamarádka nakonec UM změnila sama, ale doktorce kývala na to, že dítě krmí Nutrilonem.
S doktorkou bych řešila jen případné znaky ABKM.
Jeste me napadlo zkusit amilko bifido nove mleko ale neni na nej moc recenzi. No kazdopadne do zitra mam cas se rozhodnout. Ted mam malou na sobe aby vubec spala ale stejne se furt krouti a budi ![]()
@Billi píše:
@Gosi vidíš a já se neptala a ani mě to nenapadlo. Pokud jsem viděla, že nesedí, tak jsem UM změnila. Podle zkušenosti vím, že doktorky občas radí nesmysly - např. kamarádky dítěti nesedl Nutrilon a doktorka ho tak zarytě doporučovala a problémy sváděla na všechno jiné, že si kamarádka nakonec UM změnila sama, ale doktorce kývala na to, že dítě krmí Nutrilonem.S doktorkou bych řešila jen případné znaky ABKM.
já ho po půl roce měnila taky, sama, doktor a sestřička mě akorát upozornili ať dávám pozor na věk, že je celkem jedno jaký pije, testama musí projít všechny…ale prvního půl roku měla jednu značku a pokud s tím měla zakladatelka jen ten problém, tak mi to nepříjde jako důvod ke změně, kor když ta změna byla k horšímů…na místě zakladatelky bych se vrátila(já bych teda ani neměnila) k původnímu mlíku a přidala probiotika…