Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mame maly dvorek, kam se toho moc nevejde, ale maly tam rad tapka a samozrejme vymysli ruzne blbustky. Nemate nekdo napad jakou nejefektivnejsi hracku koupit, aby zabavila 14 mesicni batole? Premyslela jsem o piskovisti, ale vsechno strka do pusy…
No a? Pískoviště je fakt vděčný! Trocha písku mu nic neudělá! ![]()
Pískoviště, lopatka, pár bábovek, koště, bagr, míč, odrážedlo, křídy, bublifuk…
Edit: Hromádka kamínků, šišek, pár klacíků…
Příspěvek upraven 23.04.13 v 12:06
@Lucaa píše:
Ahoj, mame maly dvorek, kam se toho moc nevejde, ale maly tam rad tapka a samozrejme vymysli ruzne blbustky. Nemate nekdo napad jakou nejefektivnejsi hracku koupit, aby zabavila 14 mesicni batole? Premyslela jsem o piskovisti, ale vsechno strka do pusy…
Máme pidi dvorek a malý si tam hraje se štěrkem co zbyl ze stavby. Zkusil ho dvakrát a stačilo mu to. Chodíme si tam hrát pořád a už ho nejí
. Myslím, že pokud mu nezachutná tak prostě vyzkouší a přestane
Takže za mně písek a k tomu máme tatrovku. Rozváží nám teď štěrk kde se dá ![]()
My pořídili toto..je to vděčné a nezabereto tolik místa - 1×1,2m dle výrobce, my jsme si to postavili sami a udělali o pár cm větší…fakt super a není to žádné velké hřiště jako ostatní vč. skluzavky a houpačky… + používáme autíčko odrážedlo na ven - syn na něm jezdí od 11měs. Jinak zaberou kamínky do kýblíčku, kytičky atd..
Příspěvek upraven 23.04.13 v 12:08
Taky jsem pro pískoviště
že ochutná trochu písku…myslím, že se nic nestane navíc ho to ochutnávání určitě dlouho bavit nebude. Jinak možná pověsit někam houpačku-je-li kam-ta frčí zase u nás.
@Wikky píše:
My pořídili toto..je to vděčné a nezabereto tolik místa - 1×1,2m dle výrobce, my jsme si to postavili sami a udělali o pár cm větší…fakt super a není to žádné velké hřiště jako ostatní vč. skluzavky a houpačky… + používáme autíčko odrážedlo na ven - syn na něm jezdí od 11měs. Jinak zaberou kamínky do kýblíčku, kytičky atd..Příspěvek upraven 23.04.13 v 12:08
To vypadá skvěle, jste šikovní! Musím to ukázat chlapovi. A navíc to řeší stínění toho pískoviště..což mám doma problém.
Hromádku nějakýho „bordelu“ (klacky, šišky, písek, kamínky, to je celkem jedno) a tatrovku. houpačku určitě taky. Pískoviště jako takové je fajn, ale na druhou stranu, já radši budu vodit malýho na pískoviště mezi děti, než aby si hrál sám doma.
Jinak co je malý dvorek? to taky záleží na úhlu pohledu ![]()
my máme zahradu obrovskou, ale neudržovanou, a malej si vystačí se zkoumáním trávy, keříků a s tatrovkou, na které vozí právě ty různé bordýlky, jako jsou šišky, pyliny od řezání dřeva, klacíky, štěrk z příjezdovky a pod.
„@Wecernice2“:
my to našli tady, foto jsou přímo od pána, dá se ještě přidělat lať nad skluzavku jako na fotce a pak se pověsí houpačka a třeba žebřík. Pískoviště je stíněné a navíc se dá časem přidělat i střecha a mají děti domeček… Na pískoviště určitě pořídit plachtu, kočky rádi chodí kadit na písek…
My jsme pořídili tu dlouhou lať na houpačku opravdu pořádnou - trámek 10×10cm, aby se to nezlomilo, pán to měl docela úzké. Ale je to super.
Je to asi 14 dni co chodim s malym ven…zatim mu venku chutnat neprestalo, i kdyz ted kdyz neco utrhne, najde, tak ho ucim, aby mi to prisel a delam, ze z toho mam obrovskou radost, tak to trochu funguje…snad se to casem odnauci, proto se branim tomu piskovisti…dvorek je doopravdy maly cca na zaparkovani dvou aut (ktera tam ale nejsou), je vydlazdeny…po strane zahonek a je opleceny. Odrazedlo je dobry napad a co nejdrive ho koupime…houpacky apod. mame v parku cca 5 minut chuze…rada bych neco, co by ho zabavilo tak na pul hodky, dopoledne, kdyz varim a koukam na nej z okna
Napadli me takove ty male micky do bazenku, ale ten by se asi brzy prodrel…diky za napady a urcite piste dal…
@Lucaa míčky stačí nasypat třeba do prádelního koše, krabice od banánů, postýlky s pevnými postranicemi… vše vyzkoušeno ![]()
no, a když tu byla řeč o tom „bordelu“ tak malá (15M)se včera asi hodinu bavila přehrabováním v krabici, co mi zbyla po stěhování nedovybalená - byla tam směs pro ni neznámých věcí (podle mého uvážení celkem bezpečných) tyhle hračky-nehračky jsou pro moje dítka nejzábavnější (namátkou byly tam kroužky na záclony, kancelářské svorky, náplasti v krabičce, párátka v krabičce, ubrousky, malá kabelková peněženka…)
pískoviště tedy máme taky, ochutnala jednou, pak už ne, ale sama by tam asi nebyla
Ahoj, mame piskoviste „Musli“ a staci…Neni to na celodenni hrani, ale kdyz varim, tak si deti muzou pohrat. Pokud ji pisek, tak jen hlidejte, aby se viko hlavne na noc prikryvalo kvuli kockam, ktere chodi na pisek delat potrebu. Taky se nam vyplatilo udelat do dna diry, aby naprsena voda odtekala, zatekalo i do prikryteho… Neboj, on mu ten pisek dlouho chutnat nebude…
A jinak motorka a plastovy stolecek se zidlickou… My mame jeste malou skluzavku, tu je lepsi vynadavat prilezitostne, jinak zevsedni a nikdo na ni nejezdi. Za to kdyz ji vyndam po par dnech, to je radosti..
V lete pridavam kybl nebo lavor s vodou, na koupani detskou vanicku. Meli jsme i bazenek, ale je to zbytecne. Vodu hned deti zanesou piskem a travou…
JO a na pisku je nejlepsi hracka vyrazena panev Wok… tam se vejde „polevky“ z vody pisku a travy
![]()
@Endy Ty diry to je dobry napad…jsem zrovna premyslela, ze ten pisek by byl asi porad mokry ![]()
Nechci dělat reklamu, ale musím hrozně doporučit tohle plastové pískoviště:
http://www.easytoys.cz/…ne-6065.html
Přišlo nám asi před týdnem a je to bomba - než manžel navozil písek, tak jsme tam klukovi dali polštářky a hrál si tam tak, teď už ho máme venku i s pískem a Tomíka musíme přemlouvat, aby šel domů
Nicméně, pokud pískoviště opravdu nechceš, co třeba nějakou prolézačku, skluzavku nebo nějaké zahradní hry - třeba kuželky?