Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jako odvekej vasnivej lyzar souhlas s holkama nade mnou. Zalezi cemu rikas zimni bunda. Pokud se rozhlednu po ulicich tak u valne vetsiny si to na lyzich predstavit fakt nedovedu. Muze snezit, muzes padat … potrebujes vetsi vodni sloupec. To ty mestske nemaji. Spousta mestskych bund je strihove uplne nevhodna. Kup si klidne levnejsi z Lidlu, Decathlonu, ale sportovni. Do divadla taky nepujdes v teniskach a plavat v kalhotkach. Nebo ukaz co mas na mysli.
Ja bych koupila lyzarskou bundu. Vzdyt ji pak muzes normalne nosit. Bezne nosim lyzarske bundy normalne. Muzes si ji brat i pri ruznych jinych sportovnich aktivitach venku. Lyzarska bunda freba z Lidlu neni nic draheho. Prave kdyz nejsi dobry lyzar, tak aby ses pak netrapila zbytecne. Nepromokavost-na lyzaku si casto nemuzes vymyslet, ze za spatneho pocasi nelyzujes. Kapsa na rukavu na skipas. Snehovy pas. Aby ti v ni bylo teplo.
@Anonymní píše:
Zdravím! Za par týdnu vyrážím na lyžařský výcvik do Rakouska. Nejsem nijak velký lyžař a tak žádné lyžařské obleceni nemam. Budu lyžovat 5 dní a nijak nemam v plánu jezdit často na hory. No ale k tématu…nechce se mi utrácet za lyžařskou bundu když vím, ze ji pak nosit nebudu. Mám doma normalni zimní s kapsami na zip, takže se skipasem by neměl být problem. Každopádně nebude mi v,,normální,, bunde zima? Budu mít termo triko, termo mikinu a bundu. Nějaké rady nebo jak jste se na lyžování v Rakousku oblékali vy? Dekuju všem!
Jak psalo více lidí, vyfoť bundu co máš i s vodním sloupcem ať můžeme poradit.
Proč bych nejel v městské bundě:
Jako neříkám nic, jako děti jsme kdysi lyžovali v teplácích a na nich šusťáky, ale dnes už bych v tom nejel ani náhodou.
Taková bunda, která ti bude stačit vyjde třeba v tom Decathlonu na 2,5k a věřím, že ji na sobě nebudeš mít jen jednou na horách, taková bunda se v zimě vždycky hodí.
doporučil bych ideálně toto:
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329803?…
a jako nejlevnější tuto:
@Knizka píše:
A co bundu pujcit? Pujcovala jsem kamaradce.
NO to je nápad a nebo si pořádnou bundu půjčit a je to:)