Jaký smartphone pro seniora?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9066
15.1.21 09:56

Jaký smartphone pro seniora?

Ahojda, měla bych dotaz, zda někdo nemáte přehled o jednoduchých smartphonech, vhodných pro seniora. Případně by stačil i hybrid podobný Evolveo EasyPhone AD, nemáte někdo zkušenost?
Chtěli bychom babičce koupit nový mobil, kde by mohla mít mail a hlavně WhatsApp (posíláme na něj fotky vnoučat). Doma má Wifi. Je zvyklá na tlačítkovou Nokii, nechce nic složitého. Pokud by to mělo klávesnici jako klasický mobil, tím lépe (umí velmi rychle psát sms a nerada by o toto přišla) ;) Cena je nám zcela jedno, jen preferujeme Android (máme ho všichni) ;)

Děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
15.1.21 10:13

Nepíšeš, kolik babičce je, ale nejdřív bych ji nechala zkusit na tvém mobilu, jestli ho zvládne ovládat. Já tohle u mé babičky vyřešila tak, že jsem jí nechala svůj starý smartphone. Nastavila jsem na něm WhatsApp na její číslo. Takže na běžné volání a SMS používá svůj tlačítkový mobil, na který je zvyklá a který umí dobře ovládat

• Citovat
  • Upravit
9066
15.1.21 10:25

Je jí 67let, a asi by můj mobil zvládla, jen by jí to trvalo déle a vše by nevyužila. Spíš mi šlo o to, zda někdo nemá zkušenost typu „máme ten a ten smartphone, je fakt jednoduchý, zvládlo i malé dítě nebo senior“. Já nyní nemám přehled.
A děkuji za námět, že by mohla mít na sms a volání starý a na Wifi nový ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26849
15.1.21 10:51

@Aliik A nebylo by lepsi, aby si telefon nechala co ma, a koupila si tablet?
Na wi-fi je jen doma a tablet je vetsi, takze na fotky lepe uvidi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.1.21 10:55

Já si myslím, že na tablet nejde WhatsApp. Nám jde primárně o tuto aplikaci, kam posílají 3 různí lidé fotky ;) Notebook mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.1.21 11:01
@Aliik píše:
Já si myslím, že na tablet nejde WhatsApp. Nám jde primárně o tuto aplikaci, kam posílají 3 různí lidé fotky ;) Notebook mají.

WhatsApp může mít i na notebooku, ale nejde přes něj myslím volat. A na tabletu ho mít může, máme to tak u další babičky.

• Citovat
  • Upravit
26849
15.1.21 11:37
@Aliik píše:
Já si myslím, že na tablet nejde WhatsApp. Nám jde primárně o tuto aplikaci, kam posílají 3 různí lidé fotky ;) Notebook mají.

To si myslis spatne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
15.1.21 11:46

Děkuji za postřeh s WhatsAppem, zatím ji ho tedy zkusíme dát na notebook.
Ale kdybyste někdo měli tip na jednoduchý mobil, tak se asi stejně bude časem kupovat, ten stávající odchází ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
15.1.21 12:51

Jednoduchý telefon s Androidem neexistuje. Verze Androidu je v daném období stejná a je úplně jedno, do jaké krabičky je nahraná.
V tomhle věku může mít jakékoli zařízení. Bylo by lepší, kdyby si ho vybrala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.1.21 18:44

Klidně ji kupte normální dotykáč. Oni nejsou zase takový nemehla. Před Vánocemi byla u opic akce a hodně jich teď má Samsung a21s. Takže klidně něco takového třeba od realme, Motoroly apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák