Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, poraďte.
Pokud chci k mleku podavat i fenyklovy caj…pripravu zvlafnu, ale kdyz se ma deset minut vyluhovat, bude studeny. Podava se tedy takhle jen chladnější nebo ho mam pak ohrat?
A pokud je vyluhovany -za jakou dobu se musi max vypit??
Mooc dekuji za info
Dcerce jsem ho dávala normálně v pokojové teplotě. Teplej ho nikdy nechtěla.
@Makyna K. Sice dávám čaj už většímu „miminu“, ale ráno prostě udělám, naleju do učícího hrnku a upíjí si přes den až do večere. By mě jeblo, to ještě ohřívat.
Navíc ony ty kojené děti kolikrát vůbec žádné jiné tekutiny nechtějí, a když už, tak se to dá počítat na loky za celý den.
Já taky piju čaj studený, když ho nestihnu vypít vlažný. ![]()
Tak po deseti minutách(patnácti u naší značky) ten čaj studený není, není vařící, ale pořád je spíš teplejší… já ho nechávám normálně v lahvičce, tchýně ho dává na topení, tam ho můžeš i nechat louhovat, pokud nemáš už moc šikovný dítě ![]()
Tak po deseti minutách od zalití vroucí vodou nevypiju čaj ani já, jak je horký (pokud tedy nelouhuješ 20ml, ale normální hrnek). Dobu louhování jsem taky nikdy neřešila, nebrala jsem čaj jako lék, ale prostě jako pitný režim, takže nebyl důvod striktně měřit. A každé dítě je jiné, moje třeba víc vypije teplého, ale pije i studený, neteř pije výhradně studený, i vlažný už je na ni moc.
@Makyna K. vyzkoušej - u nás musí být v zimě vše teplé, v létě studené
![]()
Amuze se pak treba po 3h trochu ohrat nebo ne?
Muj caj je od 1tydne miminka, Kubik ma 3tydny.
@Makyna K. Ohřát asi trochu Muzes. Nicméně u novorozence pozor, at si podáváním čaje nenabouras kojení. Takový prcek fakt čaj nepotřebuje. Pokud ti jde o čaj kvůli prdům, tak stačí pár mililitru. Netreba to cpat do mimina na flasky.
Udělala jsem čerstvý a dávala ho klidně celý den po troškách. Od vlažného po studený. Neohřívala jsem. Fenykl jako koření a teplý vydržel nějakou dobu. 10 minut je málo na to, aby byl studený.