Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chceme dceři na narozeniny, je to za 4 měsíce.. ale už tak přemýšlím. Nechceme nic složitého, ale aby to zvládlo základní věci a něco to vydrželo. Já mám dražší za 20tis, ale tolik do toho dávat nechci.
@KKK85 píše: Více
Musíte to lépe specifikovat. Jak staré dítě je a co na tom chce dělat, popř. co vy chcete, aby na tom bylo možné dělat. Jestli je podmínka nový, nebo stačí repas (kolikrát je to lepší řešení, obzvlášť pokud finance nejsou).
Dítě deset let. A nic náročného. Max nějaká hra, Word základy, Netflix… Úplně základní věci.
Hlavně ho koupit rychle. Počítače se budou rychle zdražovat kvůli velkému zdražování pamětí. Za měsíc můžou stát o několik tisíc víc.
@KKK85 hry jsou hodně náročné na paměť a grafickou kartu/ procesor. U nás se počítače vyměňují kvůli tomu, že nezvládají hry. Jaké hry máš na mysli? Budeš jí tam chtít dát třeba The Sims? Nebo bude hrát přes Roblox? Já mám takový menší notebook na vyřizování mailů, net, sledování filmů. A hry mi teda neutáhne. Syn to vloni zkoušel na dovolené…
@Dotykový tablet Lenovo Idea Tab 8 GB / 128 GB + dotykové pero (ZAFR0618CZ) modrýKKK85
my jsme k Vánocům koupili dceři 9 let tenhle, a je spokojená velmi
Proč notebook? Pokud ho nechce nosit do školy, tak je lepší stolní počítač, kde si může jednoduše měnit součástky, když něco odejde nebo zastará.
Dneska je všude válí plno kvalitních starých notebooků, takže pokud ti nevadí, že ho už někdo používal, tak se dají sehnat skoro zadarmo. Dal bych si pozor aby měl aspoň IPS panel s FHD rozlišením, 16 GB RAM a SSD disk. Zbytek není už tak podstatný, na běžnou práci mají i 10 let staré krámy výkonu nadbytek a Win 11 bude dostávat aktualizace minimálně dalších 10 let. Ne jak u android telefonu, který můžeš po 3 letech vyhodit, protože výrobce přestal vydávat bezpečnostní záplaty.
Základní věci, takže né hry. Teď jsem doporučoval ke koupi tenhle stroječek za 15:
https://www.alza.cz/…12945444.htm
Pokud to má utáhnout i nějaké hry, aspoň 20 je nutnost:
https://www.alza.cz/…13114703.htm
Ještě loni šel za tyhle prachy pořídit stroj s 4050.
Hry (v zmysle modernych hier) neutiahne ziaden notebook (ked teda nepocitam stroje za 5000 EUR+ a aj tam je to velmi otazne). Dieta 10r nepredpokladam ze bude hravat AAA tituly.
Max nejaky roblox alebo inu primitivnu hru, ktore su postavene na principoch zavislosti a teda musia bezat skoro na vsetkom.