Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím všechny maminky.Chtěla jsem se zeptat do jaké doby se používá prací prášek pro děti?Mám 9měsíční dvojčátka a u syna jsme zjistili,že je atopik,ale zatím to jde.Já používám lovelu,ale jaksi jsem slyšela o nákem lepším prášku,prýdobře pere a je vhodný pro atopiky.Nevíte náhodou a nemáte zkušenost s prášky?
Na Lovelu prý mají děti někdy alergickou reakci, lepší jsou prý prášky na mýdlovém základě.
Já jsem prala v různých prášcích, Mates je celkem odolný a to má látku i na prdce, po ničem se neosypal.
Teď peru v Ecoveru, ale cena je pro mě moc vysoká, tak chci prát v Ulrichu.
Nepoužívám žádné aviváže, jen do máchání přidávám ocet.
Prádlo pak voní jen čistotou a ne „voňavými“ prášky.
Dá se také prát v mýdlových ořeších - lehce zašpiněné prádlo, v mýdlovém slizu (rozpuštěné mýdlo, do toho vmíchaná prací soda), tam se musí přidávat ocet do máchání.
Ahoj,
oba synové jsou atopici - peru v Lovele a asi ještě dlouho budu…
Ale ráda zjistím jaká je ještě nabídka dobrých pracích prášků pro atopiky / alergiky…
Děkuji!!
čičinka,to je on ecover,o nom jsem slyšela.A je dobrý,pere dobře a je vhodný?Kolik stojí?Děkuji ![]()
Ecover nevím, jestli je vhodný pro atopiky, má v sobě přírodní aromata, možná i nějaký ten esenciální olej.
Flaška za 200,– je prý na 15 praní
já dávám ještě sůl na skvrny, teď mám DM, předtím ulricha.
V kombinaci se solí pere dobře, dávám ho míň, než je uvedeno na obalu, jen 2 necelé odměrky, takže asi o 1/3 míň.
Mě přijdou tyhle prací prostředky tím, že jsou méně „chemické“, pro děti vhodnější, i když nemají označení senzitive nebo pro děti.
ahojky maminy,
já používala lovelu, ale moc se mi nelíbila. pak jsem začala používat speciální prášek od dedry a teď mám prášek od amway. ten je nejekonomičtější a velmi kvalitní. na ten prášek od dedry a amway nedám dopustit. mají i speciální aviváže pro mimi, které taky používám. teď už malému dávám i klasické aviváže (v případě amway změkčovače).
Ahoj holky, taky se přidávám. Peru malého věci v pracím prášku od Amway. Mám dětský a jsem spokojená. Právě teď jsem spotřebovala teprve první krabici. A to pereme fakt hodně.
Teď přecházím na normální a ten je ještě levnější.
kdybys náhodou neměla dostup k amway, tak stačí říct. můžu poradit.
Já používám na praní jedině mýdlové ořechy. Je to přírodní, nezapírá to jako prášek, použitelné na všechny teploty a hlavně pro alergiky a atopiky naprosto bezpečné. Mrkni třeba na http://orechy-na-prani.cz/…iron-mydlove
Jo, nemám problém. Akorát pokud je nějaká zákeřnější skvrna, tak jí napřed poleju (nebo posypu) Vanishem. Peru v tom naše oblečení už rok, jen na černé a tmavé používám speciálně určené prostředky.
Nevím, ale jak se ořechy poperou s ovocnými skvrnami, až budeme malého přikrmovat. Zatím kojím a my si po oblečení jídlo nepatláme. Aspoň většinou
No, je fakt, že děti, když začnou lézt, chodit a sami jíst, zaprasí oblečení víc, tak uvidím…
Teď jsem zkoušela udělat mýdlový sliz a pere to výborně. Místo aviváže ocet, aby se vypraly případné zbytky mýdla. A to ani nemusím takové ty běžné fleky předepírat ve vanishi.
TýnkaK píše:
Jo, nemám problém. Akorát pokud je nějaká zákeřnější skvrna, tak jí napřed poleju (nebo posypu) Vanishem. Peru v tom naše oblečení už rok, jen na černé a tmavé používám speciálně určené prostředky.Nevím, ale jak se ořechy poperou s ovocnými skvrnami, až budeme malého přikrmovat. Zatím kojím a my si po oblečení jídlo nepatláme. Aspoň většinou
Teď jsem zkoušela udělat mýdlový sliz a pere to výborně. Místo aviváže ocet, aby se vypraly případné zbytky mýdla. A to ani nemusím takové ty běžné fleky předepírat ve vanishi.No, je fakt, že děti, když začnou lézt, chodit a sami jíst, zaprasí oblečení víc, tak uvidím…
Bez toho Vanishe by to bylo ještě lepší ![]()
Co takhle obyčejné žlučové mýdlo?
Ahoj holky, Vaše příspěvky jsou zajímavé, mám 2-letého chlapečka a včera dokotrka usoudila, že má atopickej exem, tak od včerejšího večera nedělám nic jiného, než sedím u PC a hledám nejrůznější přípravky jak na praní, tak mastičky apod. No pro začátek nám předepsama olej do koupele a dnes mi to nedalo a hned jsem koupila gel na praní Lovela a tu samou aviváž…Píšete tu, že po této značce se můžou vyvolat alergické reakce, ale zase - jak se říká, dokud člověk nevyzkouší, tak neví
co se týká tohot problému - atopie, tak s tím nemámm žádné zkušenosti, tak za každou radu budu vděčná! Chci se zeptat, jestli mohu kombinovat klasický prášek jako je např. Lanza, Palmex apod. s BIO aviváží…Doposud jsem malému nebo vůbec celé rodině prala v tomhle + avibáž Lenor nebo Silan, nemohu říct, zda mu to přitížilo či nikoliv, šupinatou pokožku má teprve od podzimu. Díky za jakoukoliv radu!
Dle aktuálního D testu je jakákoliv prací koule v účinnosti stejná jako čistá voda, ale ekozátěž vysoká (dokonce Ecozone koule má poměrně vysoké znečištění odpadní vody a mění pH na 9,7 což je z hlediska ekologie docela děsivé). Mýdlové ořechy také neperou a navíc představují zátěž ve smyslu výroby a přepravy. Velkou část pracího efektu způsobí teplá voda a tření prádla o sebe.