Jaký grafický program místo Gimp a Photoshop?

4637
12.11.17 14:51

Jaký grafický program místo Gimp a Photoshop?

Potřebovala bych poradit. Nedávám uživatelské rozhraní Gimpu.. dřív jsem používala jednu stařičkou verzi Photoshopu, ale na GIMP si přes veškerou snahu, školení, kurz i pomoc, nemohu zvyknout. Jsem z něj zralá na blázinec (asi jako by vám někdo neustále na klávesnici přepínal Y za Z a podobně:) )

A dozvěděla jsem se, že photoshop už se nedá koupit, ale pouze pronajímat, cca za 1.000,–/měsíc, což je šílené. Dá se koupit nejosekanější verze Lightroom Ale to je spíš na fotky a nevím jak např. na grafiku - písmo, fonty, atd. jak to tam s tím je.

A nebo se chci zeptat, zda nevíte o jiné, stejně příjemně uživatelském programu, místo fotošopu. Zdarma, nebo levnější… dala bych např. do 10.000,– možná i 13…?

Těžko se mi vysvětluje uživatelské rozhraní Gimpu a jeho rozdíl mezi Photoshopem, ale kdo oba programy zná, chápe. Připadá mi, že v Gimpu musím dělat x kliknutí navíc, není to intuitivní, těžko se mi přepíná mezi vrstvami, efekty jsou omezené, ale především třeba změna fontu písma se neukáže hned, náhled fontu se neukazuje hned na mém písmu, prostě vše trvá 10× déle a je to 10× složitější. Vrstvy musím složitě označovat, transformovat můžu teprve po výběru, nelze libovolně slučovat vrstvy, sloučí se vždy jen dvě nejbližší, nástroje mi tam skáčou neustále ty přednastavené, ačkoliv to uložím, když gimp zase spustím, opět jsou tam základní a ne moje oblíbené.. no a takto bych mohla pokračovat. Věřím, že mnohým to velmi vyhovuje, chápu, já se moc snažila ale už se asi z příjemnějšího foošopu nedokážu na linuxácký - na mně až moc logicky fungující - gimp vrátit…

díky za reakce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
12.11.17 14:58

Photoshop stojí 24EUR měsíčně. Plně chápu, že ti gimp nevyhovuje, ale nic jiného ondobného není. Záleží, co chceš dělat, ale photoshop je jen jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
12.11.17 19:52
@terinka4444 píše:
Photoshop stojí 24EUR měsíčně. Plně chápu, že ti gimp nevyhovuje, ale nic jiného ondobného není. Záleží, co chceš dělat, ale photoshop je jen jeden

vím, ale to je pro mně finančně neúnosné. nevíš, zda se dá pořád koupit (aspoň bazarově) nějaký Photoshop starší verze, který dřív stačilo jen koupit a nainstalovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.11.17 20:43
@Niemeyer píše:
vím, ale to je pro mně finančně neúnosné. nevíš, zda se dá pořád koupit (aspoň bazarově) nějaký Photoshop starší verze, který dřív stačilo jen koupit a nainstalovat?

hele myslím že nějaká stará verze, jako fakt z doby kamenný, nějaká CS2 byla volně instalovatelná, ale to bys musela pohledat, to si nejsem jistá, jestli to ještě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák