Mobil a operační systém

375
4.11.13 05:06

mobil operační systé

Chtěla bych poradit s mobilem, respektive s operačním systémem v mobilu.
Je lepší zvolit operační systém android, nebo Windows? A proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21541
4.11.13 05:56

Android. Lepe běhá, není tak poruchovy a je propracovanější. Taky je jednodušší na ovladani a je k němu vice ovladacich programu a aplikaci zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 05:57

Ahojky. Já jsem měla několik telefonů s OS Android a teď jsem přesedlala na WP 8 (nokia lumi). Pro mě je WP8 daleko lepší než Android.

Android - se více seká, není tak plynulý a odladěný jako WP8.Potřebuje lepší
procesor a větší paměť RAM (optimum je aspoň dvou jádro a minimálně 1GB
RAM) - dalo by se říct, že musí mít tyto hodnoty aspoň jednou tolik větší
jak WP8 - tím se potom i zvyšuje cena.
WP8 - rychlý, svižný, odladěný, neseká se - pokud tento OS, tak jedině od NOKIE - mají perfektně doladěné, oproti
třeba HTC - pro někoho možná méně aplikací na store oproti Androidu, některé jsou
placené co jsou na Androidu, ale pokud jednou člověk aplikaci zaplatí, tak
i při zpětném továrním nastavení a znovu nainstalování aplikace se už
nemusí platit tak jako u Android

Rozhodnutí je na tobě jaký systém si vybereš. Já osobně doporučuji WP8. Už mě nebavilo věčně restartovat telefon s Androidem a dávat furt dokola tovární nastavění.
On totiž ten Android se časem zahltí a chce to telefon tzv. vyčištit od bordelu. U Androidu totiž jedou stále nějaké aplikace na pozadí a musíš je složitě mazat. Dá se nainstalovat taskiller, který bohužel kolikrát bere víc RAM paměti jak ostatí aplikace. U WP8 je to zavírání aplikací snadnější.
Když už ale kupovat WP8, tak jedině od NOKIE!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.11.13 07:27

Ja jsem pro Android. ciste subjektivne ovsem. mam jeden ios, jeden android, z toho jsem pro android. pouzivam cca 3 roky (ruzne telefony, ruzne verze andoidu) a problem jsem nikdy nemela :nevim:
muj problem s WP8 je i to, ze odmitam nokii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
4.11.13 08:06

Určitě android ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
4.11.13 16:08

Na android je kdejaká aplikace. Neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21541
4.11.13 17:37

Já jen dodám, ze u nás je Windows sprosté slovo :mrgreen: manžel dela v IT a mobily a tablety máme jediné s androidem. S ničím nejsou probkemy. Naopak já jsem kdysi mela mobil s Windows mobile a byla to prisernost. Už nikdy vice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 17:49

@nozu Ono záleží jakou verzi Windousu jsi měla. Sedmičky byly o ničem, neodladěné, ale WP 8 už je o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21541
4.11.13 17:58

@purcel já měla ještě starší verzi, je to tak 7 let zpátky. ale tak mě to znechutilo, že už tento operační systém nechci ani vidět. moje mamka má ty sedmičky a v porovnání s androidem je to o dost horší. ale je možné, že je už poslední verze systému vyladěná. jen já už k němu prostě tu důvěru nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 18:11

@nozu Já jsem taky kdysi měla ještě zastaralý telefon s Windows a taky sem z něj nebyla nadšená. Ale teď jsem byla už z Androidu tak znechucená, že jsem Windowsu dala znovu šanci a jsem spokojená jak želva A aplikací je tam taky víc než dost.
Ono Android není tak špatný, ale jak už jsem psala aspoň dvoujádro a minimálně 1 GB RAM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 18:15

Ono ještě u toho Androidu, když ho koupíš, tak má určitou verzi softveru, ale jak ho aktualizuješ na novou verzi a pak ještě třeba na novější, tak to potom už telefon nezvládá. A bohužel není možné se vrátit k předešlé verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák