Vztekání dítěte a studená sprcha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
24.6.13 12:28

@zuzouš :mrgreen: No, duchapřítomná je masáž srdce při zástavě, tam je jen jedna možnost, ale při záchvatu vzteku je jich hned několik, a nejen foukání :zed: do obličeje.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
24.6.13 12:34

@zuzouš A ano, z jedné studené sprchy se dítě nepo… a jak to víš? to bude překvápko až se začne zničeho nic počůrávat, nevadí, zmlátíme ho, aby věděl že to nesmí, že? S toho se šak taky nepo…

Fakt nevidím důvod, aby se mi někdo, koho si platím, se tímto způsobem „staral o dítě“! :roll:

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
24.6.13 12:40

@dada1511
absolutní souhlas

další věc pokud na to někdo nemá náturu, jak píše zuzouš, tak asi nemá osobnostní předpoklady dělat chůvu.

Pokud bylo dítě v ohrožení zdraví či života měla chůva volat emergency linku. To evidentně nebylo, to jsou jen expost uváděné racionalizace.

• Citovat
  • Upravit
10351
24.6.13 14:23
@dada1511 píše:
@zuzouš A ano, z jedné studené sprchy se dítě nepo… a jak to víš? to bude překvápko až se začne zničeho nic počůrávat, nevadí, zmlátíme ho, aby věděl že to nesmí, že? S toho se šak taky nepo…Fakt nevidím důvod, aby se mi někdo, koho si platím, se tímto způsobem „staral o dítě“! :roll:

Ty zmlátíš dítě? Proč? Nebo že jsem to jako napsala já? Ukaž, laskavě, kde :roll: Psala jsem, že mi nepřijde u chůvy adekvátní reakce strkat dítě pod sprchu, pokud se „jen“ vzteká, víme? A pak jsem psala, že pokud k tomu (a je fuk, jestli původně vztekalo nebo se něčeho leklo nebo něco jiného) se dítě nemůže nadechnout a modrá, pak radši ať ho poleje třeba kýblem ledový vody. Nebo taky může jen civět, jak dítě nedýchá, na fouknutí nereaguje, pomalu omdlívá, hlavou se majzne o roh, krve jak z vola, hlavně, že jsme vyloučili možnost, že by se jednou, možná, eventuálně mohlo počůrávat. Holky mi naštěstí nikdy nemodraly, jen byly temně rudý a nedýchaly a i tak mě to docela vylekalo, představa, že jsou dokonce nachový a já řeším nějaký budoucí možný trauma z jedný studený sprchy..no takovou hroší kůži teda nemám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.6.13 14:25
@Hanka79 píše:
@martina.se No jo tak kdyz te tam mamka soupla jednou prosim, ale treba u svagra to jednou nebylo…a zakladatelka se ptala na nazor, tak jsem napsala jaky s tim mam zkusenosti a nejsou teda moc pekny, a ze ja osobne bych to neudelala :) ale je to kazdeho vec a vase deti :)

to je jasné, jak se cokoliv přehání, tak je to špatný.. já to na mladého tedy nikdy nezkusila, zatím to nepotřeboval.. i když jak je starší, někdy mě tahle metoda napadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
29.4.16 18:45

Ozivuji diskuzi a chci se zeptat od kolika let je vhodne praktikovat? Maly ma uz pul roku takove zachvaty…no dnes sebou mlatil o chodnik tak jsem ho teda polozila na travnik at neni dodreny (takze vse spinave) po dobrem to s nim nejde, vysvetlovani nepomaha ani soucitbze ho chapu, pevne objeti jsem taky zkusila a mlatit ho nechcu. Ovsem jeho vztekani uz graduje a je schopen sebou mlatit pul hodiny na verejnosti i presto ze si ho nikdo nevsima. Ma teda dva roky a dva mesice. Uz je to ale celkem silne kafe a kamoska mi vykladala o tom jak svou malou hodila ve dvou letech komplet oblecenou do ledove sprchy a pry pak mela klid. Stacilo rict sprcha. Ja nejsem na drastarny ale uz me ta myslenka parkrat napadla. Jen si myslim ze je zatim na to prcek. Kdy ste to poprve prubly? :oops: klidne anonymne a jeste zda to jednou stacilo? Pokud bych se k tomu dohrabala jednou vim ze na to vickrat odvahu nedostanu :,( (prosim nekamenovat jen si uz moc nevim s malym rady)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
29.4.16 18:54

@Edita2 ty brďo celou v oblečení to snad neeeee… jednou měl syn amok asi ve 2,5 letech a v zoufalství jsem mu jen chrstla pár kapek vody do obličeje a to pomohlo… ale mlátit sebou o chodník nebo o cokoliv to nikdy nedělal, ale dělá to od sousedky děcko, je to šílené… snad to brzy přijde

• Citovat
  • Upravit
6525
29.4.16 18:57

@Edita2 Ano, máš úplně ideální věk si takovou ledovou sprchu dát. Klidně i v tom oblečení a pusti to na sebe nečekaně. Když tě to uklidní, tak potom můžeš praktikovat i na dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.4.16 18:58

@Edita2 moje máma to na mě prubla ve 2 letech, šoupla mě v oblečení do sprchy a prý nikdy takový hysterák neviděla a nezažila :mrgreen:
Syn je podobná vzteklina jako ten tvůj a nemám to v plánu. Už tak má ze sprchy hrůzu a mám pocit, že kdybych to udělala, tak ho nikdy nevykoupu.
Možná tak pár kapek do obličeje, když je v nejhorším afektu.

• Citovat
  • Upravit
4256
29.4.16 18:58

Muzu rict ze moje mama to na me praktikovala jednou ve 3letech a pamatuji si to do ted :mrgreen: A bylo po hystercaku :mrgreen: A taky jsem sla v obleceni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31855
29.4.16 19:02
@zuzouš píše:
Pochopila jsem, že se dítě sice původně vztekalo, ale následkem toho mělo potíže s dechem a začlo modrat. Byla bych naopak ráda, pokud by mi chůva duchapřítomně strčila dítě pod sprchu :nevim: Upřednostňujete dětskou citlivou dušičku nad zdravím? 8o Ano, říká se, že stačí fouknout, ano, říká se, že se dítě samo neudusí, ale ne každý je nátury foukat jak blázen a nic..tak čekat, dítě stále nemůže popadnout dech..on se pepíček přece sám neudusí, je to proti přírodě :roll: Z jedný studený sprchy se dítě nepo.ere (neberu samozřejmě jako tu samou situaci, kdy by dala chůva dítě pod sprchu jen kvůli zlobení bez zdr. potíží), ale rodiče, jak koukám ano :lol:

Souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
29.4.16 19:02

Nemejte mi to za zle ale obcas mam i stracj o nej at mu neprwskne ceva v hlave nebo si neco neudela. Kdysi stacilo odejit kousek dal a preslo to i doma stacilo jit umyt nadobi a nevenovat se mu a preslo to. Ted uz to nefunguje. Spise je to horsi a horsi. No az chytne velky amok tak zkusim tech par kapek a sebe mrsknu do sprchy :-D :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
29.4.16 19:03

Na mě to občas praktikovali když jsem byla malá a pak i v pubertě (třeba ve 12) a sice to zabralo, ale jednak to trvalo (jsem bojovnice, mlátila jsem se v té vaně docela dost dlouho než jsem se vyčerpala) a ten hnusný pocit si vybavím dodnes, tohle svému dítěti nikdy neudělám, brrrr. Ten pocit ponížení byl hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
29.4.16 19:11

Ja sis zas vybavuju mamciny praktiky jako remen nebo varecha. Tou me nahanela jeste v 17 letech za pul hodinove spozdeni :-( facek nespocet. Ale do 5 let netusim co semnoiu bylo ci nebylo. Nepamatuju si z te doby nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
29.4.16 19:18
@Ilusion píše:
Na mě to občas praktikovali když jsem byla malá a pak i v pubertě (třeba ve 12) a sice to zabralo, ale jednak to trvalo (jsem bojovnice, mlátila jsem se v té vaně docela dost dlouho než jsem se vyčerpala) a ten hnusný pocit si vybavím dodnes, tohle svému dítěti nikdy neudělám, brrrr. Ten pocit ponížení byl hrozný.

Měla jsem to stejně v dětství, nikdy to svému dítěti neudělám 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect