Jaký make-up pro suchou pleť?

26
5.12.21 20:36

Jaký make-up pro suchou pleť?

Holky, jaký by jste mi poradily make-up pro suchou pleť, ale aby dobře kryl. Jsem strašně bílá a místama začervenalá v obličeji. Používala jsem do teď catrice hd liquid který byl super, nádherný krytí a vydržel celý den, ale teď mi strašně nevyhovuje, dělá mi to šupinky a nevypadá to vůbec hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35797
5.12.21 21:06

Musíš hlavně dobře mazat vhodným krémem pod make up.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.12.21 21:07

1. velmi důsledně a pečlivě ošetřovat pleť jako takovou.

Tedy jemné čištění, kyselé tonikum, důkladný hydratace, možná něco od la roche posay, než se zklidní záněty (červená místa), niacinamid se zinkem jako aktivní látky.

2.najít dobrý hydratační krém a primer pod ten makeup a jako závěrečnou vrstvu před makupem SPF.

Až si najdeš vhodnou kominaci pečující kosmetiky a primeru, co tě nebude dráždit, tak na to pak už bude snadné používat nějaký makeup.

Fajn je třeba od Vichy Dermablend, ten nejsvětlejší odstín často dost sedí. Stejně tak vyzkoušej případné korejské BB krémy (západní většinou nekrejou a jsou moc tmavé).

v parfumeriích zkus Rouge bunny rouge.

A zajdi k nějaké kosmetičce, co používá lili lolo a nebo jiné minerální pudry a zkus, jestli ti půjde se tím nalíčit - na problematickou citlivou pleť bývá minerální pudr fajn.

Ale pokud ozdravíš svou pleť, tak bude zase fungovat i ten catrice. Jinak zádrhel není ani tak v suchosti, jako v dehydrataci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.12.21 21:37
@pikola píše:
Musíš hlavně dobře mazat vhodným krémem pod make up.

@pikola a víte o nějakém, nebo na jaké se zaměřit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.12.21 21:40
@Ou píše:
1. velmi důsledně a pečlivě ošetřovat pleť jako takovou.

Tedy jemné čištění, kyselé tonikum, důkladný hydratace, možná něco od la roche posay, než se zklidní záněty (červená místa), niacinamid se zinkem jako aktivní látky.

2.najít dobrý hydratační krém a primer pod ten makeup a jako závěrečnou vrstvu před makupem SPF.

Až si najdeš vhodnou kominaci pečující kosmetiky a primeru, co tě nebude dráždit, tak na to pak už bude snadné používat nějaký makeup.

Fajn je třeba od Vichy Dermablend, ten nejsvětlejší odstín často dost sedí. Stejně tak vyzkoušej případné korejské BB krémy (západní většinou nekrejou a jsou moc tmavé).

v parfumeriích zkus Rouge bunny rouge.

A zajdi k nějaké kosmetičce, co používá lili lolo a nebo jiné minerální pudry a zkus, jestli ti půjde se tím nalíčit - na problematickou citlivou pleť bývá minerální pudr fajn.

Ale pokud ozdravíš svou pleť, tak bude zase fungovat i ten catrice. Jinak zádrhel není ani tak v suchosti, jako v dehydrataci.

@Ou moc děkuji, dehydratace takže víc pít? A doporučila by jste nějaké hydratační krémy a primery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
5.12.21 21:41
@Terez117 píše:
@pikola a víte o nějakém, nebo na jaké se zaměřit?

No a co na pleť používáš teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.12.21 21:51
@pikola píše:
No a co na pleť používáš teď?

Já nepoužívala vůbec žádný, jen občas primer od essence skin lovin sensitive.. moc se v tom nevyznám a nevěděla jsem že je to potřeba, moje chyba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
5.12.21 21:54

Mám taky šupiny, když si dám make up, ale já mám nějakej z drogerky, moc to neřeším. Používám hlavně tónovací krémy, mám od Dermacolu a teď jsem si koupila ten s houbičkou od Nivey, ale ještě jsem ho nepoužila. Taky si myslím, že je důležitý se o pleť starat a hlavně mazat. Já používám krém na noc a pak ráno denní a až na to tónovací. Ale stačí abych se na noc nenamazala a denní krém je na tu suchou kůži krátkej. Kór teď v zimě. Hodně pít je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
5.12.21 21:55

@Terez117 tak ono to není jen o tom makeupu. To chce prostě komplet péči. Já mám extrémně suchou pleť. 1× týdně si dělám peeling, 2× týdně hydratační maska. Tonikum, pleťový olej, sérum a krém - to používám každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.12.21 21:57
@Azeretereza píše:
Mám taky šupiny, když si dám make up, ale já mám nějakej z drogerky, moc to neřeším. Používám hlavně tónovací krémy, mám od Dermacolu a teď jsem si koupila ten s houbičkou od Nivey, ale ještě jsem ho nepoužila. Taky si myslím, že je důležitý se o pleť starat a hlavně mazat. Já používám krém na noc a pak ráno denní a až na to tónovací. Ale stačí abych se na noc nenamazala a denní krém je na tu suchou kůži krátkej. Kór teď v zimě. Hodně pít je samozřejmost.

A jaké krémy používáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.12.21 21:59
@kavenka píše:
@Terez117 tak ono to není jen o tom makeupu. To chce prostě komplet péči. Já mám extrémně suchou pleť. 1× týdně si dělám peeling, 2× týdně hydratační maska. Tonikum, pleťový olej, sérum a krém - to používám každý den.

Až teď jak to tady čtu tak mi to dochází, že to je fakt tím jak se o pleť starám - no a já se skoro nestarám :D :roll: mohla bych poprosit názvy co přesně používáte? Já se v tom vůbec nevyznám a nechci koupit něco co bude na prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35797
5.12.21 22:01
@Terez117 píše:
Já nepoužívala vůbec žádný, jen občas primer od essence skin lovin sensitive.. moc se v tom nevyznám a nevěděla jsem že je to potřeba, moje chyba :D

Kolik ti je, jestli se můžu ptát? Asi jsi mladá, že to nevíš. Hlavně u suché pleti je ten Podklad důležitý, pak se ti nebudou dělat šupiny. Třeba ani suchou nemáš, jen se o ní špatně staráš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
5.12.21 22:22
@pikola píše:
Kolik ti je, jestli se můžu ptát? Asi jsi mladá, že to nevíš. Hlavně u suché pleti je ten Podklad důležitý, pak se ti nebudou dělat šupiny. Třeba ani suchou nemáš, jen se o ní špatně staráš ;)

No je mi 21, takže bych to vědět asi měla :D já to do teď měla v pohodě, takže jsem to nijak nehrotila, ale poslední půl rok se mi dělá i hrozný akné kolem brady, teď se přidala celkově ta suchá pleť, koupila jsem si la rosche posay, akné se mi zlepšilo, ale bradu mám teda vysušenou ještě víc až hrůza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.12.21 22:55
@Terez117 píše:
@Ou moc děkuji, dehydratace takže víc pít? A doporučila by jste nějaké hydratační krémy a primery?

víc pít ale hydratovat pleť. pleť může být jak suchá, tak dehydrovaná. (vona teda může být i mastná a dehydrovaná :-D).

Hydratují věci ve kterých jsou hydratační složky, zejména voda, glycerin kys. hyaulornová, aloe vera, AHA kyseliny, kys. salycilová, pantenol, urea a podobně.

Chceš aby to bylo jak v tom čím obličej čistíš, tím čím ho kyselíš a v nějakém krému/séru, který je přímo označen jako hydratační

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.12.21 23:02

21?

to bys mohla zvládlou anglické video, ne?

https://www.youtube.com/watch?…

vůbec projdi ten kanál, informace jsou tam spolehlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová