Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky
![]()
S přítelem jsme došli do fáze, kdy bychom se chtěli pokusit o miminko. Po všech možných diskuzích, je mi jasné, že to nemusí vyjít na poprvé. Proto se obracím právě na vás!!
![]()
Jaké doplňky stravy nebo vitamíny, jste používaly před těhotenstvím? Objednala jsem si od GS-mamavit, který mi připadá (podle obsažených vitamínů) docela obohacující. Obsahuje i kyselinu listovou, kterou se určitě nedá nic zkazit ba naopak, jen přispěje. Máte ještě nějaké další značky, typy?
Které používáte nebo jste před těhotenstvím používaly? ![]()
Moc děkuji za zpětné vazby a odpovědi
![]()
Jediné, co má smysl, je pestrá strava. Všechny vitamíny jsou jen drahý placebo, protože jich tělo většinu vůbec nezpracuje a rovnou vyloučí. Jez podle zásad zdravé výživy a uděláš pro svoje dítě a sama sebe víc, než kdybys spolykala tunu prášků.
Žádné a mám 2 zdravé děti které se povedly prakticky na první pokus. Pokud máš pestrou stravu, tak tyhle doplňky jsou spíš vyhozené peníze.
Pořádbně spát, naučit se nepropadat úzkostem, naučit se zvládat fakt, že prostě nemí možné mít věci pod kontrolou a nepanikařit z toho (patří pod bod nepropadat úzkostem), chodit hodně do přírody, jíst dostatek vlákniny a sex si užívat pro radost, ne pro výrobu potomka.
čím víc to budeš hrotit, čím víc se budeš snažit neuroticky mít kontrolu nad vším, tím více stresových hormonů budeš mít v krvi a tím nižší je pravděpodobnost že otěhotníš.
Pokud chceš úspěšně počít, donosit porodit a odkojit dítě, vřele doporučuju si nechat na počítači zablokovat všechny mimi a mamaweby, přečíst maximálně jednu papírovou knihu a zbytek informací čerpat od živých lidí - ať už od vlastní mámy, nebo od lékaře, na přípravě a porod a podobně.
Jinak se prostě zahltíš tunou nesmyslů, kde půlka jsou reklamí triky a druhá nějaké nesmlsné kydy a hrábne ti z toho.
Podepisuju a podtrhávám, co řekla @Ou.
Jez pestře, hodně ovoce, zeleniny, kvalitní maso, ryby, zkrátka pravidla zdravé výživy a budeš mít všechny vitamíny, které potřebuješ. Žijeme v době absolutního dostatku a vysoce kvalitní stravy. Pokud máš příliš mnoho peněz, jsou lepší způsoby, jak je utratit, než je vyhazovat za tabletky na drahou moč.
Upřímně doporučuju nečíst ani ty mamaknihy, ideální je mít po ruce zkušenou a příčetnou ženu a řídit se svým tělem - platí především posléze pro těhotenství a mateřství. Panikař a řeš, až vám to po roce radostného sexu furt nepůjde.
Co Vám můžu poradit, v lékárně se nevyplatí nic moc kupovat, raději do zdravé výživy nebo objednat po internetu.
@nicolamatuskova01 úplně nejlepší je zdravá strava a když už něco, tak kyselinu listovou, vše ostatní je zbytečné ![]()
Mít pestrou stravu, bohatou na vitamíny, jinak před těhotenstvím podle mého stačí ta kyselina listová jinak je to zbytečné, všechno je akorát chyták na peníze
Já přeď těhotenstvím nic nebrala, až když jsem zjistila že čekáme tak jsem si koupila tu listovku ![]()
Dnes mi doktorka doporučila Ogestan Matka a dítě - jedná se o vitamíny pro těhotné.
https://www.ogestan.cz/
Jaké máte zkušenosti?
Pardon, ted koukám, že jsem v jiné diskuzi..
Nabízím 3 celé balení vitamínu Biopron Pregna +. v Maxu se prodávají za 329 za balení, já dám za 220, když vezmete všechny 3 balení, tak za 600 za všechny 3. Jedno balení je na měsíc, dají se brát před těhotenstvím, během těhotenství a pak i během kojení. Expirace je 1/2021. Už je nevyužiju. Více infa případným zájemkyním do sz 🙂.