Jakeho psa k dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1505
24.6.13 15:40

Máme papírového retrívra, s dětmi vychází úžasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.13 15:56
@lenaab píše:
Ja jsem mylslela aby nebyl moc náročny na dlouhe procházky, to bych s malym nestihala.mame zahradu takže chci rasu kteremu staci zahrada obcasne procházky když přitel dojede ze sveta. uvažuji nad jorkšírem neco aby s i tim maly mohl pohrat má rad zviřatka a na psa je zvykli přítelovi rodiče maji bulteriera.tak jsem myslela nenáročnost vim že o psa je starost.

no tak upřímně, pes pouštěný jen na zahradu mi přijde trochu chudák. Taky jsem to jednu dobu dělala, ale pro psa je to fakt celkem ponorka, pes se potřebuje socializovat s jinými psy, očuchat si „hotspoty“ :lol:
Pes nenáročný na čas je kočka. Když jsme v útulku vybírali kotě, vybrali jsme flegmatického mazlivce a super, nebál se, bylnormálně schopen koexistovat se psy, povahově spíš kočkopes.
Kočka bude naprosto spokojená doma, nebude jí vadit nepřítomnost, je taky chlupatá a ňuchňací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
24.6.13 15:59

Alebo kralicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
24.6.13 16:07

Pokud chcete pohybove nenarocneho psa tak bych volila treba Baseta ci Pekingskeho psika.Dale mezi vhodna mala plemena k detem bych volila Sheltie, nebo Kavalira. Ale i Mopse, Tibetského spanela. Hlavne si neporizujte psi pracovni, seversky, a teriery to jsou vesmes psi narocni na pohyb a zamestnani a vychovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
24.6.13 18:12

Tak já můžu aspoň trošku poradit ohledně yorků :).
Podle mě je to plemeno nevhodné k tak malým dětem (větší ano, ale né tak malé) a to hlavně kvůli toho, že se jedná o křehké psíky, mají kostičky jak kuřata a takové štěndo při odběru váží okolo 1200-1400g. A co si budem namlouvat, ani dítko ani štěndo nemá moc rozumu a třeba taková obyč operace zlomené nožky okolo 8000. Navíc je to teriér ať si myslí kdo chce co chce. Je to poměrně tvrdohlavé plemeno :zed:, ano jsou chytří a učí se rychle, ale když se jim nechce, nikdo s nima nehne. Každý si myslí, že když jsou to malý psy, nemusí se vychovávat, ale opak je pravdou a hlavně u jorků. Pokud se nevycvičí, tak se z nich stávají zrůdy, vynervovaní psy, kteří jen štěkají a koušou.
A péče o ně? Standartně by měli mít dlouhou srst, jasně, může se stříhat, ale i to zabere čas, srst jim roste poměrně rychle a když je trochu delší a neudržuje se, dělají se chuchvalce.
My máme 2 yorky s PP (bez PP bych nebrala, a je jedno jaké plemeno) a 18 měs. chlapečka. Pejsky máme skoro 6 let a kdybych se mohla znovu rozhodnout, radši bych si je nepořizovala. Je dost náročné pečovat o dítě a psa najednou. Naštěstí máme úžasné dítě v tom, že pejskům fakt neubližuje, sem tam k nim přijde a pohladí je jinak si jich moc nevšímá (možná tím, že je na ně zvyklý od mala :nevim:), takže v tom problém není, ale spíš mi jde o ně, at chci nebo ne, mám na ně méně času jako dřív a je mi to vůči nim líto, dříve s námi dělali všechno, chodili s námi všude, ted přeci jen jsou místa, kam nemohou a nechávat je furt doma samotné není správné (my je třeba zavezem k mamce) ikdyž se snažím jim to vynahradit co nejvíc.
Takže za mě, počkala bych až bude prcek větší. U nás to tak těžké není, protože je máme tak dlouho a jsou vychovaní, poslušní. Nevím jak bych ted vytrénovala štěně, chce to fakt hooodně času a trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
24.6.13 18:42

Myslim ze zakladatelka nepisala jak stare ma ditko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.6.13 18:49

@cuttysark 20 měsíců psala je to hned v úvodu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.6.13 18:53

Malé plemeno bych k takhle malému dítěti nebrala. My pořídili kokra k 2,5letým dvojčatům a když si vzpomenu, co vyváděli :roll: chtěli ho mazlit, jenže neměli cit v rukách, běhali za ním a občas na něj spadli, zkoušeli na něj různé pokusy apod. a menší plemeno by tohle určitě nepřežilo. Takže něco středního, nenáročného na pohyb a hlavně flegmatického.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
24.6.13 19:42

@lenaab: Ahojky, my máme doma shih-tzu, je to nejúžasnější plemeno, co znám. Vyprdla bych se na nějakého yorka, jsou to terieři a ti jsou od přírody vzteklí :dance: Náš pes je milovník lidí a dětí a když jich má dost odebere se někam, kde ho nenajdou. Nepadá mu srst, což je další výhoda a je vděčný za cokoli, pokud je to s páníčkem, ten můj nepohrdne jak celodennímu válení se, tak celodenní procházce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
25.6.13 09:33
@Kamijjka píše:
@lenaab: Ahojky, my máme doma shih-tzu, je to nejúžasnější plemeno, co znám. Vyprdla bych se na nějakého yorka, jsou to terieři a ti jsou od přírody vzteklí :dance: Náš pes je milovník lidí a dětí a když jich má dost odebere se někam, kde ho nenajdou. Nepadá mu srst, což je další výhoda a je vděčný za cokoli, pokud je to s páníčkem, ten můj nepohrdne jak celodennímu válení se, tak celodenní procházce.

Souhlas, má ho sestra a naše 4- letá dcera s nim může dělat co chce. Je naprosto splachovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HaninkaNOVÁ
25.6.13 15:46

Pejsek

Mám Labradora, skvělý pes k mému synovi, ale nenáročný není žádný pes. Vždy to něco stojí, jako, když si pořizuješ dítě a určitě chce mít společnost…Dobře si to rozmysli, je to velký závazek. Dítě vyroste, ale psovi musíš každý den otevřít dveře na venčení, nasypat krmení, luxovat chlupy, česat atd.

• Citovat
  • Upravit
21311
25.11.16 11:10

Ahoj holky,

Ozivuji diskuzi a prosím o rady. Budeme se stěhovat do domečku se zahradou a tak uvažujeme o pořízení psa. Ale jsem z toho uz zprtacena a tak se jdu optat i zkušených sem ;) takže - mame dvouleté dítě a miminko, tři kočky. Pes bude mít k dispozici zahradu ale bude s námi spát v domě. Rada chodím na procházky, ale nerada dělám věci typu agility apod. Zkušenosti se psy nemám. Hledám rasu, která je nekonfliktní vůči dětem i zviratum, lehce cvicitelna, středně náročná na pohyb. Cenu neřeším, ale chci dopředu vybrat dobrou chovnou stanici. Tak co myslíte, existuje pes pro nás? Základní výcvik chci absolvovat na cvičaku.

Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
25.11.16 11:14

@Tichošlápek Záleží i na velikosti psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.11.16 11:17