Jaký "trest" pro syna?

4780
10.5.11 19:22

Jaký "trest" pro syna?

Ahoj holky. Potřebovala bych poradit, protože je tu určitě někdo, kdo má podobné zkušenosti. Mám 11letého kluka, chodí teď do 5. třídy. Teď v duhém pololetí začal strašně moc nosit poznámky typu: Nenosí DÚ, Píše si DÚ při hodině, Při hodině jí brambůrky apod. Teď se mu to naskládalo a dostal napomenutí třídního učitele. A to opravdu každý den chodím a ptám se jestli úlohy má hotové, jestli má všechno nachystaný atd. A on mi do očí tvrdí že ano a druhý den donese poznámku. Mě to připadá jedním uchem tam, druhým ven. Asi bych mu měla stát pořád za zadkem, ale to taky nejde. Vůbec ho nebere, že má nějaký svoje povinnosti. Chápu že leze do puberty, ale to není omluva. Potřebuju poradit, jaký byste třeba zvolili trest. Když mu zakážu PC nebo PS2, tak je mu to jedno. Když dostane zaracha, tak je mu to jedno. Tak já už opravdu nevím.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.5.11 19:27

Zakázat PC, nařídit domácí práce navíc
Doneseš poznámku? Vysaješ )klidně ať vysává denně.

A kontrolovat každý den deníček, kam si to bude muset zapisovat a úkoly.
Jinak nevím, byla jsem docela hodné dítě a děti mám ještě malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
10.5.11 19:42

Když nebude chtít tak si to zapisovat nebude.
U nás když měl syn takové období, tak jsem taky furt hrozila, zakazovala a jemu to bylo šumák :cert: pomohlo až když jsem došla za učitelkou a domluvila se s ní, že on každé ráno položí na katedru notýsek a na její upozornění si DU zapíše, a já to každý den kontrolovala, i ráno že ho do té školy nese :roll:
Jinak přeji pevné nervy :wink:

• Citovat
  • Upravit
1587
10.5.11 19:53

No je zákaz a zákaz. Jak dlouho vydržíš nedat mu PS nebo ho pustit k PC? Většinou děti hřeší na nedůslednost rodičů, tedy najednou je z týdenního zákazu sotva den apod. Nevím, jak je to u vás, ale podle mne na to jdeš správně. Vzít mu, co má nejraději, ale být hodně důsledná! Jsem učitelka, takže vím, že bez důslednosti to fakt nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
10.5.11 19:57

Neporadím a ani nepotěším, mám doma to samé, páťáka, co jde do puberty - totální flegmatik, trest klidně udělá-třeba vysaje- a druhý den udělá s klidem stejný prohřešek. Naznala jsem, že to chce jen vydržet. Teď jsem někde četla, že dítě je ve 12 letech už v zásadě vychované, už jej nepředěláš, jde to jen jemně korigovat.
Pevné nervy M :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.5.11 20:13

Tak já bych trestala až po tom, co bych sama změnila přístup..
Nestačí se ptát - jasně že řekne, že je vše Ok..Když ti to stačí ke štěstí :mrgreen:
Dležité je konat - at ukáže co bylo za domácí úkol, jak to napsal, klidně at prolistuje před tebou všechny sešity toho dne ( tolik jich zase není), popřípadě domluvit se s jinou maminkou, které zavoláš zda úkol je či není - stylem : Hele Dane, jestli kecáš, tak ted před tebou zavolám mamince Petra a uvidíme zda nějaký úkol je..jestli lžeš, tak máš po PC na celý týden..A takhle to půjde každý den..

Chce to tvou důslednost - pokud začíná polevovat, je to na tobě..
Jezení brambůrků při hodině - JEŠTĚ JEDNOU TO UDĚLÁŠ A BERU TI VŠECHNY PENÍZE, KTERÉ MÁŠ, AT VÍŠ, ŽE NEMÁŠ ŽRÁT O HODINU.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
10.5.11 20:22

Anabellka,ja mam presne taky takove dite,ale holku :-D .
Je ale takova porad,ne jen ted,nebo obdobim.Je od mala takova jina,je svoje,nikoho teda moc neposloucha a ucitelku nevnimala vubec.Ve skole delala,ze spi,lehla si na lavici,ucitelka se ji zeptala,jestli ji neni spatne a holka ji odpovedela,ze ji to nebavi.DU nenosila,to neexistovalo,pomucky taky ne,o nicem jsem nevedela,delala si co chtela.Jednou koukala o vyucovani z okna a ucitelka ji videla,neco detem vykladala,byla hodina prvouky a ucitelka se ji zamerne zeptala na otazku,na kterou holka odpovedela:PĚT.Nikdo nevi,proc tohle rekla.Je toho plno.
Trest…zadny nikdy nebyl,protoze nema vylozene konicka,nebo neco,do ceho by byla zapalena,ji bavi vsechno a vsechno ji zakazat nemuzu.Ano,dostavala vynadano,ale ani to nikdy nepomohlo a abych ji za to bila,to zase ne.A je takova dodnes,je to teda uz lepsi,chodi do skoly,kde nesedi na zadku a poslouchaji ucitelku,ale UCI SE HROU a to ji bavi.U uceni zpivaji,hrajou hry,atd.
Nedavno 5 minut pred odchodem do skoly zmizela do sveho pokoje a kdyz jsem na ni volala,kde je,ze musime jit,tak si lakovala nehty.
Takze ja ti neporadim,jen rikam,ze nemas jedina takove dite :lol: .

• Citovat
  • Upravit
4780
10.5.11 21:06

Děkuju moc za příspěvky. Jsem ráda, že nejsem jediná. Asi mu budu muset opravdu víc stát za zadkem a neustále ho kontrolovat.
Třeba ten zákaz PC celkem dodržujeme, protože máme jeden počítač a sedím u něj třeba já, nebo manžel, takže má smůlu. A je zaheslovaný tak si ho sám nespustí. Problém je v tom, že taky nevím co má asi tak nejvíc rád. Taky nemá nějaký vyhraněný koníček. Jedině florbal, ale zákazem sportu ho zase trestat nechci. Je pravda, že tentokrát jsme to vyřešili tak, že jsme se domluvili s trenérem a za trest nebude vybraný o víkendu na turnaj v Ivančicích. Mám ale dojem, že ho to bude mrzet chvíli a nebude to mít stejně žádný účinek.
Je to těžký. Ať už ta puberta přejde. Ale je fakt, že bude hůř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
10.5.11 21:12
Lizbeth píše:
Tak já bych trestala až po tom, co bych sama změnila přístup..
Nestačí se ptát - jasně že řekne, že je vše Ok..Když ti to stačí ke štěstí :mrgreen:
Dležité je konat - at ukáže co bylo za domácí úkol, jak to napsal, klidně at prolistuje před tebou všechny sešity toho dne ( tolik jich zase není), popřípadě domluvit se s jinou maminkou, které zavoláš zda úkol je či není - stylem : Hele Dane, jestli kecáš, tak ted před tebou zavolám mamince Petra a uvidíme zda nějaký úkol je..jestli lžeš, tak máš po PC na celý týden..A takhle to půjde každý den..Chce to tvou důslednost - pokud začíná polevovat, je to na tobě..
Jezení brambůrků při hodině - JEŠTĚ JEDNOU TO UDĚLÁŠ A BERU TI VŠECHNY PENÍZE, KTERÉ MÁŠ, AT VÍŠ, ŽE NEMÁŠ ŽRÁT O HODINU.. :cert:

Ta domluva s maminkou je taky dost dobrý nápad. On ví, že mám telefon na maminku jeho nejlepšího kamaráda a spolužáka, tak to by šlo.Tohle mě vůbec nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
10.5.11 21:15

my máme motivační arch. na začátku měsíce má dcera 100Kč, když nesplní povinnost, včetně školních povinností, je tam napsáno, kolik se strhává peněz, ale zase za nevyžádanou pomoc získává (+2Kč)…celkem to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
10.5.11 21:24
Škurpice píše:
my máme motivační arch. na začátku měsíce má dcera 100Kč, když nesplní povinnost, včetně školních povinností, je tam napsáno, kolik se strhává peněz, ale zase za nevyžádanou pomoc získává (+2Kč)…celkem to funguje

Taky dobrý nápad. Díky moc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.12.15 16:33

jaký adekvátní zákaz či trest pro syna

Ahoj, prosím o radu maminky, které si prochází stejným obdobím.
Syn - bude mu 8 let - a já si s ním poslední dobou nevím rady. Každodenní neustálé boje ohledně dělání úkolů, uklízení, pomáhání doma…
Vždycky když mu řeknu, aby si šel udělat úkoly před tím, než pojedeme na kroužek, tak mě absolutně ignoruje, můžu mu to říkat třeba 5× a s ním to ani nehne…raději si lítá po pokoji a „hraje“ si. Je mu i jedno, když mu řeknu, že na žádný kroužek nepůjde (přitom na něj chodit chce). Jenže tenhle zákaz dávat nechci, přece jenom jsem za něj zaplatila!!!
tak přemýšlím co na něj, televizi ani počítač nepouštíme… Jediné co by na něj mohlo platit, je zákaz jít do družiny (ale ta je taky placená, že…)

prostě jsem v koncích, teď už jsem za ním byla potřetí, aby si šel udělat úkoly. Mám ho teda nechat bez toho a přinese poznámku? Stejně si myslím, že mu to bude jedno.
a blíží se Vánoce (stále věří na Ježíška)- to mu nemáme nic pod ten stromek dát? Já už fakt nevím…

omlouvám se za dlouhý dotaz, resp. postěžování, ale nějak to mě padá :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
3.12.15 16:37

A co ty úkoly nechat po kroužku? Přeci jen nechat chvíli pohrát, odpočinout si od školy? A pokud ani pak, tak fakt zkusit jednou zakázat kroužek, obětovat peníze za ten jeden den..

Příspěvek upraven 03.12.15 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.12.15 16:38

Udelat ukol s nim? Sednout si vedle nej a byt s nim at ho dela? :nevim: byt v kuchyni nebo obyvaku daleko od hracek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
3.12.15 16:39
@roksy25 píše:
A co ty úkoly nechat po kroužku? Přeci jen nechat chvíli pohrát, odpočinout si od školy? A pokud ani pak, tak fakt zkusit jednou zakázat kroužek, obětovat peníze za ten jeden den..Příspěvek upraven 03.12.15 v 16:38

Ja myslim ze po skole ma druzinu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect