Dětský fenyklový čaj

235
22.12.15 12:25

Detsky fenyklovy čaj

Holky, poraďte.
Pokud chci k mleku podavat i fenyklovy caj…pripravu zvlafnu, ale kdyz se ma deset minut vyluhovat, bude studeny. Podava se tedy takhle jen chladnější nebo ho mam pak ohrat?
A pokud je vyluhovany -za jakou dobu se musi max vypit??
Mooc dekuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
22.12.15 12:36

Dcerce jsem ho dávala normálně v pokojové teplotě. Teplej ho nikdy nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.12.15 12:50

@Makyna K. Sice dávám čaj už většímu „miminu“, ale ráno prostě udělám, naleju do učícího hrnku a upíjí si přes den až do večere. By mě jeblo, to ještě ohřívat.
Navíc ony ty kojené děti kolikrát vůbec žádné jiné tekutiny nechtějí, a když už, tak se to dá počítat na loky za celý den.
Já taky piju čaj studený, když ho nestihnu vypít vlažný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
22.12.15 12:56

Tak po deseti minutách(patnácti u naší značky) ten čaj studený není, není vařící, ale pořád je spíš teplejší… já ho nechávám normálně v lahvičce, tchýně ho dává na topení, tam ho můžeš i nechat louhovat, pokud nemáš už moc šikovný dítě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
22.12.15 13:03

Tak po deseti minutách od zalití vroucí vodou nevypiju čaj ani já, jak je horký (pokud tedy nelouhuješ 20ml, ale normální hrnek). Dobu louhování jsem taky nikdy neřešila, nebrala jsem čaj jako lék, ale prostě jako pitný režim, takže nebyl důvod striktně měřit. A každé dítě je jiné, moje třeba víc vypije teplého, ale pije i studený, neteř pije výhradně studený, i vlažný už je na ni moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.15 13:03

Synovi jsem čaj dávala vlažný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.12.15 14:29

@Makyna K. vyzkoušej - u nás musí být v zimě vše teplé, v létě studené :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.12.15 15:00

Amuze se pak treba po 3h trochu ohrat nebo ne?
Muj caj je od 1tydne miminka, Kubik ma 3tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.12.15 16:56

@Makyna K. Ohřát asi trochu Muzes. Nicméně u novorozence pozor, at si podáváním čaje nenabouras kojení. Takový prcek fakt čaj nepotřebuje. Pokud ti jde o čaj kvůli prdům, tak stačí pár mililitru. Netreba to cpat do mimina na flasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
22.12.15 18:28

Udělala jsem čerstvý a dávala ho klidně celý den po troškách. Od vlažného po studený. Neohřívala jsem. Fenykl jako koření a teplý vydržel nějakou dobu. 10 minut je málo na to, aby byl studený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová