Jakou vodu použít do kávovaru ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26583
6.2.22 13:31

My lijeme destilku. Je to na jistotu, prece jen si umim predstavit, ze ne vzdy vymenim filtr vcas. Krom toho mame opravdu extremne tvrdou vodu, tak si rikam, jak to je s zivotnosti filtru pri ruznych kvalitach vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
6.2.22 13:32
@Cenarius píše:
Stačila. Nebo destilovaná voda.

Prosimte radši nekomentuj. Destilovana je i na občasné pití naprosto nevhodná. Je bez jakýchkoliv iontu, které si nasledne bere z tela aby byla prirozene vyvážená :zed: @Jessica4 taky máme tvrdou vodu (vidím v konvici), ale kavovar to zvládá s cistenim co dva měsíce. Brittu používám cca litr vody denně, část piju kohutkovou takže menim filtr po 1,5-2 měsících. Pokud nevyzadujes original, tak 3 patrony v dm jejich značky stojí 220 Kč a sedí na tu maxtru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.2.22 13:34
@hospodki píše:
Prosimte radši nekomentuj. Destilovana je i na občasné pití naprosto nevhodná. Je bez jakýchkoliv iontu, které si nasledne bere z tela aby byla prirozene vyvážená :zed: @Jessica4 taky máme tvrdou vodu (vidím v konvici), ale kavovar to zvládá s cistenim co dva měsíce. Brittu používám cca litr vody denně, část piju kohutkovou takže menim filtr po 1,5-2 měsících. Pokud nevyzadujes original, tak 3 patrony v dm jejich značky stojí 220 Kč a sedí na tu maxtru

Tady se resi voda do kavovaru. Ne na bezne piti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
6.2.22 13:37
@Lenka_Hal píše:
Tady se resi voda do kavovaru. Ne na bezne piti. :)

Za me destilovana voda nemá v pitnem režimu co dělat ani jako hrnek kávy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.2.22 13:45
@hospodki píše:
Za me destilovana voda nemá v pitnem režimu co dělat ani jako hrnek kávy :nevim:

Tak kava uz s destilovanou vodou nema nic spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
6.2.22 13:46
@hospodki píše:
Za me destilovana voda nemá v pitnem režimu co dělat ani jako hrnek kávy :nevim:

No ja taky hledim, ze nekdo pije destilovanou vodu (byt jako kavu) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
6.2.22 13:48

Máme Brita konvici, ty 4 týdny jsou spíš kvůli bakteriím, kolik tím proliješ vody není směrodatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.2.22 13:50

Destilka je nezdrava kvuli deionizaci, takze potom „vytahuje“ ionty z tela. Kava uz samozrejme ionty ma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.2.22 13:54
@pikola píše:
Máme Brita konvici, ty 4 týdny jsou spíš kvůli bakteriím, kolik tím proliješ vody není směrodatný.

„How often should I change my Brita Stream® Filter? Replace your Brita Stream® Filter every 40 gallons, or about every 2 months. If you have hard water, you may need to change filters more often.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
6.2.22 14:02

Ono je to i na ni napsáno, že se nesmí pít. Není vhodná pro lékařské, ani potravinářské zpracování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
6.2.22 14:05

Mam kamaradku, co prosla profesionalnimi kurzy pro baristy, protoze je blazen do kavy, jeji zamestnani to neni. Kdyz jsem jeste kavu pila, doporucila mi jeden typ balene vody, uz nevim jaky (a myslim neco mistniho, tedy ve Francii), protoze voda na pripravu kavy by urcity podil mineralu mela mit. Destilovanou vodu teda rozhodne nedoporucovala. Ale kazdy at si vybere, co mu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
6.2.22 14:09

@Birdonawire jo,chut beru. Kdyby sme meli vodu chutnou a ja pila kafe, ve kterem to rozlisim, tak mi to cisteni za to stoji. V te moji extremne silne to ale nepoznam. Fakt ne. Ale aby mi nekdo tvrdil, ze mi z kavovaru tece " destilovane" kafe, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
6.2.22 14:12

Rodiče mají tvrdší vodu a používají filtrační konvici. Já používám vodu z kohoutku. A teda ze zásobníku vodu vylévám večer a dávám druhý den vodu čerstvou. Mě by se to eklovalo, mít tam vodu několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
6.2.22 14:37

Kávovar (si myslím) nějak moc nezjišťuje reálné zavápnění, ale má prostě nastavený nějaký interval a po uplynutí se ozve. S tím bude souviset i nastavení, které provede uživatel ohledně tvrdosti vody.
Osobně si myslím, že pokud budu používat kyselinu citronovou na odvápnění, tak to pořád bude OK. Ale odvápňovat každý týden- to už je punk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
6.2.22 15:29

@Ivan PPZ no mě to taky napadlo, prostě to prohnat kyselinou citronovou, ale píšou, že jiné způsoby čištění, by mohlo poškodit nějaké součástky. Těžko říct, takhle vyvařím i konvici a v pohodě. Každopádně s tím odvápněním se mi to zobrazilo už cca po týdnu, tak snad to není tak nastavené, aby se to dělalo každý týden. Myslela jsem že je tam něco, co zjistí míru zavápnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí