Vztekání dítěte a studená sprcha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
25.7.16 22:53

@Gladys :palec: asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
25.7.16 23:17
@Anonymní píše:
@Edita2 Moje mama to zkusila jednou na radu detske lekarky a zacala jsem z toho koktat. Obcas pri velkem stresu se zakoktam dodnes. Pamatuju si na ten " zazitek" dodnes. Takze za me kategoricke NE!

Tak presne toto me napadlo hned, jak jsem o teto uchylne metoda kdysi slysela, ze zpusobi leda trauma, a bude mit nasledky jako koktani, pocuravani atd., a ted to tady ctu :( ono se to ani nemusi ukazat hned…klidne az za cas…a co me teda dostava totalne, ze to matkam radi detsky dr… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.7.16 23:21

@PetuliB
já neříkám, že zařvaní nebo plácnutí je lepší, není, ale je se už ve vyhrocených situacích ovládnout nedovedu, je to mé selhání, dětem to pak vysvětlím, ony to vědí (ten starší na 100%) a stejně zkouší. Tyranka nejsi, to jsou opravdu silná slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.7.16 23:47
@PetuliB píše:
Nemyslím si, že řvaní či plácání/bití dětí je lepší, nežli sprcha. Podle mě není dobré ani jedno z toho. Být považována za tyranku či psychiatric. pacienta, je pro mne jakožto milující matku jinak spokojeného dítěte, silné kafé a nebudu zde nic více rozebírat. Příště si dám raději sprchnu sama, nežli se ptát na radu zde.

příště si dej raději sprchu první sobě, aby ses uklidnila a nepoužívala to na malé tříleté dítě. Ano, v tu chvíli jsi ho týrala, ať se ti to sebevíc nelíbí číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
25.7.16 23:55

@terinka4444 v tomhle ohledu považuju osobně za tyrana i člověka, který plácne dítě přes ruku a ještě to pak ideálně obhajuje tím, že je to lepší než na zadek. Každý tu hranici máme dost jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
26.7.16 06:29

Nestačím se divit, co se to tu zase rozmáhá @admin? Že zakladatelka vymaže dotaz/příspěvek a zůstane jen diskuze. To je normální? Dvě za jeden den.
To, že se odpovídá jinak než chtějí slyšet by neměl být důvod. Můžete @admin nějak zařídit, aby alespoň úvodní/ zakládající příspěvek nemohl mazat nikdo kromě Vás na požádání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.7.16 07:03
@Nimie píše:
@terinka4444 v tomhle ohledu považuju osobně za tyrana i člověka, který plácne dítě přes ruku a ještě to pak ideálně obhajuje tím, že je to lepší než na zadek. Každý tu hranici máme dost jinde ;)

to je fajn, že to tak máš, takže to dítě určitě neplácáš. Škoda, že někdo má tu hranici až tak dleko, že vezme tříleté dítě a šoupne ho pod studenou sprchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.7.16 07:05
@Halamka píše:
Nestačím se divit, co se to tu zase rozmáhá @admin? Že zakladatelka vymaže dotaz/příspěvek a zůstane jen diskuze. To je normální? Dvě za jeden den.
To, že se odpovídá jinak než chtějí slyšet by neměl být důvod. Můžete @admin nějak zařídit, aby alespoň úvodní/ zakládající příspěvek nemohl mazat nikdo kromě Vás na požádání?

no ono je to v pravidlech ne? Že upravit příspěvek po té, co už na něj někdo reagoval lze pouze za účelem chyby, nikoliv mazání či měnění jeho obsahu. Ale pravidla jsou tady povětšinou fuk fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
26.7.16 11:30
@terinka4444 píše:
no ono je to v pravidlech ne? Že upravit příspěvek po té, co už na něj někdo reagoval lze pouze za účelem chyby, nikoliv mazání či měnění jeho obsahu. Ale pravidla jsou tady povětšinou fuk fuk.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31863
26.7.16 11:32
@terinka4444 píše:
to je fajn, že to tak máš, takže to dítě určitě neplácáš. Škoda, že někdo má tu hranici až tak dleko, že vezme tříleté dítě a šoupne ho pod studenou sprchu.

Přes ruce nikdy žádné dítě, ruce jsou extrémně citlivou částí a pro mě samotnou by to bylo utrpení, plácnout přes zadek ve vyhrocených situacích mi nevadí, ale ty ruce fakt hodně.

Mě ale šlo spíš o to, že přeci jenom pod slovem tyran si představím člověka s o něco horším a drastičtějším přístupem, s přístupem, kdy je potřeba okamžitě zapojovat sociálku. Ledová sprcha je masakr a taky by se mi dost příčilo to dítěti udělat, ale asi bych to hned nesrovnávala vyloženě s týráním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.7.16 12:16

@Nimie momentálně je to týrání, v tu chvíli to bylo týrání, můžeme to nazvat ubližování, ponižování dítěte, jiný termín mě nenapadá, ale nejvíc to vystihuje prostě týrání, v mých očích. Tohle je hodně hodně přes čáru. Já to nechápu, máme síť psychiatrů a psychologů, pokud se mi dítě vzteká tak, že jsem bezradná a neumím tu situaci zvládnout, obrátím se na někoho, kdo to uvidí z venku, a pomůže mi. Nebudu přeci takhle ponižovat své malé dítě. Tohle je prostě momentální selhání matky jako hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
26.7.16 12:37

@terinka4444
studenou sprchu taky odsuzuji, ale evidentně nevíš, co to je, když si dítě vztekne 100× denně šíleným způsobem, nám třeba psycholog nepomohl, prostě typický vzdor a radil „obecné“ rady, co na jiné děti třeba zabírají, na naše ne. Léči to čas…Selhání to je, ale není se čemu divit, bohužel vím, jaké to je, když tě dítě doslova „týrá a trýzní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.7.16 12:42

@Adinka_2012 já to znám taky, náš prostřední hje dílo, ketré jsem široko dalko ještě nepotkala, fakt děs.. kolikrát už mi taky ujely nervy a dostal sekec na zadek, kdo to nezažil, nedokáže posoudit, jakj to je soustavnej nápor na psychiku. ale i já ledovou vodu vidím jako řešení přes čáru, ketrý nic neřeší a jen do budoucna vyvolá ještě větší problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.7.16 13:13

@Adinka_2012 100× za den ne, ale po druhém roce měla naše malá vztekací období, že to byla síla, ona si v rámci toho vztekání i ubližovala, chodila a mlátila hlavou o vše tak, že jí tekla krev…takže vím, co je to vzteklé dítě. přesto tvrdím, že vzít dítě pod studenou sprchu je ponížení dítěte maximální, a selhání rodiče jako hrom. I když je to nápor na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.7.16 13:35

@terinka4444 jenže ono je strašný rozdíl mít vztekací období a mít dítě vzteklé povahou.. tady opravdu platí že kdo nezažil nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí