Jakou bundu na lyžák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
7.12.22 07:10

Jako odvekej vasnivej lyzar souhlas s holkama nade mnou. Zalezi cemu rikas zimni bunda. Pokud se rozhlednu po ulicich tak u valne vetsiny si to na lyzich predstavit fakt nedovedu. Muze snezit, muzes padat … potrebujes vetsi vodni sloupec. To ty mestske nemaji. Spousta mestskych bund je strihove uplne nevhodna. Kup si klidne levnejsi z Lidlu, Decathlonu, ale sportovni. Do divadla taky nepujdes v teniskach a plavat v kalhotkach. Nebo ukaz co mas na mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22683
7.12.22 07:44

Ja bych koupila lyzarskou bundu. Vzdyt ji pak muzes normalne nosit. Bezne nosim lyzarske bundy normalne. Muzes si ji brat i pri ruznych jinych sportovnich aktivitach venku. Lyzarska bunda freba z Lidlu neni nic draheho. Prave kdyz nejsi dobry lyzar, tak aby ses pak netrapila zbytecne. Nepromokavost-na lyzaku si casto nemuzes vymyslet, ze za spatneho pocasi nelyzujes. Kapsa na rukavu na skipas. Snehovy pas. Aby ti v ni bylo teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
7.12.22 11:47
@Anonymní píše:
Zdravím! Za par týdnu vyrážím na lyžařský výcvik do Rakouska. Nejsem nijak velký lyžař a tak žádné lyžařské obleceni nemam. Budu lyžovat 5 dní a nijak nemam v plánu jezdit často na hory. No ale k tématu…nechce se mi utrácet za lyžařskou bundu když vím, ze ji pak nosit nebudu. Mám doma normalni zimní s kapsami na zip, takže se skipasem by neměl být problem. Každopádně nebude mi v,,normální,, bunde zima? Budu mít termo triko, termo mikinu a bundu. Nějaké rady nebo jak jste se na lyžování v Rakousku oblékali vy? Dekuju všem! :)

Jak psalo více lidí, vyfoť bundu co máš i s vodním sloupcem ať můžeme poradit.

Proč bych nejel v městské bundě:

• má nízký sloupec a jakmile spadne, nebo na ni sedneš, tak se promočí, minimum vidí aspoň na 10 až 15k, optimálně 20 až 25k
  • většinou nemá vnitřní manžety, takže stačí spadnout a sníh se ti dostane pod bundu
  • slabá prodyšnost, lyžařská musí dýchat a odvádět pot věn z bundy, u klasické bundy většina zůstane v ní a jak budeš někde čekat, tak ti bude zima

Jako neříkám nic, jako děti jsme kdysi lyžovali v teplácích a na nich šusťáky, ale dnes už bych v tom nejel ani náhodou.

Taková bunda, která ti bude stačit vyjde třeba v tom Decathlonu na 2,5k a věřím, že ji na sobě nebudeš mít jen jednou na horách, taková bunda se v zimě vždycky hodí.

doporučil bych ideálně toto:

https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329803?…

a jako nejlevnější tuto:

https://www.decathlon.cz/…_/R-p-305791?…

• Citovat
  • Upravit
953
7.12.22 12:03

A co bundu pujcit? Pujcovala jsem kamaradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
7.12.22 15:40
@Knizka píše:
A co bundu pujcit? Pujcovala jsem kamaradce.

NO to je nápad a nebo si pořádnou bundu půjčit a je to:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková