Jaký cizí jazyk se učit z hlediska uplatnitelnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
3.9.23 14:17

Doporučila bych se hlavně zlepšovat v té němčině a angličtině na opravdu profesionální úroveň, pokud se chceš živit jazyky, lepší je hloubka než šířka znalostí. Tu švédštinu můžeš přidat, je to germánský jazyk, který ti s tvými jazykovými znalostmi půjde lépe než např. francouzština. Jen teda potřeba překladatelů a tlumočníků je menší a menší, ale pokud umíš i trochu něco jiného, dobrá němčina a švédština by ti mohla pomoci najít dobrou práci ve zahraniční firmě s českým zastoupením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
3.9.23 16:58
@Trojlístek píše:
@Ester17 dcera se na ZŠ učí Aj, Šj a Rj.
Aj a Rj od první třídy.
S Aj potřebovala z počátku hodně pomoci, začíná sedmou třídu a mluví plynně. S Rj problémy neměla, ani s azbukou.
Před dvěma lety začala se Šj, v tom byla od počátku samostatna, jen ty úplné základy ji potrápily, než si zvykla a vypadalo to blbě, aktuálně je z toho jazyku nadšená, ale nebude určitě tak v menšině, jako ta Švédština u tebe - tam bych zůstala, popřípadě ten Šj.
Měla by volit ještě čtvrtý jazyk a nevím co si vybere, ona se ho učí, ona vybírá, ale nechce Nj ani Fj, protože se jí ty jazyky nelíbí, tak možná Italštinu.

Dcery měli od 2 třídy AJ a od 5.FJ. na gymplu si vzala RJ k tomu. Maturovala že všech, mateřské jazyky má dva CJ a NJ. Měla přítele pár let v Brazílii a umí plynule portugalský. Jazyka a se ale živit nechce. Šla jinou cestou.
Asi bych si vybrala FJ.

• Citovat
  • Upravit
11092
4.9.23 10:16

@Cizinka 999 no, hlavně ten kdo už jakési jazyky zná, tak ví, jak se je dokáže učit a naučit, proto to zcela nechávám v kompetenci dcery.
Stejně je to na ZŠ omezené a pokud nebude chtít Fj, tak ať se učí cokoli jiného.
Hlavní je, že si nakonec vybere.
Já se placam s Aj, Rj mi šel velmi dobře, stejně tak ta Italština. S Nj jsem po roce skončila, vubec mi to nešlo a FJ tehdy nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze