Jakou TV s ročním dítětem - plazma nebo LCD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
22.3.11 13:51
mofiz píše:
my máme dvouletou holku a budeme kupovat plazmu i z důvodu tepelných krásně hřeje.. je to blbé co to takhle napsat, ale opět nám to omezí topení… :lol:

Plazma opravdu hřeje jako blázen, taky je to znát na vyúčtování elektřiny, díky plazmě jsme měli nedoplatek. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.4.11 01:24

Pokusím se Vám nastínit několik rad při výběru televize. S ohledem na oči je u plazmových nebo LCD/LED televizí pozorovací vzdálenost 1,8 -2,5 m vzhledem k úhlopříčce 80-130cm. LCD/LED mají poloviční odběr el. energie. Plazmové televize jsou náchylnější na statický obraz (tz.pokud budete sledovat záběr třeba z bezpečnostní kamery)- vypálí se vám pozorovaný obraz do obrazovky. Plazmové televize jsou vhodnější při větších úhlopříčkách 124 a výše (153). Co se týká Hz 50,100,200,400,600, rozdíl u běžného koukání z antény poznáte max u 50/100Hz, dál už kvalitu pocítíte pouze u kvalitních filmů DVD Blu-ray. Televize tzv. 3D bych zatím nedoporučoval, pokud nevíte co s prachama a nechcete doma sedět s brýlema u bedny, vize je do 10 let 3D bez brýlí. To je tak akorát na novou bednu, protože Vám 10 let nevydrží. Montáž televize na zeď pomocí nekonečné pleády držáků - pevných, náklopných, které povytáhnete od zdi a otočíte o 60", to není dnes problém. Závěrem: každá vymoženost televize se platí, proto si kupte to co budete využívat. S pozdravem Petr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.8.11 13:55

hmm… taky nevím nevím.. pátrám co a jak. Zatím se rozhoduju, jestli plasmu nebo LED. Přikláním se k LED, takže další otázka 2D nebo 3D. 3D bude super pro děti, ne? Počítám, že TV budeme mít min. 5-10let, tak je mi o to ušetřit 5000,– nejde. Dneska jsem byla v Datartu, kde jsem se ptala i na možnost, kdyby se třeba děti trefily do obrazovky míčkem. Na tohle jsou super plasmy, ale třeba v LED je celkem velký rozdíl mezi Samsungem (horší) a LG (pevnější). Takže babo raď :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.8.11 21:10

3D televize kazí oči, hlavně dětem, a hlavně aktivní 3D televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zbrnda
12.10.11 22:27

Říká se to že plazma má přirozenějsí obraz,mě ale přijde jakoby rozpitý,není pravda že plazma má menší spotřebu,už to není tak markantní jako v počátcích ale stále zbaští víc než LCD (je dobré si otom něco odborného přečíst)čím větší jas (zimní sporty a td.)
spotřeba stoupá, to ale platí i pro LCD.U velikostně stejných televizí je u plazny spotřeba cca.255 W,u LCD.se jedná jen cca. o 60W a to je dost velký rozdíl.
Hezký den přeje Zbyněk. :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
zbrnda
12.10.11 22:37
kacenka78 píše:
hmm… taky nevím nevím.. pátrám co a jak. Zatím se rozhoduju, jestli plasmu nebo LED. Přikláním se k LED, takže další otázka 2D nebo 3D. 3D bude super pro děti, ne? Počítám, že TV budeme mít min. 5-10let, tak je mi o to ušetřit 5000,– nejde. Dneska jsem byla v Datartu, kde jsem se ptala i na možnost, kdyby se třeba děti trefily do obrazovky míčkem. Na tohle jsou super plasmy, ale třeba v LED je celkem velký rozdíl mezi Samsungem (horší) a LG (pevnější). Takže babo raď :-)))

Ahojky,pokud LEDa 3D,tak pozor nato jaké 3D, je buď pasivní nebo aktivní, na pasiv se dá koukat i během dne (stačí malé čero)ale není tak kvalitní jako aktivní. Na aktiv musí být větší tma (zapnutá lampička v obíváku vadí)aktiv jsou na dobíjení,tedy dražří cca.dva až čtyři tisíce jeden ks.

• Citovat
  • Upravit
2
14.3.21 22:10

Zdi vs hmozdinky

Ahoj do každé zdi jsou jine hmozdinky i na tu kterou popisujes jsou taky nech si poradit od odbornika. Ne v obi a pod… ale nejake specialce stavebniny. Spravna hmozdinka udela divy. Telku lze pridelat i na sadrokarton jen se to musi udelat pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.3.21 22:12
@Nelisa píše:
Taky nemůžeme pověsit, máme takové ty děrované cihly, co v nich nedrží pořádně hmoždinka, takže máme plazmu na TV stolku, otlapkaná je pořád, odolala zatím bez úhony (cca rok). Ohledně očí by to mělo být OK.

Ahoj do každé zdi jsou jine hmozdinky i na tu kterou popisujes jsou taky nech si poradit od odbornika. Ne v obi a pod… ale nejake specialce na stavebniny. Spravna hmozdinka udela divy. Telku lze pridelat i na sadrokarton jen se to musi udelat pořádně. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí