Jakou máte mzdu? Přiznáte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Burj Chalifa píše:
všichni pracující zaslouží úctu, všichni mají své místo a význam na trhu práce.Je jisté, že poptávka určuje i výši mzdy.Je-li poptávka po schopných lidech např. v managementu, pak jejich cena je vyjádřena ve výši platu.K těm pekařům, bez nich by to nešlo( a já si jich velmi vážím jako ostatních lidí pracujících rukama i hlavou), ale ani bez managementu jejich podniku, který ty rohlíky umí na trhu v konkurenčním prostředí prodat.
S výší platu na úrovni cca 100 t.+ stoupají i nároky na vzdělání, silové i jemné managerské schopnosti,schopnost vést team,jazyková vybavenost,mobilita,odpovědnost a to nejen za sebe, strategické rozhodování,kde jsou ve hře např.nemalé finanční prostředky, nehraje se na píchačky ani na víkendy.To je ta odvrácená strana vyšší mzdy, kterou mnozí nechtějí vidět a naivně si představují jen pití kávy a služební auto.
Přesně tak.
@Peggi
Popelář je taky z pohledu peněz nedoceněná pozice. Na druhou stranu tuhle práci může dělat každý. I se základní školou. Klidně bez schopnosti vyjadřovat se. Logicky proto není možné očekávat, že za to dostane stejnou mzdu jako ředitel ředitel firmy, která ho zaměstnává. Ten, aby mohl podnik vést musí mít vzdělání, zkušenosti, jazykovou výbavu a také nejspíš pracovní dobu, která rozhodně nekončí vyvezením popelnic. Zkus je prohodit na jejich pozicích a budeš mít hned jasno, který z nich je pro firmu důležitější
Je to poměrně jednoduché měřítko a funguje to tak ve většině odvětví. Jeden bez druhého sice nemůžou existovat, ale to neznamená, že jsou na tom stejně. Nikdy nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Bohužel jsem na tom moc zdravotně špatně, mám ID III. stupně 8290 a alimenty 1200. Je to bída, strašná bída. Přivydělávat si menůžu, mám v posudku napsáno, že nesmím pracovat ani za mimořádných podmínek. Jak bych šla do práce, mám dobrou VŠ.
A z čeho žiješ? S tím se přeci nedá vyjít
Já když jako rodina nemáme aspoň 50 tisíc na měsíc, tak říkám, jaká je to bída ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nechaputo píše:
Když to tak pročítám, tak je mi z toho docela špatně. Ti co mají nejtěžší práci žijí často na hranici chudoby a ti, co se v práci jen vykecávají nebo párkrát za den klepnou do počítače neví co s penězi. Bohužel, většina lidí se tváří že je to v pořádku.
No a podle mě to stejně počítáte nějak divně. Mzda by se měla udávat za normální pracovní dobu, což je 40 hodin týdně bez přesčasů, prémií…
Někdo má třeba jen 60 čistého a když k tomu přičtete diety, odměny, náhrady… klidně to skočí i na 150. A to je už docela rozdíl říct 60 nebo píše: Více
no to snad ne, vážně si myslíš, že tři klepnutí do počítače by někdo odhodnotil mzdou, kdy člověk neví co s penězi?, to je asi blbej vtip ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Stejně jako můžou jít za jinou ti, co závidí těm, co tuknou třikrát do klávesnice a maj za to šedesát, že? Proč to nejdou dělat?
proč to nejdou dělat? protože moc dobře ví, že taková práce neexistuje a je to nesmysl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
Přesně tak.
@Peggi
Popelář je taky z pohledu peněz nedoceněná pozice. Na druhou stranu tuhle práci může dělat každý. I se základní školou. Klidně bez schopnosti vyjadřovat se. Logicky proto není možné očekávat, že za to dostane stejnou mzdu jako ředitel ředitel firmy, která ho zaměstnává. Ten, aby mohl podnik vést musí mít vzdělání, zkušenosti, jazykovou výbavu a také nejspíš pracovní dobu, která rozhodně nekončí vyvezením popelnic. Zkus je prohodit na jejich pozicích a budeš mít hned jasno, který z nich je pro firmu důležitějšíJe to poměrně jednoduché měřítko a funguje to tak ve většině odvětví. Jeden bez druhého sice nemůžou existovat, ale to neznamená, že jsou na tom stejně. Nikdy nebudou.
Jasně, to je přece pravda. Však jsem psala, že manuálně pracující člověk nemusí jezdit 3× za rok na dovolenou (což si může manažer samozřejmě finančně dovolit), ale že by měl mít takovou mzdu, aby v pohodě vyžil ( dejme tomu třeba cca 20 000- 25 000 Kč) a ne minimální - nějakých 10 000 Kč čistého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peggi píše:
Jasně, to je přece pravda. Však jsem psala, že manuálně pracující člověk nemusí jezdit 3× za rok na dovolenou (což si může manažer samozřejmě finančně dovolit), ale že by měl mít takovou mzdu, aby v pohodě vyžil ( dejme tomu třeba cca 20 000- 25 000 Kč) a ne minimální - nějakých 10 000 Kč čistého.
tak je nastavený systém, jestli je to špatně nebo úplně blbě, toť otázka… Souvisí to s celou řadou dalších věcí, není to černo-bílé. Když se zvedne MM, pro mnoho zaměstnavatelů to bude likvidační, protože už teď jsou zatížení obrovskými odvody. Práce na černo začne prokvétat ještě víc a politici se budou divit, kam že to mizejí ty peníze z odvodů… Levná pracovní síla z východu si bude čvachtat zatímco našinci budou stát fronty na ÚP a pobírat podporu. Vzato do důsledků, je dobré to zvážit. A pak je tady samozřejmě ta druhá podstatná věc -nabídka vs. poptávka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Státní správa, 3 roky praxe, Praha, 13 000 Kč čistého.
na jaké pozici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Státní správa, 3 roky praxe, Praha, 13 000 Kč čistého.
Tipuju referentka? Ty peníze jsou šílený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
jo tak, takže všichni ti za šedesát, co třikrát tuknou do klávesnice to maj z protekce. Tak to pak jo.Jinak to máš od kud? osobní zkušenost, že tě do státní zprávy nechtěli, tak jsi to uzavřel,, že to bez protekce nejde? Nebo ti to na rovinu u pohovoru řekli? Nebo je to jedna paní pavídala? Dělal jsi nějaký průzkum?
No, moje sestra se vdala do rodiny, kde všichni pracují ve státní správě (vesměs na kraji), takže tam už také pracuje, už tam z naší strany pracují i sestřenice, dvě tety… a švagr mě tam volá při každé příležitosti také. Ale půjdu až budu starší a nebude se mi chtít nic dělat, zatím sem se svou prací spokojený. Rád cestuji, moc se nenadařu… proč se jít nudit na úřad, když kafé nepiju a časopisy nečtu ![]()
Tady je to hrůza, kdykoliv napíši že se mi něco nelíbí, hned mě všichni podezírají, že těm ehm „úspěšným“ závidím
Mě se tento systém nelíbí né proto, že bych se v něm nedokázal prosadit, ale proto, že je prostě špatný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
- nekritizoval si nespravedlivý systém, rovnou si vypálil, že „ti co v práci tlachají vydělávají mnohem víc, než ti na těžkých pozicích“
- proti dělníkům snad nikdo nic nemá, svou práci možná někteří dělají proto, že je naplňuje a jiní zas proto, že na jinou prostě intelektuálně nemají. Ani to není špatně. Každý je nějaký.
- že se jich zastáváš je šlechetné, ale nutné při tom plivat na jiné, nemyslíš?
- že nejsi žena jsem zjistila až po odeslání komentáře, snad jsem tě neurazila
- Ano je to opravdu tak, ti co nejmíň pracují a mají nulovou zodpovědnost mají největší plat. Stačí se podívat na ministerstva, do různých dozorčích rad… to je takový zářný příklad. Znám i spoustu ředitelů, za které dělají vše sekretářky a nemuseli by do práce ani chodit. Jen málo takových lidí má koule na to přiznat si, že jsou pro spolenčost úplně zbyteční

- Myslím, že většina dělníků nechodí na 12tky kvůli nedostatku Intelektu. Jen měli smůlu a neměli protekci. ALe jasně, že to neplatí u všech, někteří jsou skutečně spokojení tam kde jsou. Teď jsem si vzpoměl na všechny ty ženy co znám, které skákaly šéfům do postele a tak si zajistili teplé místečko v kanceláři. To je asi taky protekce ne? Nebo že by měly větší schopnosti než ti, co to nedělali?

- Já na nikoho neplivu, ale jestli mi napíšeš jak si můžu plivnout přes počítač, rád se nechám poučit. To by se mohlo opravdu někdy i hodit

- Na světě asi není moc lidí co by mě dokázali urazit

Příspěvek upraven 04.08.18 v 00:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaStey píše:
Bohuzel nechaputo evidentne nechape zakony pracovniho trhu. Levna prace je zastupitelna (muze ji delat kazdy po jednodennim skoleni), ta jednoducha tukaci je pak vetsinou odborna a clovek musi neco umet a chce za to byt ohodnocen…nic vice v tom neni
Necháputo to chápe velice dobře
Vše je otázka nabídky a poptávky. Pracovní trh by se lehce napravil sám tak, aby byli lidé ohodnoceni podle toho jak těžkou práci dělají. Bohužel nabídka a poptávky je uměle ovlivňována lidma, kterým tento stav vyhovuje. Například kdyby se sem nenaváželi ukrajinci a jiní po tisících, tak by dělníci měli mzdu, jakou si zaslouží a nikdo by si nedovolil tvrdit, že je jejich práce snadno zastupitelná někým jiným ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nechaputo já souhlasím s tím, že by se měly platy zvednout. Právě těm, co vydělávají nejméně, ti by si to zasloužily moc. Třeba vyrovnat se platům jako mají v Německu, to bychom byli všichni spokojení. Myslím si, že většinu tady štve, jak tady zobecnujes jako prosťáček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nechaputo píše:Příspěvek upraven 04.08.18 v 00:25
- Ano je to opravdu tak, ti co nejmíň pracují a mají nulovou zodpovědnost mají největší plat. Stačí se podívat na ministerstva, do různých dozorčích rad… to je takový zářný příklad. Znám i spoustu ředitelů, za které dělají vše sekretářky a nemuseli by do práce ani chodit. Jen málo takových lidí má koule na to přiznat si, že jsou pro spolenčost úplně zbyteční
- Myslím, že většina dělníků nechodí na 12tky kvůli nedostatku Intelektu. Jen měli smůlu a neměli protekci. ALe jasně, že to neplatí u všech, někteří jsou skutečně spokojení tam kde jsou. Teď jsem si vzpoměl na všechny ty ženy co znám, které skákaly šéfům do postele a tak si zajistili teplé místečko v kanceláři. To je asi taky protekce ne? Nebo že by měly větší schopnosti než ti, co to nedělali?
- Já na nikoho neplivu, ale jestli mi napíšeš jak si můžu plivnout přes počítač, rád se nechám poučit. To by se mohlo opravdu někdy i hodit
- Na světě asi není moc lidí co by mě dokázali urazit
tak ty znáš spoustu top ředitelů?Jen aby se oni znali s Tebou
A ještě věrohodně víš , kolik se jich mezi sebou vyspalo?Blábolíš nesmysly.Z tebe kape jen krutá závist, naivita a lež.Mimochodem, na porady top managerů chodíš také, aby jsi v úzkém kruhu managementu slyšel, co je jejic pracovní náplň a úkoly, kterými jsou pověřeni?Pochybuji, že si tam takového cizího joudu berou, co by tam taky dělal,že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel jsem na tom moc zdravotně špatně, mám ID III. stupně 8290 a alimenty 1200. Je to bída, strašná bída. Přivydělávat si menůžu, mám v posudku napsáno, že nesmím pracovat ani za mimořádných podmínek. Jak bych šla do práce, mám dobrou VŠ.