Jaký stůl do malé kuchyně?

580
17.8.14 13:47

Jaký stůl do malé kuchyně?

Ahoj. Potřebovala bych poradit. Zařizujeme s přítelem byt, přičemž kuchyň je malá s rohovou kuchyňskou linkou. Máme v původním bytě kulatý stůl cca o průměru 80cm, který by však byl už hodně velký do rohu, který by sousedil s linkou. Naproti lince je standardně okno a pod ním topení, hned vedle je roh s trubkami od topení vedoucími z podlahy ke stropu. Můj návrh je nechat si jen uřezat desku, která by vedla právě od toho roku (musely by se ale vyříznout otvory na ty trubky) až směrem nad topení (tzn. pod parapet) a k tomu dát 3 zasunovací židle. Přítel tvrdí, že se nebude koukat při jídle do zdi a chce malý kulatý stůl o průměru cca 60cm. Mě se zdá ale ten stůl hodně malý a navíc se bojím, že židle ke kulatému stolu úplně nezasunu a budou vadit. Určitě je v panelácích více takových případů malých kuchyní s rohovou kuchyňskou linkou. Jak to řešíte vy? Jdlo do obýváku nosit nechci, i když místo na stůl by tam bylo, obývák nesousedí s kuchyní, stěna tedy probourat nelze. A ještě další dotaz - vždy jsem byla zvyklá na chladnější spížku, tady není. Jak řešíte potraviny, které potřebují chlad (třeba brambory apod.). Kam je dát, když i ve sklepě je teplo a zase člověk nemá vždy obchod po cestě a občas je dobré nějakou zeleninu, která primárně nepatří do ledničky (brambory, mrkev, cibule apod.), mít po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
580
17.8.14 13:52

Zde je pro lepší představu fotka. Od toho topení je pak asi cca půl metru prostor k e zdi sousedící se zdí, kde je lednička. Bohužel právě v tom rohu vedou ty trubky, takže klasický čtvercový stůl tam dát nelze, protože by musel být cca 10cm ode zdi, kde je topení a rohy by už pak vadili při pohybu v kuchyni. Když dáme desku nad topení, tak zase je problém, že při otevření mražáku by musel být větší prostor, aby nevadila zasunutá židle. Navíc přítel tvrdí, že když bude deska nad topením, topení nebude správně vyhřívat a ještě bude málo prostoru pro nohy. Ty panelákové kuchyně jsou občas děs :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
17.8.14 14:04

Máme doma totéž, prostor malinkatý a dle obrázků máme kuchyň úplně stejnou. Kamarádka měla udělaný jakoby půlkulatý stůl (byl uprostřed pod oknem) - ten ušetřil spoustu místa a vypadal hezky a pokud nebudete sedět 4 lidi, je úplně dostačující. U nás jsme ho nakonec úplně zrušili, udělala jsem si místo toho komodu na potraviny a utěrky apod. a máme teď stůl v obýváku, ze kterého jsme udělali napůl jídelnu. Ale máme to víceméně propojené velkými původně dvoukřídlými dveřmi (bez dveří, je ponechán jen otvor).

Spíž nemám, brambory mám v jednom šupleti v lince a nedělám velké zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
17.8.14 14:51

Naši mají stejnou kuchyň, měli jsme tam vždy jen malý stolek pro dva a vetší jídelní stůl jsme měli v obýváku. Málokdy se stalo, že jsme jedli všichni společně. Obědy měl každý ve škole, v práci a na víkendy jsme jezdili pryč, takže jsme se většinou prostřídali v kuchyni a když jsme se náhodou sešli všichni, tak se jedlo v obýváku. Špajzku jsme také neměli a ani teď jí nemám. Jídlo mám normálně v šuplíkách v kuchyňské lince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
17.8.14 15:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
17.8.14 15:08

A co barovy stul a dve zidle? Tou rovnou prisunout a castesne zakryt topeni.
 http://www.akcniceny.cz/…idle-409715/

• Citovat
  • Upravit
2398
17.8.14 15:12

Taky mám podobný kuchyňský kout.
Jíme v obyváku (vedle kuchyně) a na odkládání talířů či hrnců při vaření či pečení mám právě nad topení desku cca 50cm? širokou.

Brambory nechávám ve sklepě u našich a do našeho sklepa si vozím vždy jen pár kg a něco málo mám v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
17.8.14 17:38

Do malé kuchyně malý stůl. :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
18.8.14 07:28

Jak říká tvůj přítel, malý kulatý stůl. Nebo užší podlouhlý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný