Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Poslat na DH je normální i před plánovanými zákroky. Samozřejmě bez následné návštěvy stomatologie je to o ničem.
Ale počítej, že cena zákroku se v takovém případě vyšplhá k několika desítkám tisíc bez implantátů. Hluboké kazy a čištění kanálků, plomby atd.
Zuby ti zachrání zubař. Co se týče hygieny, může tě to dost bolet ![]()
@Anonymní píše: Více
Já si taky zuby dávala dohromady, měla jsem vypěstovaný strach ze zubaře, jako celá rodina, bývalá zubařka používala zastaralé metody a byla sadistka. Vlastně ani při trhání jsem neznala injekci
a ještě to dělala nekvalitně, co z toho, že se to neplatilo.. Uplynulo pár let a otevřela se u nás nová ordinace s novýma metodama a já se rozhodla, že si dám zuby do pořádku (jsem dost mladá). Objednala jsem se a už mám zuby v pořádku, včetně jednoho implantátu, který vyšel tedy na dosti protože doplnění kosti, komplikace atd.. Celkově kdybych to měla sečíst kolik mě to stálo dát do pořádku, tak to bude nějakých 150 tis. nelituji, teď jsem chválená, že se o zuby hezky starám
. Celá rodina, se tam objednala a mamka, která měla vypěstovaný strach nejvíc, že slyšela slovo zuby/zubař - tak brečela a dělala scény. Tak teď chodí k zubaři se smíchem a z celé ordinace je slyšet smích, když tam je
. Jsem opravdu šťastná, že už to mám v pořádku a nestydím se usmívat a mohu normálně kousat na obě strany
.
To zavidim taky sem dost mlada abych nemela zuby a hlavně finance na zuby nemam takze nejspis budu vzadu bez nich ale kdyz ty zuby predni mam musim to prostě zachranit taky doufam že budu pak vycházet ze zubare s usmevem ale ne to nereálný:D
Na hygieně ti oškrábou zubní kámen a naučí tě správně čistit. To není žádná hrůza, která by se nedala vydržet. Ale pak musíš k zubaři, aby ošetřil kazy a zachránil co se dá. Jenom dentálka tě nespasí.
Pokaždé u zubaře platím 1700 až několik tisíc…mám jeden implantát, ten byl za 30tis…zuby něco stojí, aby byly hezké…
A manželovi to nevadí, nebo to v puse podobně? Já si fakt neumím představit, že bych tohle uměla u partnera odignorovat.
Růžičko, chválím, zuby jsou vizitkou člověka a za tu investici to stojí!
Není to přímo bolest, ale může to být nepříjemné když jdeš poprvé, oškrábe zubní kámen ale rozhodně ti nezajíždí do nervů nebo tak něco
neboj se. Každý to snáší jinak, mě to je třeba docela příjemné ![]()
Nejlepší je se hned po hygieně objednat ke svému zubaři. Taky to tak vždy dělám. Hlavu vzhůru…je fajn že s tím chceš něco dělat ![]()
Neboli, běžné. Pokud máš kazy, uhnile zuby a podobné srandy, tak může a to dost
Neboli to jako vrtání bez injekce, ale úplně jako spa bych to taky nenazvala
jestli ti někdy odstraňovali zubní kámen, tak je to takové ale všude. Plus moje to rve občas na konci takovým tím háčkem a to je spíš nepříjemný. Ale ja mám zuby až na paradentozu v pohodě.
Jen běž a neodkládej to, pak aspoň zubař líp uvidí co kde. U nás to třeba vyžadují když přijde někdo nový ![]()
Kdyz sem se po letech rozhodla ze si dam dohromady zuby jelikoz po trech detech je mam v hroznem stavu, vzali mi celkem 6 zubu vzadu, uz sem byla smirena ze budu bez nich, jelikoz mam hruzu se zubaru, ale predni zuby mam, nasla sem odvahu a rekla sem si ze sem prezila porod, a ze si zachranim aspon dolni zuby a nahore predni. Jsem objednana na dental. hygienu, ale uz ted se stydim az tam otevru pusu. Vzadu mam 4 zuby ulomene ze tam pulky mam, a dva vubec, na prednim malinky zacinajici kaz, muze mi vubec v takovem stavu provadet hygienu? nebo je normalni ze proste nekdo má hnusne zuby ale proste chce je zachranit? ja vim ze jsem hloupa, ale ten strach proste prevazoval nad tim abych mela zuby zdrave