Jakeho psa k dítěti

12
24.6.13 14:31

jakeho psa k dítěti

Holky poradíte mi mám 20-ti měsíčního chlapečka a přemyslíme o koupi pejska ale nevíme která rasa by byla nejvhodnejsi k díteti. chceme něco menšiho a nenáročného na čas. jdemi o bezpečnost syna a pak i toho pejska :) děkuji za každou radu.

Příspěvek upraven 25.06.13 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
24.6.13 14:34

Plysoveho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.6.13 14:39

@cuttysark
napadlo me neco podobneho :D

hele, pokud uz predem rikas „nenarocny na cas“, tak bych se na psa vyprdla. kazdy pes je narocny na cas. i kdyz nebude muset denne 3 hod behat, tak na lidskou spolecnost narocny bude vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.6.13 14:40

My teď máme 3 týdny štěně yorkšíra a jsme s výběrem spokojení. Nemusím se bát, že pejsek malou povalí (má 1,5 kg), krásně si spolu hrajou a yorkšír je opravdu typický gaučák, hpdně času prospí a když ho necháme doma samotného, tak je rád, že má klid a celou dobu, co jsme pryč prospí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
24.6.13 14:41

Hlavne, novy pes nenarocny na cas - to proste neexistuje. Steniatko bude narocne na cas VZDY, pes z utulku je loteria, starsi pes od niekoho koho nepoznam tiez risk - proste vidim to blede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
24.6.13 14:43

Ahoj já ti s rasou moc neporadim, sami právě rozhodujeme o pejskovi. Každopádně každý pejsek je svym způsobem náročný. Ne každý potřebuje běhat dvě hodiny venku, ale ven musíš s každým. A pes je jak druhé dítě, alespoň pro nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.6.13 14:44

Loni jsme si přinesli rohodéského Ridgebacka který má 40 kilo.. rasu jsem vybírala tak aby byla vhodná i k dětem.. teď jsem těhotná a vůbec nemám strach že by byl mezi obrem a miminkem problém.. Airin miluje děti, věčně se otáčí za kočárkama a na procházkách věčně utíká za malýma svištěma..

ale pokud chcete psa tak bych počkala až bude větší dítě, každý pes stojí čas, předpokládám že chcete od štěněte, ona ta výchova taky něco zabere a navíc bych měla strach že ani jeden (pes i dítě) nemá prozatím rozum aby ta spolupráce mezi nima popř. hra mohla fungovat.. ale nejsem odborník, je to jen můj dojem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
24.6.13 14:44

Záleží co si představuješ pod pojmem nenáročný na čas :think: Všude doporučuji stafbulíka, k dětěti úžasný. Jako druhou variantu bych viděla vestíka, to jsou taky super pejsci. Vykašlala bych se na psy typu čivava, jorkšír atd.. jsou afektovaní dle mého…
A rozhodně papírovýho, abys měla záruku správné povahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
24.6.13 14:46

@Katuskka naši mají taky jorkšíra…k děckám super akorát si občas říkám chudák pes :? oni mají rádi svůj klid… tak jak píšeš když nejste doma většinu času prospí atd. což teda ten od našich si za celou dobu ani nelehne a po delší době jde vidět že začíná být nervozní a byl by rád sám a vklidu…ale zase sme tam návštěva tak nevím jak by se choval když by vyrůstal s dítětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.6.13 14:46

Souhlasím s ostatními, každý pes je náročný na čas, pokud k tomu už teď přistupujete takhle, tak bych nad psem vůbec nepřemýšlela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.6.13 14:48

@cizova Ten náš když chce klid, tak si zaleze pod postel a spí, až má zase náoladu hrát si, tak přijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.6.13 14:50

A ještě sem zapomněla říct že dítěti zcela dobře může ublížit jak yorkshir tak velký pes.. já bych malýho psa už nechtěla jsou to nerváci, nevyrovnaný, pořád to jen štěká, žárlí, provokuje.. od té doby co máme doma velkýho psa malýho už bych nechtěla.. Je vyrovnanej, flegmatickej, necá si šáhnout s prominutím i do zadku, na psi není agresivní, štěká jen když hlídá, nevohání se (což s yorkem jsem měla téměř pořád).. určitě to je taky genama a výchovou, ale mám zkušenost jak s malým plemenem tak velkým a už jedině velkýho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.6.13 14:53

Ja jsem mylslela aby nebyl moc náročny na dlouhe procházky, to bych s malym nestihala.mame zahradu takže chci rasu kteremu staci zahrada obcasne procházky když přitel dojede ze sveta. uvažuji nad jorkšírem neco aby s i tim maly mohl pohrat má rad zviřatka a na psa je zvykli přítelovi rodiče maji bulteriera.tak jsem myslela nenáročnost vim že o psa je starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
24.6.13 14:53

@daniellle tohle je hlavně o výchově, máš pravdu, že menší psi jsou často nerváci, pořád štěkají ale to je spíš proto, že mnoho lidí si myslí, že malý pes nepotřebuje výcvik, proto to tak vypadá. Pokud se psovi ukáže, kde je jeho místo a proběhne řádná socializace, tak by neměl být problém, ať má 5 nebo 50kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5454
24.6.13 14:54

Tak my máme od soboty čerstvě fenku z útulku a za mě jedině útulkáče, kterej se bude mít dobře. Jsou to nejvíc vděčný tvorové. Naše má rok a kousek, jo krotim tu malou i jí, ale je zlatá, jen potřebuje vychovat, takže nenáročnej na čas je kravina, každej pes i štěně, potřebuje péči a výchovu, on i malej pes ti může dítě napadnout, pokud si řekneš, je malej, ten nic neudělá. Za další i ty máš svoje potřeby a jak by bylo tobě, kdyby tě někdo odbyl, ať si nenáročná na čas? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný