Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Půjdu proti proudu a doporučím něco, kde vybije psychickou energii. Soustředění taky „unavuje“. Co zkusit hudbu? Hru na hudební nástroj, nebo třeba keramiku…? Manuální zručnost je v životě důležitá a trochu jiný způsob vybití energie by mohl být ještě účinnější než lítání za mičudou ![]()
@PHS007 píše:
Ahoj všem, ráda bych požádala o radu. Mám 5-letého syna, má neskutečný množství energie, pořád by někde lítal, lezl, nejradši ze všeho se s někým honí. Před rokem jsem ho dala na fotbal a na plavání, kde mu zlý vedoucí říkal, co má dělat…jen si tu drzost představteTakže tam tvrdohlavě odmítal dál chodit a teď mi uplně došly nápady, jaký sport by byl pro takovéhle šídlo…nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuju moc
Náš malý chodí na judo..
Je to taky děsný raubíř, už šest let jede na plný plyn
řekla bych, že se tam hodně umravnil, ta disciplína mu svědčí
@PHS007 píše:
Tak to věřím, to je ta správná autoritaJsem z Prahy, tady je to všechno takový anonymní… Box, Karate, Judo…všude berou nejdřív od 6let, plavání a fotbal jsou ztracený (přitom celý léto řádí v bazénu a plavat už v podstatě umí), podívám se na tu atletiku. Nebo založím oddíl Zombie, kde se budou děti honit a ječet u toho
Krav maga má ted na Slevomatu za 149,– 3 lekce..tak to zkuste a pak si kdyžtak doplatíte zbytek lekcí. Já to taky vzala, uvidím, sice nemám hyperaktivní dítě, ale dcera jke taková v dětském kolektivu, že si nechá všechno líbit a tohle se jí myslím neztratí. není vyloženě holčičkovský typ, spíš je věčně na stromě, na zdi, bude chodit asi do horolezeckého kroužku, hrozně chce lézt na skály..,hraje s bráchou florball, fotbal a když má na maškarním tancovat, tak stojí a cucá si prsty(je školačka)
. Z té baletka nebude.
@esterka03 píše:
@PHS007 myslím, že bude mít problém pokaždé, protože každý trenér po něm něco bude chtít… zkuste spíš zapracovat na respektu k jiným lidem a k autoritám, protože až nastoupí do školy, tak budeš mít hodně velký problém…
To není pravda, záleží na přístupu trenéra, jak si dokáže děcka umravnit, naše sensei z Juda je dokonalá, ta to umí bezvadně s každým děckem a děti ji milují..
Není to ani tak o děcku, jak o přístupu k nim..
@Icestar píše:
Půjdu proti proudu a doporučím něco, kde vybije psychickou energii. Soustředění taky „unavuje“. Co zkusit hudbu? Hru na hudební nástroj, nebo třeba keramiku…? Manuální zručnost je v životě důležitá a trochu jiný způsob vybití energie by mohl být ještě účinnější než lítání za mičudou
U keramiky nevydrzi
@martina.se píše: @PHS007můj chodil na judo, ale tam fakt vládne tvrdá disciplína. Ale třeba můj se fakt neodvážil trenérce odporovat, ona měla systém odměn a „trestů“ a děcka poslouchaly jak hodinkypokud odmítá autoritu, tak je to takové ošidné a nezbude, než to zkusit, kde se uchytí..
souhlas..
@Silwinka87 píše:souhlas..
koukám, že máš stejnou zkušenost. Jo, u toho juda oni jim fakt nedovolí.. a u nás dřepovali tak dlouho, dokud jim prostě nedošlo, že jednodužší je poslechnout
i Ti největší raraši fungovali jak hodinky ![]()
@martina.se píše:
koukám, že máš stejnou zkušenost. Jo, u toho juda oni jim fakt nedovolí.. a u nás dřepovali tak dlouho, dokud jim prostě nedošlo, že jednodužší je poslechnouti Ti největší raraši fungovali jak hodinky
Je to tak..Děcka tam šlapou jak hodinky, u nás se taky dřepuje, klikuje nebo se běhá po schodech.. ![]()
Navíc, trénuje se bez rodičů..
Ve kterém městě chodíte?
Za mě je pro děti výborný obyčejný sokol. Nebývá drahý a děti si tam vyzkouší vše možné - základy gymnastiky, hry s míčem, cvičení na nářadí. Dcera se tam hodně vyřádí.
Ale poslouchat se musí všude. Pokud je syn takový, že má problém respektovat trenéra, tak může mít problém všude ![]()
@Silwinka87 píše:
Je to tak..Děcka tam šlapou jak hodinky, u nás se taky dřepuje, klikuje nebo se běhá po schodech..
Ve kterém městě chodíte?
teď už nechodí, ale dřív Frýdek v kasárnách.. šéfová fakt hustá, rodiče mohly být přítomni, ale nesměli ani ceknout
![]()
@Silwinka87 píše:
Je to tak..Děcka tam šlapou jak hodinky, u nás se taky dřepuje, klikuje nebo se běhá po schodech..
Ve kterém městě chodíte?
no já u zakladatelky pochopila, že ten problém byl spíše v tom, že on tam potom nechtěl chodit, když mu tam „zlí“ trenéři říkali, co dělat ![]()
@martina.se píše:
teď už nechodí, ale dřív Frýdek v kasárnách.. šéfová fakt hustá, rodiče mohly být přítomni, ale nesměli ani ceknout![]()
Aha..u nás v Břeclavi má školu bojových sportů bývalá mistryně Evropy (mám pocit ),dokonce byla i v top 10 v soutěži Díky trenére…Je fakt skvělá..
Tak to se nedivím, že nikdo ani necekl.. ![]()
@lecijasek píše:
no já u zakladatelky pochopila, že ten problém byl spíše v tom, že on tam potom nechtěl chodit, když mu tam „zlí“ trenéři říkali, co dělat
Jenže ono strašně záleží na tom, jak to ten trenér vede..
A zakladatelka už tu psala, že problémy s autoritou např. Ve školce nemá, tím pádem si myslím, že trenér měl možná špatný přístup nebo ho ten určitý sport nenadchl.. ![]()
@martina.se píše:
koukám, že máš stejnou zkušenost. Jo, u toho juda oni jim fakt nedovolí.. a u nás dřepovali tak dlouho, dokud jim prostě nedošlo, že jednodužší je poslechnouti Ti největší raraši fungovali jak hodinky
TO on na té hodině taky poslouchal jako hodinky, ale znova už jsme ho tam nedostali hahaha. Ale děkuju moc za všechny rady, ten Sokol určitě zkusím!! Já už se tam kdysi dívala, ale měli aktivity přes den, já potřebuju něco nejdřív tak od 17:00 po školce, už vidím, jak v práci hlásím, že jdu dřív z práce na kroužek ![]()
@PHS007 píše:
TO on na té hodině taky poslouchal jako hodinky, ale znova už jsme ho tam nedostali hahaha. Ale děkuju moc za všechny rady, ten Sokol určitě zkusím!! Já už se tam kdysi dívala, ale měli aktivity přes den, já potřebuju něco nejdřív tak od 17:00 po školce, už vidím, jak v práci hlásím, že jdu dřív z práce na kroužek
Tak malý na mě taky někdy zkouší, že se mu nechce a kdesi cosi..V tom případě jsem naprosto hluchá a nezájem, protože vím, že tam vlezeme, uvidí děcka a je rád, že tam je..