Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Praktikovali jste někdy na prckovi,když se vzteknul studenou sprchu,mě to říkala známá,ale přijde mi to hrozný ![]()
Přijde mi účinější si vztekajícího dítěte nevšímat a odejít z místnosti.
A jestli už něco takového, tak až u většího dítěte a ve chvíli, kdy se vzteká tak, že by si i ublížilo a je nutný ho ze vzteku vyrvat.
andrys23 píše:
Praktikovali jste někdy na prckovi,když se vzteknul studenou sprchu,mě to říkala známá,ale přijde mi to hrozný
teta to dělala bratrankovy,ten se totiž vztekal tak že ani nedejchal tak ji to poradily a vždy se sklidnil.
ne.. a to máme poměrně tyto stavy často - určitě tak 10 krát je měl, kdy jako kojenec se mi zalknul, řev, nejednou nic oči vykulené, červený a nemohl se nadechnout…
Zkoušela jsem rady, fouknutí, štípnutí, tlesknutí, náhle křiknout, zatím všechno pomohlo a to bývá až fialový.. ALe jedině co bych udělala, tak chladnou vodu bu šplíchnout do obličeje, myslím, že jako šok by to stačilo. ![]()
Tak na roční dítě to drsné je (podle mě) já ji jednou strčila pod sprchu i s oblečením, hrozně mě vytočila
byly jí asi dva a něco. Pomohlo to, od té doby stačí otázka - chceš sprchu? ![]()
Neteř taky putovala do sprchy, ale ta se vzteky drápala do krve do obličeje. Kamarádka říkala, že jí dr poradil studenou vodu do rozprašovače a stříknou za krk. Prý to taky fungovala dokonale.
sprcha je dost drsná, já bych to nedělala, prý stačí omýt obličej studenou vodou
možná ej dobře rozeznat, vztekání a potom zalnutí od vzteku, to by asi moc nebylo dobré odejít z pokoje
záleží co zakladatelka myslela, jinak občejně vztekající dítě bych teda vůbec nesprchovala chladnou vodou
Ne. Za žádných okolností. Zkrátka nikdy. To ať si klidně uřve hlavu a mě prasknou ušní bubínky.
Nedělej jiným, co nechceš, aby jiní dělali tobě ![]()
U svého dítěte odhadnu, že můžu odejít, když se vzteká, ale stejně nenápadně nakukuju, aby si neublížil, ale on se nikdy tak moc nevzteká, že by to bylo nějak výrazně potřeba.
mamka mi vyprávěla, že když byl brácha malej (před 40 lety) tak měl záchvaty vzteku že sebou mlátil o zem až celej zmodral a přestával dejchat
a doktorka ji tenkrát taky poradila pod studenou sprchu a světe div se pomohlo to
. Ovšem lze to praktikovat jen doma ![]()
Ano 2× jsem to vypraktikovala na Barci asi pred mesicem.Jednou doma a jednou u kamosky od te doby je klid a jsme bez vztekani kdy mi mlati hlavou o zem a takhle to delala pul hodiny ruda byla az hruza.A jsme skoro bez vztekani.Takove to v mire se obcas objevi.Dokazala se vzteka i skoro hodinu.Prestalo me to bavit.Od te doby klid.Splichani obliceje nepomohlo.
Ahoj, vyzkoušela jsem ze zoufalství jednou, u tehdy tříleté dcery. Výsledek žádný. Bylo to v období těžkých záchvatů vzteku. Pomohla až úplná ignorace těchto jejích stavů, (nechat ji to ze sebe dostat).
Tak to bych nikdy neudělala, to myslím není nejšastnější řešení, to není vůbec žádné řešení
No priznam se, ze ja taky jednou vyzkousela.. Kluk rval jeste vic, takze tudy cesta nevedla. Zavrela jsem ho parkrat vedle do mistnosti, pak ho to preslo. Nastesti. ![]()