Jaký foťák? Prosím poraďte

6381
5.11.13 14:49

Jaký foťák? Prosím poraďte...

Ahoj holky,
chtěla bych si v prosinci koupit foťák…Hodně jsem uvažovala o zrcadlovce Nikon D 3200, ale odrazuje mě velikost a váha, tak se ještě koukám na jiné fotoaparáty s výměnným objektivem, ale aby byly menší, lehčí, něco jako je Nikon 1 J2…důležité pro mě je, že musízachytit pohyb…ale vůbec nevím, který si mám koupit, navíc tomu vůbec nerozumím, budu se se vším učit…dáte mi nějaké tipy? zrcadlovka nebo něco jiného? cena cca 10.000 kč, max 13.000 kč, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4750
5.11.13 14:54

Ahoj, ja si koupila pred par lety nejlepsi radu od Panasonic Lumix, jsem s nim naprosto spokojena, cena byla kolem 12tis. Ale vypada to, ze hledas neco vice profesionalnejsiho, tak to neporadim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
5.11.13 15:03

Mam taky Nikona, ne teda 3200 (mam levnejsi sunt), ale pokud bych ted mela na jinej fotak sla bych do 3200 - zustan u toho, nebudes litovat.

Na velikost i vahu si zvyknes behem par dnu - je to jako u vseho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
5.11.13 15:06
@ne-silenamatka píše:
Mam taky Nikona, ne teda 3200 (mam levnejsi sunt), ale pokud bych ted mela na jinej fotak sla bych do 3200 - zustan u toho, nebudes litovat.Na velikost i vahu si zvyknes behem par dnu - je to jako u vseho :)

Pod to se podepíšu, zvykneš si velice rychle a kvalita fotek za to určitě stojí.
Mám Nikon D3100, předtím jsem měla Panasonic FZ5. Rozdíl ve velikosti byl, ale fakt jsem si zvykla během dvou dnů, už bych Nikona nedala z ruky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
5.11.13 15:26

@Purelily pokud nehledas nic extra profi a uzivatelsky prijemne, tak bych do Nikona 3200 sla, ta vaha a velikost neni silena, mela jsem jejich predchudce a neprisel mi ten fotak nijak veliky a tezky (zalezi jaky mas na tom objektiv, jsou lehoucke objektivy a jsou objektivy tezsi jak samotny telo), ted jsem si koupila jiny Nikon a ten je krapet vetsi a tezsi, takze na cestovani ne uplne pohodlny, nicmene foceni miluju, takze to zvlast neresim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
5.11.13 15:26

Přesně, jak píšou holky - ta váha není zas tak důležitá. Já mám malý kompakt a starší zrcadlovku Olympus a rozdíl fotek je obrovský. Takže když mám možnost, raději si vezmu brašnu se zrcadlovkou, ono pak foťák na krku téměř necítíš. Pokud sama s malým cestuju na návštěvu, mám pohotovostní kompakt v kapse. :) Ten Nikon bude určitě dobrej. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MedunkaJana
5.11.13 15:30

@Purelily Záleží hodně na co to chcceš, hlavně co s tím budeš fotit. Pokud jen doma děti, výlety a pod. tak bych zrcadlovku určitě nekupovala, tam bych koupila třeba Canon G12, ten je luxusní na všemožné focení.
Pokud chceš zrcadlovku tak potom doporučím Canon 600D, měla jsem nižší řadu a byl super + další dva objektivy za 8 tisic. Doporučuji si zrcadlovku omakat do ruky je fakt, že některé jsou větší a když k tomu přidáš grip tak pak je to opravdu na chlapskou ruku, ale dá se zvyknout. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5.11.13 15:56

Ja mam finepix fuji EVF hladacik, funguje ako zrkadlovka a je lahsi, plus ma vymenitelne objektivy. Pravda, fotky nie su AZ tak ostre ako z pravej zrkadlovky, ale pride mi to ako fajn kompromis. Navyse, moj finepix ma 6 rokov, mozno nove fotia este lepsie.
Inak za mna, zrkadlovka je moj sen, ale aj za slobodna, bez deti na krku, som pri svojich 50 kilach vahu zrkadlovky citila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.11.13 16:04

Mě sice focení také baví, ale zase vím, že nebudu fotit každý den a budu foťák využívat jen na svou rodinu… také se bojím toho, abych se se zrcadlovkou naučila, známý má nikon d 3100 a je mu v podstatě k ničemu, neumí s tím fotit :roll: asi je budu muset vidět někde v kamenném obchodě a pak se rozhodnout co mě víc zaujme..
děkuji moc holky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.13 16:10

Ja mam ten EVF prave na naucenie. Foti automaticky, manualne a poloautomaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
5.11.13 19:42

Nedovedu si představit, že s Nikonem D3100 někdo neumí fotit :nevim: Pokud si ho nastavíš na automat, tak fotí v podstatě sám. Kam ho namíříš, tak ti udělá při dobrém, světle technicky dokonalou fotku. S kompaktem k nesrovnání. Pokud chceš foťák nastavovat manuálně, tak holt si o tom musíš něco nastudovat a postupně se to naučit :nevim: Když tě to pak chytne, tak máš kam se posouvat, což s kompaktem za stejné peníze nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák