Jaký notebook doporučíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8013
10.3.21 12:09

Jaký notebook doporučíte?

Jaký byste doporučili notebook, aby to nebyl nějaký aušus, cena cirka do 12 000,–? mělo by to být převážně na internet a pracovní věci. ale nechci platit jenom za značku, doma mám pokažený 11 let starý toshiba, uvažovala jsem nad lenovem? poradíte někdo s čím jste spokojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21473
10.3.21 12:17

Já i manžel máme pracovní Lenovo a jsme oba spokojení. Ale určitě ty naše konkrétní „stroje“ nebyly do 12 tis. Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
10.3.21 12:19

Lenovo, asus, HP je jich hodne, zalezi co vsechno by mel mit..ja bych uz nikdy nesla do acer aspire, za první rok jsem ho mela více v reklamaci nez u sebe..😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8013
10.3.21 12:22

@Trishelin tak více méně toho moc nepotřebuju, jen asi čtečku sd karet, wifi, bluetooth, možná malinko větší pamět, jinak velice asi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
10.3.21 12:38

Pokud to má být pracovní notebook, tak za 12k jsou to vyhozené peníze, pokud chcete aby vydržel aspoň 5-6 let tak je lepší zainvestovat cca 18-21k. Jinak bych doporučila určitě Dell (můj ntb z roku 2007 stále slouží mojí mámě na procházení internetu a video hodiny thajchi) další značka, která má výdrž je LENOVO. V cenové kategorii ve které budete vybírat určitě vyberte něco s Intel procesorem (AMD má po nějaké době problém s výkonem, řeším to u příbuzných každou chvíli, když se snaží na ntb ušetřit) a co největší pamětí a ideálně s volným paměťovým slotem, aby šel po čase zvýšit výkon bez nutnosti výměny počítače. Volný paměťový slot je schopen většinou přidat 2 roky solidního výkonu při minimálních vicenákladech. Taky si rozmyslete velikost a co budete na notebooku dělat. Občas se lidem vyplatí spíš pořídit větší tablet s připojitelnou klávesnicí tam by na pracovní stroj ta cena kolem 12k mohla stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8013
10.3.21 12:42

@Heivka díky, no mě stačí na projítí internetu a pracovní věci jako jen odeslat email, případně vložit nějaké věci ohledně dotací. tablet mám malý aj s klavesnicí ale je to moc malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
10.3.21 12:45

Mám lenovo a jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
10.3.21 12:46

@Zetmi sla bych i do tohodle ASUS E410MA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8013
10.3.21 12:49

@Trishelin na ten jsem se taky dívala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15726
10.3.21 12:57

Za 12 tis bude všechno shit. Koupil bych nějaký repas za 5-6tis a k tomu ssd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6658
10.3.21 12:57

Já mám dobrou zkušenost s HP a špatnou s Acery.

A též VELICE doporučuji pořídit notebook s SSD diskem. Jinak se ti brzy začne zpomalovat, zanášet, klasickým diskům nesvědčí, když se s počítačem za provozu hýbe, což s notebookem do jisté míry vždy budeš.
Je to nebe a dudy, když ti i spuštění počítače nebo otevření prohlížeče pak trvá, že by sis u toho mohla štrikovat, tak to je problém a bude tě to otravovat i když na tom děláš „jen“ tu kancelářskou práci a nějaké e-maily.

Ale tyto s SSD diskem tak na tebou uvedené ceně budou začínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
10.3.21 12:58

@Zetmi myslim,ze ma vsechno, jenom kazdy nemusí tu růžovou 😂 a za ty penize super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15726
10.3.21 13:01

A co se týká značek, tak jedině HP vyjma řady Pavilion, tzn cokoli od ProBook a výše, pak skoro všechny modely Dell a některé konkrétní modely Lenovo, jinak nic jiného.
Procesory jedině Intel i3 min. 9th gen, nebo i5 a vyšší, min. 8GB RAM a jedině SATA či NVMe SSD disk, žádné hybridy či rotační disky do noťasu nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
10.3.21 13:07

S Lenovo mám zkušenost, že low-end je katastrofa, se střední kategorií (Thinkpady apod.) jsem spokojená - takže bych doporučila tuhle řadu, a něco připlatit. High-end máme v práci Fujitsu a to je ještě lepší, ale taky to nedá všechno, třeba Miro na tom zamrzá, ale i to se seká i s MacBookem, tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8013
10.3.21 13:13

Všem děkuji, podle nějakých specifikací něco vyberu, potřebuji to stejně jen provizorně (během nemocenské) jinak budu muset do práce na stolní, ano písešte že do té ceny co jsem psala to nic moc asi nebude, ale bohužel nemůžu dat celou výplatu za jeden počítač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák