Jakeho psa k dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3336
24.6.13 14:55

Každý pes je náročný, akorát některý víc a některý méně… Na yorkšírky bacha - jsou to teriéři a svému jménu jsou většinou věrní… Takže jsou prostě ostřejší. Mívali jsme yorkšírku když jsem byla malá - byla hodná, zlatá, mazlivá… Ale když si usmyslela, tak ke kousnutí nešla daleko.
To radši třeba malého trpasličího pudla, ale ti jsou zase nároční na „údržbu“…
Pak ještě záleží na tom, zda máte zahradu nebo jen byt. V bytě bude každý pejsek mnohem náročnější než venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3336
24.6.13 14:57
@Verca1989 píše:
@daniellle tohle je hlavně o výchově, máš pravdu, že menší psi jsou často nerváci, pořád štěkají ale to je spíš proto, že mnoho lidí si myslí, že malý pes nepotřebuje výcvik, proto to tak vypadá. Pokud se psovi ukáže, kde je jeho místo a proběhne řádná socializace, tak by neměl být problém, ať má 5 nebo 50kg…

Souhlas, jenže to už je právě ta „náročnost“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.6.13 15:00

@lenaab představ si, že tě někdo zavře na zahradu a bude chtít, abys byla spokojená, budeš? Zahradu pes zná, tam ho to pořád bavit nebude a můžou pak být problémy, neutahanej pes je peklo. York jistě nepotřebuje tolik pohybu jako větší pes ale každodenní procházka by měla být samozřejmostí a já osobně moc nechápu, proč by to s malým dítětem nešlo, slušně vychovaného psa můžeš brát téměř všude s sebou. A aby si s ním malý mohl hrát je jedna věc ale ono je potřeba myslet dopředu, když nebudeš mít čas na procházky, budeš mít čas na výchovu, socializaci? Pes by měl být vychovaný, ať je malý nebo velký, mělo by se s ním chodit mezi lidi, mezi jiné psy, aby byl zvyklý a nebyl z něho magor…pes je velký závazek a pokud chceš, abyste byli spokojení všichni, včetně psa, tak mu musíš nějaký čas věnovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.6.13 15:03

@Verca1989 tak pod tohle se podepíšu… přesně.. ten kdo má malýho psa tak na výchovu až tak nedbá, ono totiž když máš velkýho psa nevychovanýho je to větší průser než neurotckou čivavu, ale principem je to pořád pes a mže ublížit obojí.. a další věc, jak si psala s tou socializací.. ve směs s tímhle termínem sem se setkala taky až u velkýho psa a až ve chvíli kdy sem o tom načetla články a ptala se chovatelů tak za většinu problémů může právě zanedbaná socializace..

jako já se strašně bála si vzít velkýho psa.. ale teď bych neměnila.. ale taky jsme se snažili jí brát pořád někam aby si zvyla na různé situace a i teď když jsem těhotná o to víc jí beru k dětem – ikdyž ono to ani není potřeba vyhledává si je sama.. zrovna v sobotu šla s námi najednou se otočila a odešla za pánem který šel s kočárkem..:D připojila se k dětem a šla..:D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
@daniellle píše:
A ještě sem zapomněla říct že dítěti zcela dobře může ublížit jak yorkshir tak velký pes.. já bych malýho psa už nechtěla jsou to nerváci, nevyrovnaný, pořád to jen štěká, žárlí, provokuje.. od té doby co máme doma velkýho psa malýho už bych nechtěla.. Je vyrovnanej, flegmatickej, necá si šáhnout s prominutím i do zadku, na psi není agresivní, štěká jen když hlídá, nevohání se (což s yorkem jsem měla téměř pořád).. určitě to je taky genama a výchovou, ale mám zkušenost jak s malým plemenem tak velkým a už jedině velkýho..

: No to čučim, píšeš, že má rok - ten náš byl, jak splašený tele min. do 2 let. :mrgreen: Teď mu jsou 4r. už je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5454

Tak trpasličí pudl by u takhle malýho dítěte trpěl, pokud neni zahrada, kde by mohl lítat velkej pes jako labrador třeba, tak nějakýho střeďáka :palec:

máme kříženku a jen proto, že je černá, tak vypadá zle, ale na každýho vrtí ocasem a běží se kamarádit, jen musíme vychovat a za další, stačí napsat do útulků požadavky, že máš takový a takový dítě a jakýho k němu potřebuješ psa…je to o domluvě, ale v každym útulku ti napíšou, že ten pes potřebuje společnost a ne ho nechat půl dne samotnýho, pak už je jedno, jestli je pes v kotci nebo v bytě

my si vybrali fenku na stránkách home4pets… tam je takovejch pejsků a ty lidi jsou tam moc ochotný, co se týče komunikace a maj tam psy i feny všech věkovejch kategorií :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
@lenaab píše:
Ja jsem mylslela aby nebyl moc náročny na dlouhe procházky, to bych s malym nestihala.mame zahradu takže chci rasu kteremu staci zahrada obcasne procházky když přitel dojede ze sveta. uvažuji nad jorkšírem neco aby s i tim maly mohl pohrat má rad zviřatka a na psa je zvykli přítelovi rodiče maji bulteriera.tak jsem myslela nenáročnost vim že o psa je starost.

hele ja mam dvoch ridgebackov a dve male deti, psy maju zahradu ale su s nami v dome a i tak chodime kazdy den na 1-2 hodinove prechadzky. Kym sme mali len jedneho psa tak najmenej 2hodinove za den. Ci jork, ci pudel ci bernardin, kazdemu psovi sa treba venovat, ked je stena tak obzvlast. Obcasne prechadzky, obcasne pohranie s deckom, vas pes by som nechcela byt. Mas zly pristup od zaciatku proste… co vycvik, vychova, socializacia s druhymi psami, ako ho kazdy den zamestnas? Je ale dovre ze sa pytas este len vo faze premyslania.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.6.13 15:04

A předpokládám teda, že pokud byste měli yorka, tak to není vhodný pes ven, takže byste ho měli doma…už jen naučit štěně, aby se nevenčilo doma ale venku zabere moře času a trpělivosti a to je jen začátek. Opravdu to hodně zvažte, ten pes s vámi může žít klidně 15 let, bude to další člen rodiny a tak byste k němu měli přistupovat, ne chtít aby byl co nejméně náročný, už tohle uvažování je smutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.6.13 15:08
F @Jahudka87
@Jahudka87 píše:
Záleží co si představuješ pod pojmem nenáročný na čas :think: Všude doporučuji stafbulíka, k dětěti úžasný. Jako druhou variantu bych viděla vestíka, to jsou taky super pejsci. Vykašlala bych se na psy typu čivava, jorkšír atd.. jsou afektovaní dle mého…
A rozhodně papírovýho, abys měla záruku správné povahy

Jako sorry.. Ale doporucovat niekomu, kto chce nenarocneho pesana na cas stafbulla…Brz urazky, ale toto plemeno nepoznas a si z tych,,co slyselí´..Tieto psy potrebuju zamestnat a nebude im stacit vyvencenie 2× za den..

A k zakladatelke
Pokial chces nenarocneho psa na cas, tak si kupte nejakeho z hrackarstva..takeho natahovacieho..kazdy pes potrebuje pozornost, vycvik atd..pokial sa onho nebude tymto sposobom starat tak nastane problem- a to v chovani psa..je uplne jedno ci to bude york alebo rotvik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.6.13 15:08

@teta278 a co máš? taky RR? :) tak ono je to tím že přítel je dost flegmatickej a ona na něj dost trpí, takže se trošku do sebe otiskli..:)) a má ráda svůj klid, takže kolikrát si sama odejde na pelech mimo obývák aby byla sama.. ale je to kus od kusu, je fakt že mi hodně vybírali podle výrazu. ona už jako štěně měla tupější výraz a byl to takovej přihlouplej ňuňánek.. proto jsme si ji brali.. nehtěla jsem psa terýmu z očí kouká alfa samec..:) taky proto jsme s ní nikdy neměli žádnej problém a blbá není.. poslouchá, umí povely který jsme jí naučili a když cce tak se v ní projeví i ten její drive.. třeba když vidí zajíce že..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
24.6.13 15:12
@lenaab píše:
Ja jsem mylslela aby nebyl moc náročny na dlouhe procházky, to bych s malym nestihala.mame zahradu takže chci rasu kteremu staci zahrada obcasne procházky když přitel dojede ze sveta. uvažuji nad jorkšírem neco aby s i tim maly mohl pohrat má rad zviřatka a na psa je zvykli přítelovi rodiče maji bulteriera.tak jsem myslela nenáročnost vim že o psa je starost.

Prosim Ta, ziadnemu psovi nestaci zahrada..i keby si mala neviem ako velky pozemok..pes potrebuje zamestnat, ine pachy, motivaciu apod..a brat psa ako hracku pre dieta???to si robis srandu.. :zed:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
24.6.13 15:14
@miisenka píše:
Prosim Ta, ziadnemu psovi nestaci zahrada..i keby si mala neviem ako velky pozemok..pes potrebuje zamestnat, ine pachy, motivaciu apod..a brat psa ako hracku pre dieta???to si robis srandu.. :zed:..

suhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
24.6.13 15:17

@daniellle nas prvy RR bol uplny sialenec do roku a pol. Druhy je celkom v pohode, teraz ma 10m, fakt zalezi na povahe… ale zrovna RR by som za priklad nenarocnosti nedavala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.6.13 15:18

Ja vim co je o psa starost ja už psa mela tak vim co to obnáší tak nepiste že si mám pořídit psa z hrackárny ja se tu slusne ptala na rady ktery je dobry k detem ne okolo toho tolik kecu že si ho nemám pořizovat takove rady tady se psat nemusi. a určite to nepořizuji jako hracku pro syna ale jako dalsiho clena do rodiny kde bude i v baraku i venku a budem s nim chodit i na prochazky.ja se nechci hadat jen jsem chtela poradit nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
24.6.13 15:19

Mám 3 velké psy, obrovskou zahradu s mega sadem, kam mají psy celý den přístup, přesto potřebují 2×DENNĚ venčit. U těch malých krpatců tomu nebude jinak, pes nenáročný na venčení fakt neexistuje a pokud máš přístup takový, že s dítětem to nejde, že ho vyvenčí chlap, jednou za čas, pořiď si fakt rybičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný