Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Obracím se na vás s žádostí o radu. Vybíráme kočárek pro naše mimčo, které se narodí v srpnu, ale pořád nemůžeme přijít na kočárek, který by nám nejlépe vyhovoval. Očekávali bysme od něj:
Jinak jezdit budeme ve městě i v terénu, vozit budeme autem (Ford Focus) i budeme využívat MHD.
To je asi všechno, co mě teď napadá. Vždycky nějaký vybereme a pak se na něčem zasekneme třeba kvůli recenzím. Mátě nějaký nejlépe osvědčený typ? Děkuji za odpovědi
Firkon Verano ![]()
Ale nevím, jaký máte výtah a jak velký kufr auta. Je kompatibilní s autosedačkou Maxi Cosi.
hkac píše:
Firkon VeranoAle nevím, jaký máte výtah a jak velký kufr auta. Je kompatibilní s autosedačkou Maxi Cosi.
Omlouvám se, že se pletu do diskuze, ale taky koukám na Firkon Verano a našla jsem na diskuzích, že hlubokej kočár super, ale sporťák už je na nic - jseš s ním spokojená?
Starrky píše:hkac píše:Omlouvám se, že se pletu do diskuze, ale taky koukám na Firkon Verano a našla jsem na diskuzích, že hlubokej kočár super, ale sporťák už je na nic - jseš s ním spokojená?
Firkon VeranoAle nevím, jaký máte výtah a jak velký kufr auta. Je kompatibilní s autosedačkou Maxi Cosi.
Já jo, ale já jsem šla do Verana jen kvůli hluboké korbě a počítala jsem, že sporťák moc nevyužiju. Takže mě spíš příjemně překvapil, řekla bych, že je to taky kus o kuse, já s ním nemám žádný problém. A co jsem koukala, dělá se verze Long, tak třeba je ještě prostornější. Firkon Verano doporučuju jen tomu, kdo od něj neočekává zázraky - přeci jen cena je cca 7tis za celý komplet (hluboká + sportovní)
. My ho kupovali po netu, bez předchozího prohlédnutí, jen na základě doporučení známé. A rozhodně nelituju. Svoji nadprůměrně dlouhou dceru jsem vozila v hluboké korbičce do roka (ona si sama sedla až v roce) a ve fusaku. Sporťák jsem vytáhla jen proto, že z hluboké vaničky začala vylézat.
Děkuju za radu - čekáme mimčo v červenci, takže taky hledám velkou korbu, ale zase se ni nechce kupovat pak jinej sporťák
- fakt nevím - je to hroznej boj s těma kočárkama
Starrky píše:
Děkuju za radu - čekáme mimčo v červenci, takže taky hledám velkou korbu, ale zase se ni nechce kupovat pak jinej sporťák- fakt nevím - je to hroznej boj s těma kočárkama
Tak na to používat ho do 3 let dítěte ho fakt nevidím. Já mám sporťák po starší dceři, ale zatím ho mám schovaný, tenhle mi vyhovuje víc. Pak mám ještě obyč golfky, ty používám hlavně na cestování vlakem.
Starrky píše:
Děkuju za radu - čekáme mimčo v červenci, takže taky hledám velkou korbu, ale zase se ni nechce kupovat pak jinej sporťák- fakt nevím - je to hroznej boj s těma kočárkama
hm, tak já mám červencovýho ovšem loňský model
a dneska už bych to řešila tak, že bych si koupila klasickej hlubokej kočár (třeba i jetej) a pak samostatně sporťák. Vesměs co tak sleduju, tak když je sporťák v kombinaci k něčemu, tak korbička je hrozně malá a naopak, že sporťák je k ničemu.
My mame podobna ocekavani od kocarku a vybrali jsme si tento tako:
Ale kupujeme ho v obchode primo u vyrobce(v kamenne prodejne - chteli jsme ho videt a vyzkouset), v jine barve a s autosedackou(vajicko) vbarve kocarku. Vyjde nas i s autosedackou na 7400, coz si myslim je docela malo na to v jakych cenach se pohybuji kocarky.
Nektere maminy sice na kocarky tako maji nejake vyhrady, ale tady u nas jich jezdi fakt hodne a vsechny maminky si ho chvali. Takze jsme se pro nej rozhodli taky. I jak jsem ho videla, tak je opravdu ani velky ani maly, vyrabi se v mnoha hezkych provedenich a ja nejsem zas tak narocna mamina, staci mi normalni kocarek. ![]()
Firkon quatro
hluboká super a sporták taky jsem na něm nenašla doted jedinou vadu
Crystal87 píše:
Firkon quatrohluboká super a sporták taky jsem na něm nenašla doted jedinou vadu
A jde u něj sportovní verze nasadit v obou směrech?
Za mě vyhrává Dorjan Kvalita,cena,vybavení,praktičnost,krásné barevné kombinace ![]()
http://dorjan.cz/…ka-1-43.html
Starrky píše:Crystal87 píše:A jde u něj sportovní verze nasadit v obou směrech?
Firkon quatrohluboká super a sporták taky jsem na něm nenašla doted jedinou vadu
anoo jinka byhc ho neměla vzhledově se mi líbí víc než verano ale myslím od oka teda že verano je vyšší jakó korbička ale to mi nevadí:)veranem jezdí každý quatrem jen já teda tady u nás ![]()
Jestli můžu napsat svůj názor, tak za mě klasický hluboký kočár ( klidně i po někom ) a potom zainvestovat do kvalitního sporťáku. Já mám klasickou trojkombinaci a potom sporťák s přehazovací rukojetí. Ségra si na druhé koupila nový ( V-cross ) a byly jsme z něj hodně zklamaný. V zimě vytáhla mojí trojkombinaci, protože malej už se v 6ti měsících do jejich s fusakem nevešel a sporťák celkově taky malý, takže ho prodala a teď jezdí s tím našim. Takže prvně pohodlná klasika, ať se mimi pohodlně „rozvalí“. Taky se časem ukáže, jak moc a kam s kočárkem budete jezdit a podle toho si vybereš.