Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky, prosím poraďte mi. Mám holčičku, je ji 20 mesicu. Na nocnik se snažíme učit, ale ještě se to nespojilo v hlavičce, tak ještě pár mesicu pleny určitě bude mít. Teď k veci. Ma 14 kilo, velikostne jak triletak, ( noha 25 pro zajímavost). Máme tesco pleny číslo 5, jsou ji jakžtakž… Ale ona se dvakrát nebo třikrát vyčurá a už to teče vodopádem. Nemuzu s ní ani teď nikam chodit ven v té zimě, včera vydržela hodinu.. poraďte jaké plenky byly dobre, co máte vyzkoušeno. Na netu jsem našla několik značek, co dělají 15 kg+ plenky, ale ty ceny jsou obrovské a nechce se mi moc experimentovat. Moc děkuji za rady. ![]()
@MarieOVMUC Holka má 14 kilo (ale víme, že nejvíc záleží na tvaru postavy než na kilech
) a musím uznat, že šmoulí plenky z Alberta momentálně asi nic nepřekoná. Ne, že je nedokáže pročůrat, ale rozhodně to trvá déle než třeba u pampersek, u kterých bych za tu cenu tedy čekala mnohem větší terno.
Dělají velikost 15-25kg. Pak ještě ušli plenky Magics z Mall.cz. U nich jsem tedy nějak nepobrala, jak se z toho tenkého cosi dokázalo stát totálně nalité něco, co opravdu nepustilo kapku pryč. Savost opravdu neskutečná. Holka je tedy hrozný pijan, řekla bych, že ani 3 litry tekutin denně nejsou problém, podle toho to tedy vypadá ![]()
Já bych řada, aby mi nějaká maminka napsala nějakou konkrétní zkušenost. Značek jsem našla spoustu.
@Kakika ji, super, děkuju. Já ty smouly jedny vel 5 mám doma, akorat se mi zdálo, že se malá pp nich prudi, jakože nikdy předtím opruzena nebyla. Tak jim dám ještě jednu šanci. Děkuju.
Mne teda nejlip vychazely pampersky. Proste kazdymu sedi neco jinyho
smouly z alberta mala v noci procurala, to samy magisc, tam navic pousti ten gel a je to vsude na zadecku
celkem dobry jsou zeleny tesco ![]()
@MarieOVMUC Pak tedy můžeš zkusit ty Magics z Mallu, pokud nesedne ten Albert. Jinak jsem zatím tedy nepotkala nic jiného, co by jí vydrželo aspoň, než dojedeme autem na nákup a vrátíme se
Už aby taky hlásila. Je jí tedy 25 měsíců, doma už chodí na nočník spolehlivě (chvála bohu, aspoň nějaká úspora
) ale venku si prostě neřekne a neřekne.
@Barushe tesco dělá jen do 20 kilo a stačí dvě curani a jsou protekle. Píšu to..
@Barushe píše:
to samy magisc, tam navic pousti ten gel a je to vsude na zadeckucelkem dobry jsou zeleny tesco
To je pravda, na to jsem úplně zapomněla
Nedělala to každý plína, ale někdy opravdu měla celý zadek od toho gelu. Je fakt, že jí to nijak nedráždilo kůži, ale byl o opruz.
@Kakika no, ona nehlásí ani že je pokadena, prostě přijde a smrdí… Včera seděla nějakou dobu s holou na nocniku, vstala, drepla si do hraček a vyčurala se…ještě ani jednou jedenkrát necurala do nočniku. To máme obyčejný, hraci i od fisher price. Zachvilku se finančně zrujnujem ![]()
Ja doporucuji pleny z alberta euroschoper. Moje mala hodne pije, dost se hybe a tyto plenky proste drzi ac nemaji pruzne pasky na zapinani a ja nevim co vsechno. Po smoulich plenach se opruzuje spousta deti. Moje dcera neni byvyjimka
@MarieOVMUC píše:
@Barushe tesco dělá jen do 20 kilo a stačí dvě curani a jsou protekle. Píšu to..
aaaaa sorry, jsem slepon ![]()
@zrzana2
mám chuť udělat už… Vyzkoušíme
kdyby to tak šlo koupit třeba po třech kusech. Maminky, neposlaly byste mi některá na zkoušku za original cenu a poštovné? Zoufalá prosba:-)
@MarieOVMUC no jo, holku to trklo až před měsícem, takže pořád máte rezervu ![]()
@zrzana2 no vidíš, a zrovna tyhle jsem do nedávna měla taky ráda, ale cca dva měsíce mi je holka prodojí kolikrát už po prvním čůrání ![]()
Nejhorší to máme tedy na noc. Celou noc dcera spí na břiše, takže čůrá na jedno místo. Každý den se budí mokrá. To mě tedy medí nejvíc. Už jsem jí zkoušela v průběhu noci přebalit, ale výsledek stejný.
Nechápu, proč jí nevyměníš plenku, když se do ní vyčůrá hned poprvé. Když ji svým chováním dáváš najevo, že čůrat do plínky je OK, tak se to moc neslučuje s požadavkem, aby chodila nanočník.
Nicméně dobrou zkušenost s plínkama pro velké děti mám s plínkama Babylove z DM.