Vztekání dítěte a studená sprcha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.4.16 20:42
@Anonymní píše:
@Edita2 Moje mama to zkusila jednou na radu detske lekarky a zacala jsem z toho koktat. Obcas pri velkem stresu se zakoktam dodnes. Pamatuju si na ten " zazitek" dodnes. Takze za me kategoricke NE!

Naši taky praktikovali, taky na radu dětské lékařky. Jednou jsem se při tom (hlava pod studenou sprchou) počůrala a od té doby mě tlačilo na močení při jakémkoliv kontaktu těla se studenou vodou (bazén, studený déšť), jako dítě jsem pak chytala na koupáku hysteráky. Tak blbě jsem tu pitomou vodu měla zafixovanou. Ledovou „otužovací“ sprchu si nejsem schopna dát doteď. No, hlavně, že jsem se přestala vztekat :?

• Citovat
  • Upravit
665
29.4.16 20:46

Nic ve zlém holky, ale na zadek dítěti dát nechcete (ač by to potřebovalo jako sůl) ale do ledové vody by jste ho strčili? :roll: Kromě toho když má ten záchvat venku na ulici ve městě, kdy a jak tu sprchu chcete zařídit? :think: To se přeci musí řešit na místě ne? Není lepší mu tu jednu na zadek ubalit (klidně za rohem aby nikdo nekoukal). To si pamatovat bude a hlavně ví, že ruka je hned po ruce a až to bude chtít zopakovat ták si to rozmyslí.
Neříkám mlátit ho, ale jedna výchovná za tisíc slov.
Já jsem taky v dětství dostala na zadek ale vždy to bylo právem a žádné trauma z toho nemám.
Stejně mám jen pocit, že to dítě si vyžaduje jen víc pozornosti a je to asi divné, ale některé děti doufají, že budou potrestané. Prostě chtějí tu pevnou ruku co je usměrní a ne jen zacházení jak s kvítkem.
A pojďte do mne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31807
29.4.16 21:44
@Beaumont píše:
Nic ve zlém holky, ale na zadek dítěti dát nechcete (ač by to potřebovalo jako sůl) ale do ledové vody by jste ho strčili? :roll: Kromě toho když má ten záchvat venku na ulici ve městě, kdy a jak tu sprchu chcete zařídit? :think: To se přeci musí řešit na místě ne? Není lepší mu tu jednu na zadek ubalit (klidně za rohem aby nikdo nekoukal). To si pamatovat bude a hlavně ví, že ruka je hned po ruce a až to bude chtít zopakovat ták si to rozmyslí.
Já jsem taky v dětství dostala na zadek ale vždy to bylo právem a žádné trauma z toho nemám.
Stejně mám jen pocit, že to dítě si vyžaduje jen víc pozornosti a je to asi divné, ale některé děti doufají, že budou potrestané. Prostě chtějí tu pevnou ruku co je usměrní a ne jen zacházení jak s kvítkem.
A pojďte do mne :pankac:

O to nejde, studená mimo jiné usnadňuje dýchání, zadýchávající se vzteklé děti se doporučuje třeba i strkat ven, pokud je tam zima nebo prostě dát hlavu kdekoliv, kde je větší zima (mrazák). A čemu naproti tomu pomůže jedna na zadek nebo odejít? :nevim: naopak pokud dítě skončí v nemocnici (při nejlepším), tak ten fakt, že rodič odešel a neudělal nic by se taky mohl oprávněně klasifikovat jako zanedbání péče. Ale souhlasím s tím, že sprcha, natož v oblečení to nutně být asi nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31807
29.4.16 21:45
@Beaumont píše:
A pojďte do mne :pankac:

A v tomhle máš samozřejmě pravdu, akorát to je patologické chování, zhruba jako jsou děti, které se chtějí zabít, taky je přeci nepůjdeš popostrčit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
29.4.16 22:07

Je to děs, měla jsem u syna taky takové období kolem 2. roku. :zed: Díky bohu to bylo jen pár hysteráků, než pochopil, že u mě neuspěje :mrgreen: Ten nejlepší: ležel mi na parkovišti před obchoďákem a mlátil hlavou do zámkovky až mu tekla krev, že prý chce řídit auto. :roll: Zkoušela jsem odlákat pozornost, litovat, pokárat, nevšímat si, seřezat… byla jsem tam skoro hodinu a nic nepomohlo. o přihlížení kolemjdoucích ani nemluvím. Tak jsem ho pomocí všech čtyřech končetin narvala do sedačky a jeli jsme domů. V autě ukrutný řev, blití, sopel atd. Doma jsem ho čapla/více méně zalehla do doby, dokud se neuklidnil. Při tom jsem ho hladila a šeptala mu klidným hlasem do ouška. Poprvé to trvalo asi 30 minut a uřval se ke spánku (na chodbě, oblečenej s modřinou na hlavě od obrubníku). U dalších záchvatů to trvalo asi jen 10 min. a u toho posledního stačilo pevně obejmout. Zkus to, u nás to zabralo. Sprchu bych nedávala, myslím, že u tak dominantního prcka nic nezmůže. Pokud by ti tohle nezabralo, zkusila bych šok. Např. na ulici, pokud začne dělat scény, požádala bych nějakého ochotného kolemjdoucího, aby hysterické dítě čapl a dělal, jako že si jej bere domů. Tohle pomohlo kamarádce. Děcko automaticky nahodilo maminkovskou a záchvat vzteku byl pryč. A příště jen stačilo říct, nedělej to, jinak si tě zase někdo odnese. Pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.4.16 22:51

@Edita2 my to měli od rokaa čtvrt, hyteie, válení po zemi, žev, mlácneíkolem sebe v podstatě až do vyčerpání. dneska je mu rok a čtvrt a je to o dost lepší. musím dávat bacha, aby byl vyspanej a najedenej. absence jednoho, druhýho nebo obojího je jasná zelená k záchvatu. sice je pořád vztekací a svéhlavej, ale už se to celekm dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.4.16 22:54

@Beaumont ono je ale rozdíl klasickej vztek a vzor a fakt záchvat, v záchvatu můžeš dítě umlátit krumpáčem a je to k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.4.16 22:55

@klenice u nás taky zabralo buď nechatvyřvat a tam, kde to nešlo tak silou zpacifikovat, ale teda nevedlo to ke zkracování nebo uklidnění, pomáhá jen čas.. a i tak je tos ním fakt náročný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.4.16 10:31

Starší syn míval od roka a půl taky záchvaty, kdy mlátil hlavou o chodník a přiznám se, že nejednou mě ledová sprcha napadla, ale nikdy bych to neudělala. Nechávala jsem ho vyvztekat, když pominul nejhorší záchvat, tak hodně napít. Jsou mu čtyři, vzteklý je doteď, ale už to není tak hrozné a časté. Třeba jen třikrát za den. :mrgreen: A „kouzelné pití“ používáme pořád. Musím vždycky říct: „Čáry, máry, fuk, ať ten, kdo se napije, je zase hodný kluk.“ :pankac:
Mladší se občas už taky vztekne, ale je to mamánek, takže když vidí, že se to mamince nelíbí, okamžitě přestane a jde se přitulit. To mám asi za odměnu, že to se starším vydržím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
30.4.16 12:56

Zkusim zalehnout… :palec: taky jsem ho dvakrat spacifikovala do auta kde zvracel a jecel a silenych 10 minut domu trvalo jako vecnost. A doma najednou klid. :zed: a „kouzelne piti“ zkusim az asi pozdeji. Zatim je ve fazi rvu a na nic neraguju a mam zavrene oci aby me mama nemohla rozesmat. Zkousela jsem ho i napodobit a akorat byl z toho vetsi rev. Jsem v tu chvilu chtela zmizet na Mars :-D jinak okoli ignoruju at si kazdy cuci jak chce…to jz je mi sumak. Ten kdo ma deti stejne vi ze je to jejich slavne obdobi. No snad z toho vyvaznu ziva a nebudu mit nejake tiky :-D ta materska je masakr :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.16 07:21

U nas to byl projev zarleni na mladsiho sourozence kombinovany s vzdorovitou a tvrdohlavou povahou, zarlenim na mimino, unavou ( odpoledne nespi od roka a pul)a pozdeji se ukazalo, ze jeste v kombimaci s ADHD. Takze masakr
Nepomohlo vubec nic.

• Citovat
  • Upravit
69235
25.7.16 21:53

No ty fole, co ti na to říct? Pokud ho nezvládáš, najdi si dobrého dětského psychologa, ať tě vede a naučí, jak s dítětem pracovat. A přestaň ho týrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
25.7.16 22:44

Možná by to chtělo i psychyatra pro dospělé tyranko. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.7.16 22:46

Co to je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
25.7.16 22:50

Pro zakladatelku, která hrdinně smazala příspěvek :lol:
mé děti se nehorázně vztekají, jsou jak šílení, ale jediný, co bych jim nikdy neudělala, je studená sprcha. Manžel měl párkrát cukání, ale bránila jsem je zuby nehty. To někdo udělat mně, tak normálně šílenstvím umřu, studenou vodu nesnáším.
Ale na druhou stranu vím, jak dokážou být děti svým vztekem naprosto nezvladatelné a pak vlastní zuřivost roste a roste, je to kolikrát k nesnesení, ale ledovou sprchu to fakt ne, a to jsem matka drsoň (jinak mi oba skákali po hlavě celý dny), zařvu, na zadek, přes ruce a pusu plácnu, ale toto fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí