Jaký kávovar bez kapslí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A souhlas, pokud chces mit opravdu dobre kafe, tak levny ne. A podle me ani kapsle ne.
My nemame v kuchyni tolik mista a tak jsme to vyresili timto http://www.dokuchyne.cz/…lky-kavy.htm?…, koupila jsem ji kdysi manzelovi do zahranici, mame ji uz skoro 15 let. K tomu jsme si koupili mlynek na kavu a kafe mame fakt dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…pro mne je tvůj tip zajímavý. ![]()
A jaký máte přesně? Třeba jako tady?
http://www.pixmania.cz/…so-magn.html
Předpokládám, že nádoba na mléko se dá odejmout a dát do lednice po použití.
Po zkušenostech budeme raději nějakou dobu šetřit a pak chceme jít do něčeho takového.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa Jj, přesně ten máme. A ano, nádoba se dá vyjmout a dát do ledničky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teda nejsme žádní kafaři, ale chceme si koupit překapávač - aby nás občas vzbudila vůně kávy
poradíte nějaký? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi: pokud bez kapslí, tak který.
1)nemusela by to být největší a nejdražší mašina, aby nezabírala místo na lince.
- je vhodné se zabudovaným napěnovačem mléka nebo bez?
- je vhodné s funkci capuccino nebo bez a proč.
- praktičnost mašiny-výroba nápoje a snadné čistění a udržba
¨5)) nepředražené
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tasa Léta jsem měla kapsový Krups, ale už mě štvalo kupovat předražené kapsle nebo čekat jako blbec, v podstatě rukojmí akcí, na nějaký akce a pak nakupovat hromadně krabičky.
Rozhodla jsem se pro plnoautomatický kávovar Delonghi. Dlouho, velmi dlouho jsem ležela v nejrůznějších recenzích, článcích a vybírala, porovnávala plusy a mínusy. Mám ráda především cappuccino i latte macchiato, sem tam i latte, proto jsem vzala kávovar s nádobku na mléko. Pro snazší obsluhu máme kávovar, který tyto nápoje připraví jedním stiskem (tedy, že nehledáš v menu, ale rovnou zmáčkneš a nápoj se sám připraví). Náš kávovar má na výběr spoustu káv, i obyč espresso ti nabídne v hodně variantách (podle síly i podle množství vody, umí 2 kávy najednou), umí i překapávané, dětem udělám kakao. Kávovar si sám řekne o dolití vody, o vysypání zásobníku do koše, vše je automatické. Sám se po použití vyčistí, a to jak tryska na mléko, tak trysky na kávu. Nádobu na mléko dávám cca 1-2× týdně do horního koše myčky. Káva z něj je výborná. Vím, co piju. Kávu koupím, jakou chci + mléko. To jsou jediné náklady. Pořizovací cena byla v akci 18600,–.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame saeco, stal cca 8 tis v akci. Ma zabudovany mlynek na kavu, ma nadobku na mleko s funkci cappuccino. Ja tedy kavu s mlekem nepiji, ale je to hit u navstev a hlavne u nasich deti, ktere miluji svoje „kaficko“-kakao nebo Caro z napeneneho mleka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejná zkušenost jako @Pinkie Máme DeLONGHI ECAM 25.462 B, stál cca 15.000 bez daně, teď už je to výběhový model, bude levnější nebo bude mít nástupce.
Má to ale svoje ALE - musí se čistit (podle množství kafe, jednou za měsíc klidně velký čištění včetně spařovací jednotky, jinak běžné očištění/vysypání omytí zvenku, ale obojí je poměrně snadná záležitost), točí mě neustálé zapínání/vypínání, které zdržuje - to jde sice vypnout, ale zase žere elektriku, i když se nepoužívá, pak relativně malý zásobník na vodu, docela často se dolévá. Je docela rozměrný - v kuchyni je potřeba s ním někde počítat (to jsme naštěstí udělali, ale podruhé už bych volil model s napojením na vodovod).
Nicméně kafe je z toho opravdu výborné, kromě mytí a dolejvání a dosejpání kafe je to bezúdržbový stroj a žena se naučila doma pít latté a cappuciono, které je z toho jako v kavárně a proti těm předraženým kentusům z kapslí je to nesrovnatelný krok kupředu.
Takže:
- Počítat s ním rozměrově v kuchyni
- Určitě integrovaný napěňovač, protože proč se s tím někde jebat vedle, když výsledek je stejný (pokud se nedáš na milk-art, kde to holt jinak než nalitím neuděláš)
- Funkce cappucino určitě prostě proto, že to pak „dělá samo“ na tlačítko, což je tvůj bod 4.
- Určitě s mlýnkem.
Otázka je, co je nepředražené. Zkoumal jsem to jeden čas docela aktivně a DeLonghi mi vyšel jako nejlepší poměr cena/výkon a s těmito požadavky jsi v té cenové hladině cca 13.000+. Dají se sehnat levnější, ale obvykle je to něco za něco a pochopitelně i mnohem dražší, ale to už pro domácí/kancelářské použití bylo příliš. Tak jsme koupili toto a jsem s tím spokojen (cca 3 roky?) a ani z okolí na to nemám negativní hlasy… Je to samozřejmě věcí názoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pakovy se nam osvedcil tento https://www.expert.cz/…-eco-311-bk/?… Prodava se uz nekolik let. A k tomu napenovac mleka z Tchibo nebo Lidlu (vyzkouseni - super pena).
Automat mame Siemens s funkci one touch a je to zbytecne. Lepsi je si davkovat mnozstvi mlecne peny dle chuti nebo velikosti hrnicku. Takze automat s vestavenym mlynkem ano. Napenovac mleka formou hadicky (zasune se primo do krabice s mlekem) z duvodu snadneho cisteni. Kavovary s nadobkou jsou na cisteni opruz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pinkie píše:
@tasa Léta jsem měla kapsový Krups, ale už mě štvalo kupovat předražené kapsle nebo čekat jako blbec, v podstatě rukojmí akcí, na nějaký akce a pak nakupovat hromadně krabičky.Rozhodla jsem se pro plnoautomatický kávovar Delonghi. Dlouho, velmi dlouho jsem ležela v nejrůznějších recenzích, článcích a vybírala, porovnávala plusy a mínusy. Mám ráda především cappuccino i latte macchiato, sem tam i latte, proto jsem vzala kávovar s nádobku na mléko. Pro snazší obsluhu máme kávovar, který tyto nápoje připraví jedním stiskem (tedy, že nehledáš v menu, ale rovnou zmáčkneš a nápoj se sám připraví). Náš kávovar má na výběr spoustu káv, i obyč espresso ti nabídne v hodně variantách (podle síly i podle množství vody, umí 2 kávy najednou), umí i překapávané, dětem udělám kakao. Kávovar si sám řekne o dolití vody, o vysypání zásobníku do koše, vše je automatické. Sám se po použití vyčistí, a to jak tryska na mléko, tak trysky na kávu. Nádobu na mléko dávám cca 1-2× týdně do horního koše myčky. Káva z něj je výborná. Vím, co piju. Kávu koupím, jakou chci + mléko. To jsou jediné náklady. Pořizovací cena byla v akci 18600,–.
Jak presso v hodně variantách?
jaký to byl konkretne typ? dik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Pakovy se nam osvedcil tento https://www.expert.cz/…-eco-311-bk/?… Prodava se uz nekolik let. A k tomu napenovac mleka z Tchibo nebo Lidlu (vyzkouseni - super pena).Automat mame Siemens s funkci one touch a je to zbytecne. Lepsi je si davkovat mnozstvi mlecne peny dle chuti nebo velikosti hrnicku. Takze automat s vestavenym mlynkem ano. Napenovac mleka formou hadicky (zasune se primo do krabice s mlekem) z duvodu snadneho cisteni. Kavovary s nadobkou jsou na cisteni opruz
S tim nesouhlasim-nadobka se da rozebrat a vsechny casti se daji normalne do mycky, krome hadicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tasa U pressa si můžeš zvolit jeho sílu, extra jemné, jemné, normální, silné, extra silné. A pak jeho velikost. Je toho tam víc. Nejsem zase takovej kafofil, abych toho využívala, ale návštěvy si to moc chválí. Já jsem spíš pro varianty s mlékem. Espresso si dám ráda, ale ne tak často. Je výborné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit