Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mrnous se mi poskrabal pod ocickem do krve ![]()
Muzu mu na to neco dat, jako nejakou dezinfekci? Mam doma lih nebo Septonex…
Já to tedy nikdy nedesinfikovala, a to se už poškrábal mockrát, přišlo mi to zbytečné… ale jinak je dobrý betadine, ten mi doporučovala doktorka.
Taky škrábance, které si udělá sama neřeším. Maximálně pokapu mateřským mlíkem.
ahoj, urcite zadnou dezinfekci ani betadine
po te by se pekne osypal , spis bepanthen plus ten je na drobne poraneni, dezinfekci apod.nebo jak pisou holky tak i MM
http://www.kapkazdravi.cz/…1x30g-d.html
Tajo, já bych nic nedávala, zvlášť když to má pod očkem. Mně se malej taky hodně škrábal a nikdy se mu to nezanítilo. Podle mě stačí očistit vodou.
diky, jsem asi plasan s tou dezinfekci, ja ji na sebe leju, kdykoli mam nekde krev ![]()
jsem se konecne dovolala mamce a ta rikala ze taky nic, tak mu to necham tak ![]()
Gabinka1 píše:
mimču nic a sobě asi panáka
jee to nee, zas tak mimo z toho nejsem ![]()
jen se obcas bojim, abych neco nepoto ![]()
to s tim mlikem je fakt zajimavy ![]()
To bych asi nedelala nic jinyho nez dezinfikovala
Nemazala jsem to nikdy a nestalo se nic, popravde, ani me to nenapadlo(i kdyz ja vim, nahoda je blbec a 100% nikdo nic rict nemuze). At striham jak striham, tak se vždycky poškrábe, že vypada jak Peyrac.
Jenom když mu praskla hračka co měl pověšenou na kočáru a švihlo ho to do nosu - hrozne ostrý plast - tak jsem z toho byla nervozni, ale nakonec jsem mu to jen vymyla. A vyrobce proklela. Normalne nam praskl ten klips vejpůl
mrneti byly asi dva mesice, chudera se vydesil. A ja též. Dostat tim do oka, radši nedomyslet ![]()
Tak já jediný co jsem kdy malýmu vydesinfikovala, tak byl prstík, když jsem ho při prvním štříhání nechtíků omylem střihla
, ale od tý doby nic.
občas vydesinfikuju teploměr ![]()
Nech to být - pokud to není zarudlé, tělíčko si poradí samo. Jinak líh.
Spíš než líh bych doporučila cutasept(nevím jaks e to přesně píše) narozdíl od lihu neštípe.
Hezký večer všem maminkám ![]()
Chtěla bych se zeptat, jakou používáte dezinfekci ran pro rok a půl staré dětičky?
Náš Malý dnes upadl a trochu si sedřel tvářičku.
počítám s tím, že teď bude často nějaká bolístka, tak abych si vybavila lékárničku. Děkuji za dobré typy ![]()