Trolling - co si o něm myslíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3165
4.11.13 13:19

Trolling - co si o něm myslíte?

Ahoj.

Celkem často se setkávám s různými odkazy na FB skupiny, na které upozorňují ostatní a prosí o nahlášení za nevhodný obsah.

Zrovna dnes jsem viděla upozornění na Den šikanování . Obsah mě hodně zarazil, ale nepřipouštím si to k srdci, protože obdobných skupin je tam víc. Spíš mě překvapilo, že facebook odpověděl mnohým nahlašovatelkám, že na obsahu neshlédli nic závažného a tím pádem skupina bude nadále funkční. Ruku v ruce se to nese i s touto stránkou Nadlidé

Říkám si, že v poslední době je toho poněkud moc. Na těch stránkách zlo, vyvolává větší zlo a lidi nechápou, že Trolla nemají krmit, že je negativní názory na ty zvrácenosti vyživují.

Co si myslíte vy o dnešní módě Trollingu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.11.13 13:28

@Maculinka přijde mi to trapný a přemýšlím o IQ těch, kteří to vymýšlí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
4.11.13 13:28

Ze delas presne to o co jim taky jde :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7797
4.11.13 13:30

Co je trolling? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.11.13 13:31
@nikol.ondrášovka píše:
Ze delas presne to o co jim taky jde :mrgreen:

Asi tak, no. Mrkla jsem na to a lituju - banda debilů a šikanovaný puberťák - nic zajímavého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.11.13 13:33

Odkazy jsem necetla, ale je rozdil mezi trollingem a kybersikanou. Trollove jsou v zasade neskodni, jen se nudi a provokujou…chytri diskutujici je ignoruji. Kybersikana je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.11.13 13:43
@Anael píše:
Co je trolling? :nevim:

To je například, když se tu někdo zaregistruje a založí diskuzi o tom, jak dává tříměsíční dítě do chodítka a krmí ho gulášem :mrgreen:

Prostě provokace a pak se baví tím, jak se všeci rozčilujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.11.13 13:44

@Angua
Aha, díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.11.13 13:49

Jinak co si myslím… Že jsou tihle lidi hloupí a je smutné, že nemají žádnou lepší zábavu, pravděpodobně nic jiného neumí. A ještě smutnější je, že jim na to lidi vůbec reagujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
4.11.13 14:06

Osobně na to nereaguji. Už taky z toho důvodu, že tam vesměs úřadují ti samí „experti“, kteří přesahují hranice slušnosti. Sice je to mimo téma a je to blbost těch, co si nezamknou informace na FB (od přátel, přes fotky, osobní informace atd). Jenže Trollové si prolezou profily a tam, kde nejsou zabezpečené fotky, tak si je stáhnout do PC, vytvoří profil s odcizeným jménem a fotkami, přidá si polovinu přátel z poškozeného profilu. Pod ukradenou identitou dělá poškozené ostudu, fotky všelijak pitvoří, dává k nim velmi nevhodné popisky. Už se to tu myslím řešilo.

Celkem by mě zajímalo, proč nezasáhne policie, když se v takových skupinkách vyhrožuje například i zabitím. Vím, tady se to řeší až když někoho někdo zabije, ale mělo by se tomu předcházet. Kdo ví, co tam může sedět za psychopata, pročítat si takové extrémy a nakonec usoudí, že jeho psychopatické myšlení na zabití je normální. Případně jak může skončit mladá holka, která má pár kilo na víc, když si přečte stránku, kterou jsem tu posílala v úvodu? Provokování z nudy (ten Trolling) ještě beru. Ono se zasměji u toho i já občas - viz tady na emiminu některé diskuze nemají chybu :mrgreen:. Ale ty skupiny plné agrese jsou už přes čáru a nikdo s tím nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
4.11.13 14:08

@Maculinka
Děti se nudí… Vyhnala bych je od počítače na hřiště… Dnešní doba je hnus a bude už jenom hůř. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
4.11.13 14:17

Na xichtbooku toho bylo, je a bude. Stránka na téma „Jsem pro zabíjení autistů“, na téma „Nezachraňujte králíky pod 1kg“ apod. Když na něco podobného narazím, nahlasim to. Co dělat víc, netuším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlady milenec
4.11.13 16:07

Já osobně dělím trolling na takový, který vyvolává pozitivní ohlasy (jde o neškodnou formu zábavy, jejíž účelem je pobavit všechny přítomné s minimálními lidskými náklady - humor si už ze své podstaty musí dělat srandu z něčeho a vždy se najde někdo, koho se to dotkne - velmi často těch, kterým autorův záměr humoru nedojde) a pak ten zlý, temný, negativní (tím opovrhuji a jeho tvůrce považuji za ztracené existence, protože jim jde především o vlastní zvrácené pobavení; jde právě o provokování, zmíněnou kyberšikanu atp; bohužel převažuje).

Jestli osobně někoho nemám rád, tak to jsou především věční cynici (člověk může vlivem životních situací k tomu cynismu občas spadnout, ale měl by se zpět postavit na nohy). Považuji je za bořiče dobré nálady a ničitele pokroku.

• Citovat
  • Upravit
6
8.4.20 15:08

Podle mě je to krásný a unikátní způsob jak nas*at lidi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
8.4.20 15:13
@e134 píše:
Podle mě je to krásný a unikátní způsob jak nas*at lidi :D