Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky.
Prosím Vás o radu ![]()
Bydlíme ve starším baráku, kde je krásný balkón, bohužel do něj začalo po přestavbě zatékat tak jsme loni udělali izolaci a teď nám tam nezbývá moc místa na podlahu, takže třeba dlažba by tam nešla, protože beton musí být asi 8cm tlustý
a to už by nám šlo do dveří. Budu ráda za jakékoliv typy. Chlap už je naštvaný, protože na nic nemůže přijít a já zase, že už jsem tam mohla letos vegetit a zase prd, tak snad to do příštího roku vyřešíme ![]()
@michaelala co marmoleum? my ho tusim na balkone mame (jsme v pronajmu), ale netusim, jak moc to muze byt tluste.
A musí být pod dlažbou nutně beton?
Jako jávím, že se pod ni dává, ale v současné době je už přece spousta různých lepidel, mi neříkej, že jde dlažba přilepit jen 8cm betonu jak za krále klacka. ![]()
@Gladys no fakt jsme se na to ptaly dokonce dvou zedníků a řekli, že by to tam nešlo. Ono to taky není úplně rovné takže by se to asi muselo zarovnat potom to lepidlo
já se o tohle nikdy nezajímala, ale už chci aby se to pohnulo tak se o to zajímat budu muset ![]()
http://kutilska.poradna.net/…alkon-terasu#…
Prd tomu rozumím, ale zní mi to, že pokládání výhradně do betonu je už hodně stará technika
Ahoj, zrovna manžel oddělal zábradlí. Koupili jsme barák a máme balkon, na kterém bylo přimontované zábradlí ale který dál pokračuje / střecha od dvougaráže/. Na balkóně je položená klasická dlažba jaká se dávala v 90.letech ale pak je už jenom ipa do které začalo téct a tak když déle prší tak nám na jednom místě kape právě do jedné části garáže
přemýšlely jsme co tam dát - dlažba je dost těžká, nalít tam beton
a tak jsme si pozvali našeho šikovného zedníka. Ten na to mrknul a řekl, že nám sežene 2 pytle nějaké speciální hmoty, která po zaschnutí vytvoří měkký povrch a nebude nám tam ani téct a navíc se můžeme rozvalovat pak už po velké terase s rozměry 6×5m. Jediný co budeme muset udělat je přesunout zábradlí o 4 metry dál nakonec terasy. Jak se ta hmota jmenuje nevím
ale teď jedeme na dovču a cca do 3 týdnů přijde ten zedník, tak bych dala vědět - musí se to natírat na suchý povrch a mají to v různých barvách. Vybrali jsme zelenou a jeden pytel vyjde na 1800,– my budeme potřebovat 2, tak nevím jak velkou terasu máte vy. ![]()
@michaelala to je divny, my jsme rekonstuovali balkony. Odbouchali jsme dlazbu i s tim co bylo pod tim az na beton a delali jsme novou vyrovnavaci sterku, hydroizilaci pak lepidli a dlazbu. vyska vseho max 4 cm i s dlazbou.
Holky jste zlatý, asi se bavíme se nemoderníma zedníkama ![]()
Musím to tedy pořešit doma a mohlo by se to ještě před zimou udělat.
@Alčák1 když mi to zjistíte budete moc hodná. My máme menší asi 4×3m.
@michaelala jo, jo zjistím
je to dobrý v tom, že je to zároveň i izolace proti vodě. Babičce se propadla terasa dolů do chodby - ještě, že v tu chvíli tam nikdo nebyl
jinak by to byla jeho poslední cesta
taky starej barák r.1935. Přišly zedníci, daly tam železný, takový ty koleje a přes to takovou tu železnou mříž a beton a na to dlažbu. Zespoda dali sádrokarton jako strop. Je to 6 let a letos tam opět teče, když prší. Už se tam na jednom místě dělá na tom sádrokartonu -stropě v chodbě plíseň
Reklamovat už to nemůžou a předělávat to taky nebudou, už jim táhne na 80
takže si myslím, že dlažba je otázka 6-10 let, než se vydrolí spáry, praskne dlaždice…
promiň, že to popisuju jako tatar ale nejsem zedník a nevím jak se ty věci jmenujou
![]()
@Alčák1 já tomu taky vůbec nerozumím
takže v pohodě ![]()
Nám tam začalo zatékat po rekonstrukci, když se zateplovalo a dělala nová střecha nad schodištěm která navazuje k balkónu tak tam asi něco poškodili
my máme izolaci už udělanou a super taky to stálo
ale teď řeším podlahu, protože na tu izolaci se nedají dát stůl, židle nic. Takže tam mam věšák na prádlo, v květináči mátu s bazalkou a to je vše
Malej by si tam mohl krásně hrát a já popíjet kafíčko tak to řeším víc než chlap ![]()
@michaelala přesně tak, už tam taky vidím houpačku, bazének pro malého, trampolínku a malé posezení. Teď tam mám květináče s paprikama, rajčatama, beztrnou ostružinou a věšák na prádlo
ale až to bude hotové, tak zedník říkal, že tam můžeme tancovat ![]()
My mame na balkone Runnen z Ikea - to by se vam nehodilo?
My teda mame balkon novy - celokovovy zaveseny na konstrukci domu - tuhle podlahu jsme tam davali proto, ze ten kovovy balkon se v lete hrozne rozpaloval a nedalo se na nem vubec byt
Dopotucuji terasovy desky ze preva nebo ted hodné davaj drevoplast kliknete třeba sem styloveterasy