Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Achjo, člověk se slusne chce jen optat zda někdo neví než zajdeme do banky.. A hned tu jsou ošklivé komentáře a rejpave (nemysleno na všechny)…Přítel má cca 30tis a já jsem na rodičáku s malým 7tis.. Prý se ale rp nepočítá že jednou skončí..
Tak buď si jeste počkáme nebo zkusíme jaké má možnosti přítel…
Nějaké peníze stranou máme..
Těm co dali nějakou radu děkuji.
@Anonymní píše:
Achjo, člověk se slusne chce jen optat zda někdo neví než zajdeme do banky.. A hned tu jsou ošklivé komentáře a rejpave (nemysleno na všechny)…Přítel má cca 30tis a já jsem na rodičáku s malým 7tis.. Prý se ale rp nepočítá že jednou skončí..
Tak s tím asi moc nepočítej. My jsme loni žádali o 3,5 a říkali, že na to by měl být příjem kolem 35 cistyho a bez dalších půjček. Taky se počítá kolik máte vyzivovanych osob, měsíční náklady atd.
@thalasan píše:
Ajajaj a je to tady. Už vylezaji milionáři s emimina co mají statisíce měsíčněnějakých 35 čistého, pche almuzna
Tak ve dvou dospělých je 35 tis. Fakt málo. To dělají oba dva skoro za minimální mzdu.
@Anonymní píše:
Bez šance. A opravdu jste si to aspoň jednou hodili do kalkulačky?
@Cenarius píše:
Tak ve dvou dospělých je 35 tis. Fakt málo. To dělají oba dva skoro za minimální mzdu.
Ty jsi reagoval na modelovou situaci, kdy jeden vydělává 35 tis čistého. Tudíž pokud je sám tak asi má nárok max na ubytovnu? Buď na emiminu nezije nikdo za hranicí Prahy nebo je to stránka pro bohaté ![]()
@Anonymní píše:
To je hooodně, hooodně málo na hypo 4 mega. „Nějaké peníze stranou máme“ znamená co? Dvacet tisíc? Sto? Milion? Pokud za Bé, pak o tom můžete uvažovat. Pokud jen nějaký polštář pro strýčka příhodu, pak s 30 tisíc takovou hypo nedostanete a i kdybyste dostali, tak vás to položí. My si brali taky hypo, když jsem byla na RD, samozřejmě že se to počítá, ale jdou i dál do minulosti, u mě chtěli výpis předchozí mateřské a příjmu ze zaměstnání, už si nepamatuji, kolik měsíců/let zpětně. Ale na vašem místě bych vážně počkala, až půjdeš do práce a budeš mít stálý příjem.
@sarah1618 píše:
@Zumpa to je sice hezké. Ale teď si představ že máš dvě možnosti buď hypo nebo pronájem až do konce života
Taky bys šel za majitelem bytu a ze mu budeš platit nájem ale jen 10 maximálně 20% svého měsíčního příjmu?Modelová situace
Zakladatelko pokud mate depozit těch 800.000 korun, tak by to neměl byt problém pokud mate nějaké solidní příjmy.
Vydeláváš 35 čistého čili za nájem dáš 3.500 maximálně 7.000
To bych chtěla vidět kterou vyloučenou lokalitu by sis vybral, aby to bylo dle tvých požadavků
Tady jde o to, že do nájmu může jít každý, kdo složí kauci. Když ti po zaplacení nájmu zbyde 5 tisíc, je to tvůj boj. Majitel tě maximálně vyhodí, až párkrát nezaplatíš. Hypotéka je závazek na 25-35 let, který dost dobře nelze jentak neplatit. A pokud se s ním přiškrtíš pod životní minimium, tak to dlouhodobě neutáhneš. Banky to vědí. Taky proto všechna ta zpřísněná pravidla. Už tak máme v ČR obrovské množství lidí v exekucích. Takže i kdyby zakladatelka měla nakrásně ten milion, pořád hypotéka 3 miliony znamená přijít o více než třetinu příjmů v rodině. Pak si připočti nějaké fixní náklady, poplatky, pojištění, energie atd. a jsi na krásných dejme tomu 10 tisících, co ti zbydou. Nádhera. Z toho se dá v pohodě i na dovču ![]()
@unuděná myslim si, že to jendost problém, ze si malokdo k tomu pripocte i ty náklady. Dum za 4 mio nebude nový, tudíž o to větší náklady…
Nam na prujem cca 45 000 spocitali 4,7 mio strop, ALE my mame čím ručit… Nakomec jsmense na to tedy vykašlali, protože buh vi co teď bude ![]()
@Anonymní píše:
Rodičák se počítá, některý banky to umí. Opravdu si najděte finančního poradce, ten vám to spočítá nejlíp.
@Anonymní píše:
Dobrý deň, skúste využiť hypotečné kalkulačky, ktoré vedia spočítať, či na hypotéku dosiahnete. Napadá ma napr. táto., ale na internete ich nájdete mnoho. Je to samozrejme orientačné, záleží aj na sume, ktorú máte našetrenú, najlepšie Vám určite poradí finančný poradca.
Držím palce. ![]()
Kristína ![]()
Žádali jsme s manželem, v komerčce mi započítali rodičák 20 tisíc, že to je max, i když jsem ho měla 25. Takže něco skutečně započítají.
Jak tady píšou holky, já bych si určitě našla finančního poradce. My jsme teď řešili hypotéku taky, jsem na rodičáku taky, a naše finanční poradkyně z partners nám zajistila hypo ve výši 7 mil. Je fakt, že já si ještě přivydělávám, hotově jsme dali 20% a přítel má celkem slušný plat, ale opravdu je lepší aby se vám na to podíval někdo kdo tomu rozumí.