Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, stavíme domeček a za pár měsíců se budeme stěhovat. Vůbec netuším jaké mám vybrat žaluzie nebo něco jiného na okna příp. jak to vychází cenově. Nyní v bytě máme záclony + závěsy. Záclony budou i v domě, ale závěsy již nechci. Domek je řadovka, takže něco na oknech mít musíme. Předokenní rolety mě moc nazaujaly
Prosím o nějaké tipy, inspiraci či zkušenosti s čím jste spokojení. Ráda bych ještě zjistila na zhruba jakou částku vyjdou klasické vnitřní žaluzie do celého domu (dům máme menší).
Nechali jsme si udelat takovehle rolety http://www.zaluzie-suchy.cz/…tkove-rolety
dají se udělat zastinovaci a zatemnovaci. Nejsou lamelove, takže se na ne nechytá prach, když jsou smotane jsou smotane v tom tubusu. Neprasi se na ne. Mame je na trech oknech zastinovaci, na francouzskem okne, tedy dve velka okna (dvere na terasu) take zastinovaci a na trech zatemnovaci a vysly nas teda asi na 17 tisic, ale ja jsem spokojena. Ucel splnily.
Na okna se myslim vse jen lepilo, lyziny podel skla a tubus nad sklo. Jedine na co je davat pozor, ze nelze okno otevrit uplne dokoran kvuli tomu tubusu nahore
@Katerina308 vypada to dobre, diky za tip. Lze to i prat? A mas k tomu i zaclony nebo mas naomnech jen roletu?
My mame v obyvako-kuchyni twintex rolety a jsem moc spokojena. Neni uz potreba zaclon, misto toho to das s temi pruhlednymi prouzky, kdyz chces zatahnout, tak prekryjes nepruhlednymi.
My budeme mít venkovní žaluzie, jsou různé typy. Jedna se mi líbí, ale hlavně jsou praktické, dobře temní a zároveň ti nezavazí na oknech zevnitř.
@Hermina.p píše:
Prosím o radu, stavíme domeček a za pár měsíců se budeme stěhovat. Vůbec netuším jaké mám vybrat žaluzie nebo něco jiného na okna příp. jak to vychází cenově. Nyní v bytě máme záclony + závěsy. Záclony budou i v domě, ale závěsy již nechci. Domek je řadovka, takže něco na oknech mít musíme. Předokenní rolety mě moc nazaujalyProsím o nějaké tipy, inspiraci či zkušenosti s čím jste spokojení. Ráda bych ještě zjistila na zhruba jakou částku vyjdou klasické vnitřní žaluzie do celého domu (dům máme menší).
Cena se odvíjí od počtu kusů a rozměrů. Počítek na prům. okno 150×60cm cenu žaluzií asi 700kč. Rolety jsou dražší, taktéž rolety den a noc jsou cenově náročnější.
http://www.rolux.cz/
je tam i kalkulace…Kvalita je výborná, naše firma od nich odebírá..
@Hermina.p Jo a kdyz jsem vybirala firmu, poslala jsem poptavku do asi peti spolecnosti s tim, ze chci tento typ a rozmery oken. Odepsali mi asi jen tri a jejich cenova nabidka se lisila docela vyznamne. Vybrala jsem si tu nejlevnejsi
, ale dobrou, opravdu to udelali kvalitne. Mame tyto rolety i v druhem byte na Slovensku a tam je kvalita trosku horsi ( je to vyrabene se starsi tecnikou prevodu, jak jsem se nedavno dozvedela) a pritom to stalo stejne. Ale tam to vybiral pritel a moc se tim nezabyval:).
@Hermina.p píše:
@Katerina308 vypada to dobre, diky za tip. Lze to i prat? A mas k tomu i zaclony nebo mas naomnech jen roletu?
Mám jen ty rolety, takže do baráku je vidět. Taky bydlíme v řádovce. Prani jsem nezjistovala, ale asi spíš ne, to by se muselo rozmontovat
@Hermina.p my budem porizovat neco jako na obrazku, ale v bile. Jsou to drevene zaluzie.
@Hermina.p Klasicke vnitrni zaluzie jsou priserny, uz nikdy vic bych je nechtela!!! Spatne se cisti, v lete se na oknech prehrivaji a jeste vic vyhrivaji interier. Doporucuju ty roletky, jak jsou zde zminene a k tomu zaclony
Ja za roletky na vsechny okna v byte 4+1 dala kolem 17 tisic. Z toho jedno velike balkonove okno.
Také jsme se rozhodli dát pryč staré závěsy. Přemýšlím nad vertikálními žaluziemi. Máte někdo dobrou zkušenost s firmou z plzeňského kraje? Hledáme co nejlevnější řešení. Děkuji za tipy.
Jestli máte malé děti, moc bych Vám tento způsob stínění nedoporučovala. Jednotlivé lamelky jsou pospojované plast. řetízkem, což je pro ně magnet. Druhá věc je atmosféra v bytě. Může působit dost kancelářsky. Zkuste okouknout např. japonské stěny.
S manželem jsme vybírali na **** a vše bylo ok ![]()
Edit adminem - smazán odkaz