Jakou antikoncepci pro mě?

Anonymní
3.8.22 13:56

Jakou antikoncepci pro mě?

Ahoj. Snad nevadí můj dotaz, vím že nejste lékaři, ale na gyndu jdu až za 14 dní tak bych chtěla vědět, co případně doktorce říct. Od začátku roku jsem vyzkoušela 2 druhy antikoncepce, nejdříve Azalii (jsem po porodu a kojila jsem), jenže ta mi vůbec nesedla, pořád jsem krvácela, špinila a pak jako bonus se mi udělala cysta. Tak jsem zkusila antikoncepční kroužky Ornibel, ale ty jsem měla jenom 2, ten třetí jsem měla teď zavést ale vyprdla jsem se na něj. Udělalo se mi po těch kroužcích hrozné akné na bradě a na tvářích, fakt hnus, pak jsem opět furt špinila a u druhého zavedeného kroužku jsem pak i krvácela jako při menstruaci. Takže jsem ten kroužek vytáhla dřív a další už nezavedla. Ale chci se zeptat, jakou antikoncepci tím pádem zvolit? Další dítě chceme zkoušet tak do roka, takže tělísko nepřichází v úvahu. Kondomy nám nesedí ani jednomu, pesar nechci, děsí mě ta představa si ho tam zavádět, a dál nevím co zkusit. Hormonální antikoncepci už asi radši nechci, tak něco bez hormonů? Máte někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
3.8.22 13:58

Co znamená, že vám kondom nesedí? Asi vám nic jiného nezbude. Pokud stejně chcete dítě do roka, tak můžete zkusit přerušovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11798
3.8.22 14:07

Tak jestli další dítě stejně chcete tak si prostě dávejte pozor :nevim: přinejhorším se zadari dřív no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.8.22 14:08

Mi nejvíc vyhovuje kroužek. Mám Ornibel, ale je to teda hormonální antikoncepce. Nemusí se denně myslet na zobání prášku. Je to nenápadné. Na tři týdny je vyřešeno. Na sex se může a nemusí vyndat a zas vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.8.22 14:11

Nějakých 6-7r. po třetím porodu jsem používala Evra náplasti. Ty mi vyhovovaly. Ale po těch letech přestaly držet. Klidně po jednom dnu se odlepila. Místo po týdnu. Proto jsem přešla na kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.8.22 14:13

Možná bych koupila spermicid, jako pojistku a prostě jen přerušovala. Jestli chcete další dítě do roka, tak bych to riskla, max bude o chvilku dřív no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 14:18
@Sisika9 píše:
Co znamená, že vám kondom nesedí? Asi vám nic jiného nezbude. Pokud stejně chcete dítě do roka, tak můžete zkusit přerušovat :nevim:

No chlap s kondomem nechce, že to prý není ono a bla bla, tak ho nechci nutit. A mně už se stalo, že mě to pak vevnitř pálelo, jako by mě to tam odřelo nebo nevím co se stalo, ale bylo to pěkně nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 14:20
@Vladusxx píše:
Tak jestli další dítě stejně chcete tak si prostě dávejte pozor :nevim: přinejhorším se zadari dřív no ;)

To zatím děláme, ale přeci jenom chceme s dalším miminkem ještě chvíli počkat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.22 14:21
@Kelsey píše:
Mi nejvíc vyhovuje kroužek. Mám Ornibel, ale je to teda hormonální antikoncepce. Nemusí se denně myslet na zobání prášku. Je to nenápadné. Na tři týdny je vyřešeno. Na sex se může a nemusí vyndat a zas vrátit.

Ten mi právě nevyhovoval, jak jsem psala. Taky se mi líbila ta představa že ho zavedu a nestarám se, ale bohužel to akné + špinění a krvácení se mi nelíbilo.

• Citovat
  • Upravit
3792
3.8.22 14:21
@Anonymní píše:
No chlap s kondomem nechce, že to prý není ono a bla bla, tak ho nechci nutit. A mně už se stalo, že mě to pak vevnitř pálelo, jako by mě to tam odřelo nebo nevím co se stalo, ale bylo to pěkně nepříjemné.

Klasika. Chudáček nechce, tak tě nechá raději krvácet celý měsíc, nanášet tuny make-upu na zničenou pleť a šťourat se v sobě abys vytáhla kroužek :roll: vsadím se že nejste svoji, dítě bude mít příjmení po něm a když vynese koš tak to pokládá za velikou oběť :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 14:22
@Kriss Tina píše:
Možná bych koupila spermicid, jako pojistku a prostě jen přerušovala. Jestli chcete další dítě do roka, tak bych to riskla, max bude o chvilku dřív no.

Děkuji za tip, mrknu na to a když tak zkusíme aspoň to.

• Citovat
  • Upravit
74217
3.8.22 14:23

Já s ním žádný problém nemám. Teď jedu kroužek druhý rok. Až nastane problém. Tak se vrátím k náplasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4849
3.8.22 14:45

Pokud druhé dítě stejně plánujete, šla bych do kombinace spermicid + přerušování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5120
3.8.22 14:54
@Anonymní píše:

Zkuste kondomy bez latexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
3.8.22 17:09

Jestliže z pochopitelných důvodu nemůžeš používat antikoncepci ty, nebylo by na čase, aby tvůj partner přestal s výmluvami, že mu kondomy nevyhovují a začali jste je používat? Mně například kondom vyhovuje a používám ho při každém pohlavním styku. Pocit, že o něco přicházím, nemám. Z jejich široké nabídky si jistě vyberete ten vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí