Jak vypadá kojení vs. věk miminka?

6534
21.12.15 20:44

Tak moji male je pul roku a tak od dvou mesicu se kojeni z pul hodiny zkratilo zhruba na 2 minuty. Prikrmuju mesic a pocet kojeni za den je stejnej ne li vyssi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32941
21.12.15 20:45

Tak já jsem kojila takhle podle potřeby (někdy po hodině, někdy po 4 když spal) do 6 měsíců. Tehdy si pamatuju, že jsem kojila co 2h. Po zavedení příkrmů se postupně odbourávalo kojení, ty příkrmy vycházely tak zhruba na ty stejné časy jako kojení. Takže třeba v 8m byl režim takový, že ráno bylo kojení, kolem 9h jogurt, pak spal dopoledne, potom oběd, pak jsem dokojila, 15h ovocná svačina, chvíli spaní, 18h kojení, 19:30 kojení (v noci kojení 2-3×). V 1 roce kojení jen ráno, večer a v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
21.12.15 20:46

Kojila jsem podle potreby a chuti az do 16mesicu (u syna do 23mesicu) a vypestovala jsem si pekne zavislaky… nejlepsi by bylo udelat se zavadenim prkrmu i zavedeni vody na piti misto kojeni a udelat kojeni pravidelne. Tak to planuju priste (pokud nejake bude)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
21.12.15 20:49

Myslím, že o konkrétním režimu pokud kojíte jak si dítě řekne nemůže být řeč. (ten mají matky, co kojí podle příruček- např po třech hodinách) Dítě někdy pije méně- protože nemá potřebu, jindy má např. růstový spurt, tak pije více. Jediné, kdy budete kojit méně a méně je po zavedení příkrmů- pokud vydržíte plnně kojit do 6 měs, tak zhruba v 7-8 měs kojíte méně, ale stále se po jídle dítko dokojí. Jsou děti, co jsou na UM a pijí třeba 3× za noc i v roce, ve dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
21.12.15 20:50

T

Příspěvek upraven 19.03.17 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
21.12.15 20:53

Kojila jsem vždy podle potřeby děcka. V 18m syna jsem to zkrouhla jen ráno, po obědě před spaním, večer a v noci. Ted je mu 25m a má jen večer a někdy v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
21.12.15 21:10

@smudlinky To záleží i na dítěti, starší si říkal á 3 hod plus mínus 5 minut, mohla bych podle něj řídit hodiny, v noci teda postupně dýl. Mladší téměř to samý, jen potřebovala častěji (á 2,5 hod.). Příkrmy jsem pak zaváděla v časech, jak by vycházelo kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
21.12.15 21:22
@Rakosnicek1983 píše:
Tak mala ma 20m a na konec to nevypadá, brzo si asi skočim pro homeo na zastaveni laktace.Pije ráno, po obědě a pred usnutim, jine tekutiny moc nemusi. Vysosa toho ale hodne, plenky ma težké. Jak ji rostly zuby, jednu dobu sem tam kousala, ted to nedela, ale zato mi kroutí „neobsazenou“ bradavku :roll: Je taková drobná, takze třeba roční kluk od kamosky ma větši hlavu nez ona, tak mi prijde porad u kojeni taková miminkovska, ale těším se na konec.Na druhou stranu chemické UM, ve kterým je palmový olej, ji dáváte nehodlám, to at me radsi kouše. Navic jeste nebyla nemocná ani nachlazena.
:palec:

Syn má 22m, ABKM, kojim pořád dost hojně, ale snazim se už ted v tehotenstvi omezovat..do cca 17 m kojeny temer plne, neb odmital jidlo, byl porad drobný, kojil se opravdu co 2-3 h ve dne v noci..jinak do 6 m pil co hodinu, max. hodinu a pul..takže kojeni pro mne je spis už nepríjemný..a ted me další dvouletka..ale. druhé asi budú kojit min..a taký drive zavedu vodu..malý neumel a nechtel pit vodu cca do roka, rika a ctvrt, a i ted toho nevypije extra moc..caj začal pit nedavno..takze co dite, to jiný pribeh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
21.12.15 21:31

U úplnýho miminka jsem kojila podle potřeby, po 6nedělí už jsem pokud byl rozestup menší než 3hodiny hledala, jestli náhodou není důvod nespokojenosti jiný než hlad. Od 2měsíců spal celou noc cca do 5, pak si cucnul a chrněl dál. Přes den se držel těch 2,5-3hodin. S příkrmy jsem omezila kojení, nedokojovala jsem jak alespoň něco snědl. Ve 3/4roce už pil jen ráno a večer, měl plně zavedený příkrmy a kojení nebylo uspávadlo, tak nebyl důvod proč kojit častěji, krom pár výkyvů se zuby, kdy odmítal jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
21.12.15 21:38

Já teda kojila vždy podle potřeby dítěte, ale od příkrmů jsem dávala i vodu na pití a zhruba okol těch 10m jsem kojila už jen na denní a noční spaní a ráno. jindy pak už jen když to vyloženě vyžadoval třeba v nemoci nebo u zubů. ale teďka po šestinedělí koj jak bude miminko chtít a na kojení nebuď :-) kojení není pro dítě jen jídlo, ale hlavně čas strávený s matkou a to je pro něj nejvíc :hug:

• Citovat
  • Upravit
265
21.12.15 21:50

Kojila jsem na požádání, po zavedení prikrmu jsem snižovala a teď v 11 měsících kojim jen v noci… A to bych tak na roce chtěla odbourat, tak uvidíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.12.15 21:53

@kazda.m Kus od kusu. Kluk se od 3 týdnů kojil po 2 hodinách (jedlo po dvou hodinách až do svých 10 měsíců), holka sed o 5 měsíců kojila po max. 1,5 hodině, od 5. měsíce i občas vydrží 3 hodiny.
Po zavední příkrm vypadá kojení jak kde - některé děti se hned s chutí vrhnou na normální jídlo a kojení vynechají, jiné snědí stěží pár lžiček a klidně vydrží skoro plně kojené třeba do 8. měsíců.

Nicméně po tom 3. měsíci už se většinou vykrystalizuje nějaký režim, co se jídla a psapní týče. Ale samozřejmě se to s věkem dítěte pořád upravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.12.15 21:57

Kojim podle potreby, malemu je neceleho pul roku. Jak uz nekdo psal, ze zacatku jsem kojila prakticky pri kazdem zamrnceni, ted uz zkousim hledat i jine priciny, ale stava se, ze kojim i po hodine, kdyz nic jineho nezabere…hlavne, kdyz mam pocit, ze to predchozi kojeni nebylo uplne ono (usnul, neco ho rusilo apod). S prikrmy zaciname, zatim spis ochutnava, takze kojeni jeste neredukuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.12.15 22:01
@Rakosnicek1983 píše:
Tak mala ma 20m a na konec to nevypadá, brzo si asi skočim pro homeo na zastaveni laktace.Pije ráno, po obědě a pred usnutim, jine tekutiny moc nemusi. Vysosa toho ale hodne, plenky ma težké. Jak ji rostly zuby, jednu dobu sem tam kousala, ted to nedela, ale zato mi kroutí „neobsazenou“ bradavku :roll: Je taková drobná, takze třeba roční kluk od kamosky ma větši hlavu nez ona, tak mi prijde porad u kojeni taková miminkovska, ale těším se na konec.Na druhou stranu chemické UM, ve kterým je palmový olej, ji dáváte nehodlám, to at me radsi kouše. Navic jeste nebyla nemocná ani nachlazena.

haha, taky mam doma bradavkovou kroutilku :D. je taky droboucka, ma malinkou hlavicku-v 19m nema ani 9 kg. ale kojit budu, dokud mala bude chtit. A to si pis, ze chce :mrgreen:.
jinak zakladatelko, ja se priznam, ze jsem to nikdy nesledovala, jestli se menil pocet kojeni s vekem..male uz je pres rok a pul a kojim tak 6 krat za den, plus asi 2 krat v noci…nekdy ma ale i ted obdobi, napr pri viroze, kdy je na prsu porad.

• Citovat
  • Upravit
30332
21.12.15 22:22

Já jsem kojila obě děti dle potřeby až do odstavení v 18 měsících. Někdy to bylo lepší (vydržely i 2 hodiny), někdy horší (co půl hodina), ale postupně se zkracovala doba kojení, tak to šlo. S příkrmy to ze začátku bylo, že si daly oběd a ještě si cucly až postupně neměli zájem a kojení se vysadilo. Poslední půl rok jsem kojila vždy jen večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová