Jakou vodu použít do kávovaru ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jessica4 píše:
No ono to není levné ty odvápňovače. 249 Kč za čištění za pár týdnů je dost
Já chápu, že se člověk u drahého přístroje bojí, ale ty jejich odvápňovače jsou fakt vyhazování peněz. Já používám řadu let normálně kyselinu citronovou rozpuštěnou v (teplé) vodě. Máme DeLonghi.
A když už, tak doporučuju spíš tu konvici, máme ji v práci a je to ok, kupovat PETky kvůli vodě do kávovaru mi přijde dost hrozný (ono to není jen ten šálek kafe, ale ten kávovar se vždycky automaticky proplachuje, před i po použití). Nebo mít vedle rychlovarku a dávat do toho převařenou vodu (vychladlou), tím se ti část té tvrdosti taky dostane pryč (akorát budeš muset odvápňovat tu rychlovarku, no
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem vždycky měla podezření, že jak levné kávovary produkují nejvíc zisku díky prodeji kapslí, tak u kvalitních mašin se rejžuje na čistících prostředcích a různých udělátkách z příslušenství - je to naceněné dost nesmyslně, ale lidi si většinou nechtějí odrovnat spotřebič za dvacku, tak to kupují. Já taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 používám tekutý z dm asi za 50 Kč a vyjde na 4-5 čištění určitě. Případně lidl ma rozpustné tablety. Ocet, kyselina citronová jsou taky v pohodě a bezne používané cisticce. Na těch jejich speciálních jen rejzuji a není to nic jiného nezbytné levné z jiných obchodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki @MrsNorris jo přesně to jsem si myslela, protože je to drahé a jen tahají prachy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 bud konvice nebo tam dávat balenou vodu neperlivou
čistit kávovar takhle často tak myslím že ta životnost se prostě sníží
odvápnovač můžeš dát jakýkoliv
originál je dost drahý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 píše:
@Ivan PPZ no mě to taky napadlo, prostě to prohnat kyselinou citronovou, ale píšou, že jiné způsoby čištění, by mohlo poškodit nějaké součástky. …
Spíš, než o součástky se jedná o ZISKY. Teď jsem řešil automat Krups. Čistící tablety 10 ks od 170-250,– podle prodejce a podle jeho odvahy psát čísla. A 1 kg toho prostředku (nikoli ve tvaru tablety) stojí od 69,–. Jde o Perkarbonát sodný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Spíš, než o součástky se jedná o ZISKY. Teď jsem řešil automat Krups. Čistící tablety 10 ks od 170-250,– podle prodejce a podle jeho odvahy psát čísla. A 1 kg toho prostředku (nikoli ve tvaru tablety) stojí od 69,–. Jde o Perkarbonát sodný.
Ano to jsem si pak začala taky myslet
no nic, asi budu kupovat obyč odvápňovače z drogerie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono čistění a odvápnění jsou 2 různé propcesy. Ale myslím (nikoho nenavádím), že obojí dobře zastane kyselina citronová/ ocet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Ono čistění a odvápnění jsou 2 různé propcesy. Ale myslím (nikoho nenavádím), že obojí dobře zastane kyselina citronová/ ocet.
To nevim. Na odvapeni pouzivame tablety z Lidlu. Na cisteni (mame automat) pouzivame predrazene origos tablety. Levnejsi nahradu jsme zatim nenasli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: … Krups. Čistící tablety 10 ks od 170-250,– podle prodejce a podle jeho odvahy psát čísla. A 1 kg toho prostředku (nikoli ve tvaru tablety) stojí od 69,–. Jde o Perkarbonát sodný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
No hele nebudu kecat
chtělo to po mě odvápnění, po týdnu, co jsem ho dělala. Ano máme příšerně tvrdou vodu a moje chyba, že jsem nepoužila třeba tu filtrační konvici. A tak jsem použila skutečně kyselinu citronovou a po týdnu mi začal kávovar rachtat
tak fakt nevím, jestli blbá náhoda a je to vadný kus a nebo jsem s tím něco provedla s tou citronovkou, ale to se mi moc nezdá, že bych to zničila tímhle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty origo odstraňovače usazenin nebudou žádné „lisované fialky“. Ta citrónovka proti tomu bude miloušek. Ala aby po týdnu začal kávovar křičet na odvápnění, to je dost. Jak by to zjistil? Protože si pořád myslím, že to řeší buď na bázi datumu, nebo počtu použití. Nemyslím, že má nějaké „usazovací čidlo“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Ty origo odstraňovače usazenin nebudou žádné „lisované fialky“. Ta citrónovka proti tomu bude miloušek. Ala aby po týdnu začal kávovar křičet na odvápnění, to je dost. Jak by to zjistil? Protože si pořád myslím, že to řeší buď na bázi datumu, nebo počtu použití. Nemyslím, že má nějaké „usazovací čidlo“.
To mi taky nejde do hlavy. Opravdu cca po 5 kávách to chtělo opět odvápnit. Když si to vemu konvici každý týden vyvařím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Leda by po usazení nějak moc řešil tlak. A- může být- je od počátku nemocný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Leda by po usazení nějak moc řešil tlak. A- může být- je od počátku nemocný.
V neděli jsem to reklamovala, tak uvidím s čím se mi ozvou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit