Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, přemýšlíme s manželem že koupíme stan, máme dva kluky, tak chceme jezdit stanovat. Já bych chtěla mít více prostoru, takže uvažujeme o stanu tak pro 5 lidí, případně i pro 6. Kluci porostou a bude potřeba místa víc. Zatím jsem se dívala a líbí se mi tento:
http://stany.heureka.cz/…uxe/recenze/#…
Máte někdo s ním zkušenosti, nebo jaký máte stan, jak jste spokojeni? Nebo vejdete se do menšího? Myslím třeba i na 14ti denní dovolenou, ne jen na víkend kdy se to v malém stanu vydrží. Aby se s tím dalo jet i do zahraničí a vešlo se tam vše co je potřeba.
Děkuji za vaše názory ![]()
Jak velké děti máte? Mně se líbí stany, které mají dvě ložnice a mezi tím je prostor, kam se v pohodě vejdou kola nebo stoleček, a dá se tam v dešti vařit a hrát člověče nezlob se. Ale úplné prcky bych samotné v jedné ložnici nenechala, u starších to má výhodu, že si může táta s mámou na dovolené i užít ve svém.
Máme skoro 4 leté a pak 1 a půl roku. Manželovi se také líbí s těma ložnicema, mluvili jsme o tom že by jsme zatím mohli mít každý jednoho kluka nebo se smrsknout do jedné.
Já bych volila taky ten dvouložnicový, je to lepší než mít jeden veliký…dokonce se i lépe rozkládá
a až budou kluci starsi tak to určitě uvítáte, zatím můžete spat každý s jedním ![]()
@katkask píše:
A nějaké zkušenosti máte?
Já jsem kupovala tento typ kdysi dávno jako no name značku v nějakém hypermarketu ani ne za 3000Kč, potřebovala jsem ho na dvouměsíční brigádu v zahraničí, kam jsem jela s kamarádem, tak abychom měli každý svoje soukromí, a jeho odolnost vůči větru nebo vodě nás tak nezajímala, brali jsme to tak, že ho postavíme, jedno léto nám umožní levně bydlet oproti ubytovně, takže mě spíš mile překvapilo, že ho ten kamarád ještě po skoro patnácti letech občas používá pro návštěvy a děti na chalupě.
Konkrétní typ tedy neporadím, ale místa v něm bylo hodně, a pocit soukromí taky.
Tak půjdeme určitě do toho dvouložnicového, už jen vybrat jaký ![]()
Z pohledu kvality (vodní sloupec apod.) jsou super české stany Jurek, mrkni, jestli dělají i rodinné velké.
Ahoj, loni jsme se pustili do stanování naplno. Máme outwell, predtim neco podobného, jako je v odkazu, jen ložnice na každé straně s prostorem uprostred. Outwell máme ten hadrový, neleze tam absolutně žádná vlhkost, stanovali jsme po Čechách od května do září. Záleží, jak jste nároční a kolik chcete investovat. Já bych po dvou dovolených v zahraničí a x po Čechách v šusťákovým stanu už s dítětem nejela. Loni bylo létoneléto, takže jsme i dost času trávili uvnitř stanu a být na dvou metrech čtverečních s dvouletou holkou bych nevydržela… Doporučuji zajít na výstavu stanů, tam poradí ideální pro vas a vaše požadavky.
Já nedávno koukala na stany husky, byly tam dva typy, co se mi líbily. Teď jsem na mobilu, tak nemůžu dát odkaz. U jednoho se mi líbila možnost velkou loznici rozdělit na dvě, nebo nechat jako jednu. Teď s malými dětmi bych ocenila jednu a při jejich spánku, nebo za nějakou dobu, ložnice dvě.
Stanovat budeme tak 2-3 za sezónu, takže myslím že nemá cenu jít do hodně drahého. Teď mám dva favority.
http://stany.heureka.cz/…specifikace/#…
http://stany.heureka.cz/husky-boston-6/#…
ten husky má teda tu jednu ložničku malou a i to je nižší, tak nevím.
Já bych volil buď jednoložnicový nebo dvouložnicový s možností ložnice spojit do jedné. Stanujeme často a na delší dobu, děti 3 a 7, jednoložnicový nám vyhovuje, děti se v noci tulí, mladšího dáváme čůrat, máme vše po ruce. Až budou starší, budou mít svůj malý stan zvlášť. Soukromí ve stanu stejně není žádné. mám pocit že stan funguje jako zesilovač, vše je daleko víc slyšet…:)
@dalimil píše:
Já bych volil buď jednoložnicový nebo dvouložnicový s možností ložnice spojit do jedné. Stanujeme často a na delší dobu, děti 3 a 7, jednoložnicový nám vyhovuje, děti se v noci tulí, mladšího dáváme čůrat, máme vše po ruce. Až budou starší, budou mít svůj malý stan zvlášť. Soukromí ve stanu stejně není žádné. mám pocit že stan funguje jako zesilovač, vše je daleko víc slyšet…:)
Je fakt že v tom stanu soukromí není
Určitě teď budou děti s náma, jsou ještě malé.