Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé mamky,
máte prosím někdo zkušenost s lahví od Calma od Medely, že by mléko teklo pomalu jako z prsu???
Musím malého dokrmovat a u všech lahviček (Avent, Mam) se po dopití doslova rozčiluje, že už má vypito
čili by potřeboval, aby mu to teklo pomalu
Jsem ochotná pro jeho spokojenost zainvestovat, ale raději se ptám, jestli to tak opravdu je, nebo jestli to teče, jak z každé lahve ![]()
Děkuji za Vaše postřehy
![]()
Mlíčko z Calmy neteče, když ji například otočíš dnem vzhůru neměla by ani ukápnout. Miminko musí sát podobně jako z prsu aby se k mlíku dostal, je v ní taková membrána přes kterou musí mléko vysát. Pokud kojíš a chceš přikrmovat lahví tak Calma je dobrá volba.
@RadkazBrna Teče to opravdu pomalu a jen když dítě saje. Mimino se u toho docela nadře, jako u kojení, pokud nemáš silný spouštěcí reflex. Používala jsem Calmu při kojení na nárazové krmení, když jsem třeba byla déle pryč. Ale mám pocit, že se doporučuje až od 3 měsíců, že to mladší dítě nemusí utáhnout.
EDIT: Ale pozor, jestli dokrmuješ umělým mlékem, tak lahvička má tendenci se hodně ucpávat, přecejenom je to jiná konzistence než MM a ta dírka je strašně malinká.
S calmou nemám zkušenost, u nás byla dobrá flaška tommee tippee
@iiiv píše:
S calmou nemám zkušenost, u nás byla dobrá flaška tommee tippee
Mrknu na ni ![]()
@Brouckova píše:
Mlíčko z Calmy neteče, když ji například otočíš dnem vzhůru neměla by ani ukápnout. Miminko musí sát podobně jako z prsu aby se k mlíku dostal, je v ní taková membrána přes kterou musí mléko vysát. Pokud kojíš a chceš přikrmovat lahví tak Calma je dobrá volba.
to by bylo ono ![]()
Malému jsou dneska tři měsíce, dokrmuji um, to je pravda. Ale to by bylo ideální, aby mu to teklo pomalu.
Neteče pomaleji, teče na etapy, chvíli musí dítě sosat, aby se mlíko natáhlo do takové mezikomůrky v tom dudlíku a pak to teče chvíli lehce. Prostě jako u prsa, taky musí nejdřív stimulovat a pak to chvíli teče hodně a pořád dokola.
@Brouckova píše:
lahev teče, když je nasáto do té komůrky.. nebo aspoň ta naše v tuhle chvíli tekla:-)
@hofka píše:
lahev teče, když je nasáto do té komůrky.. nebo aspoň ta naše v tuhle chvíli tekla:-)
Ano, máš pravdu. Já to myslela tak že když do lahve dá UM a než ho dá miminku tak když otočí dnem vzůhu běžnou láhev tak z té to teče samo, ale z Calmy ne ![]()
Ono i ty některý obyčejný, když je otočíte dnem vzhůru, tak netečou. Už jsem ji objednala a zítra vyzvednu. Tak uvidíme
Je to sice hodně peněz, ale už jsem přišla o víc a když bude malej spokojenej, tak mi to za to stojí. Děkuji za rady holky ![]()
Náš s tím měl trochu problém, protože jak se to nasálo do té komůrky a pak najednou teklo, tak se tím docela dusil.
Já jsem calmou krmiva malou um hned od propuštění z porodnice. Měla jsem málo mléka, tak jsme po kojení museli dokrmit. Mléko Teče fakt pomalu a prcek si musí u pití fakt maknout
Já dala za Calmu 600,– a po několikátém vyvaření začala silně protékat, prostě kaput… už bych do ní nešla.
@yoshua píše:
Já dala za Calmu 600,– a po několikátém vyvaření začala silně protékat, prostě kaput… už bych do ní nešla.