Vztekání dítěte a studená sprcha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Neprihlasena Jaruna
15.4.11 20:32

Nikdy bych tohle diteti neudelala a se priznam,jsme nervak.Jeste beru oblicej,hlavu,ale cele telo,no to nikdy.A ne malemu diteti,ktere nema rozum z toho,co mu udelam,tim myslim dite,ktere jeste nepochopi za co a proc to ma.
Ja jsem slysela zase hodne o proutku a to i detska dr. mi doporucovala,kdyz se nejstarsi vztekala dost.Taky jsem nikdy tohle nepraktikovala.

• Citovat
  • Upravit
10351
15.4.11 20:45

Pod sprchou jsem bývala, ne často, ale pamatuji si to dodnes. Na mě to byl výborný výchovný prostředek :mrgreen: Takže hodlám předávat do dalších generací, pochopitelně až pobere víc rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.4.11 20:49

Ne za žádných okolností(jedině kdyby se dítě dusilo a to ho zachránilo) bych to neudělala.Přijd mi to jak metoda s blázince a nevěřím tomu že to muže přinést něco dobrého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
15.4.11 20:50

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky,
ale přiznám se, že studenou sprchu jsme zkusili a pomohlo to. :roll:
Starší syn měl po 1.narozeninách ty pravé vztekací záchvaty a nepomáhalo nic- domluva, vysvětlení, pevně obejmout, ignorace…nic :cert: - až když už jsem opravdu nemohla- čapla jsem ho a tak jak byl oblečený a v bačkorách, jsem ho vstrčila do sprchy a pustila vodu.
Ani nebyla studená, spíš vlažná, ale ten šok způsobil úplný zázrak- byl klid. :andel:
Pak to proběhlo ještě jednou a pak stačil jen náznak vzteku- řekla jsem sprcha abyl klid.
A na nákupy jsem nosila v sáčku mokrou žínku- začal se vztekat, rychle jsem přetřela obličejík a byl klid.
Teď je mu 8.let a nevypadá, že by na něm 2 studené sprchy nechaly nějaký následek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.4.11 20:54

Tak já teda vyloženě nemyslím, že by to mělo nějak extra následek i když prostě k tomu nemám kladný postoj, dát dítě oblečené obd sprchu, protože moje známá tak dala a pak si nadávala do.. protože malá ji nachladla :think:
Asi by se mě nechtělo potom dítě sušit, rychle převlékat, z okrého oblečení, kterého ho studí :nevim:
Ale jinak my to taky trochu zavání tím blázincem, jak tu někdo psal :mrgreen:
Ale prostě každý to vidí jinak, to je to samé jako zavírání do tmy..
Někdo prostě dává automaticky, někdo by nedal ani jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
15.4.11 21:01

Tak u nas to udelal dvakrat pritel starsi dceri,nic nepomahalo a tohle pomohlo,ale ja osobne bych to neudelala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.4.11 21:05

Dvakrát. Cca po čtvrt roce od druhého incidentu stačilo jen šplíchnout pár kapek do obličeje a mělo to stejný účinek. Ale byly to všechno doopravdy extrémní situace, to se nedá ani pořádně popsat. Nepoužila jsem už rok a ani nebylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
15.4.11 21:06

Jo, taky mě to stálo spoustu nervů, zpětně si stále vybavuju, jak jsem na sebe byla naštvaná, že je celý mokrý a musím ho převléct a tu rýmu jsem taky měla jako strašáka v hlavě. Ale pak přišla kámoška, která jeden takový záchvat vzteku u nás zažila a řekla něco jako, že je pořád lepší rýma, než udušené, nebo zabité dítě. On byl v tu dobu fakt na odstřel. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
15.4.11 21:10

Hm, tak (bohužel) i já se přidávám do klubu - ale už nikdy. Je mi to proti srsti - ale pomohlo to. :roll: Syn měl záchvaty vzteku a pláče, když už řval v kuse půl hodiny (a to nekecám) - ne brečel, ale normálně huáááá řval, tak jsem ho čapla. A pod vlažnou vodu šoupla. Pak jsem toho ale litovala… přišlo mi to… blbý, nebo jak. V té době jsem zoufalstvím brečela, nevěděla, co už s ním. Fuj, hrozný období. Byla to pro mě doba hledání metod. (Pevné obětí krachlo, to udělalo víc škody než užitku).
Co mi ale přijde horší, je zavírání do tmy. Ani ho nenechávám v jiné místnosti. Teď už jsem (OBČAS) zkušenější, obouchanější, už mě jen tak něco nedostane. 8-) :lol: Na těch prvních dětech nasekáme chyb… :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.4.11 21:13

Já sama jsem to nevyzkoušela, ale tchýně to používala u mého přítele, nicméně z důvodu afektivních křečí či co…vztekal se tak až přestal dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.4.11 21:17

Ano použila a stačilo jednou..Bylo to ale v momentě, kdy se dostávala mimo sebe - neragovala na žádné metody a ignorace se míjela účinkem..Neslyšela, neviděla a vypadala na amok..
Takže sprcha i v oblečení..To jí okamžitě dostalo zpět na planetu zemi a příště stačilo zatahat za ruku s tím ,že asi chce jít do koupelny a byl klid..

Pozn. měla jsem moc hodnou holčičku a nejsem žádný teroristka, ale když něco funguje tak to funguje a jelikož stačí jednou ,tak věřím tomu, že následky nejsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.4.11 21:29

Ano, použila (asi 3×) a s úspěchem. Je to jediná věc, na kterou Maty fakt slyší. Když přijde na věc, jak se zmíním o sprše, během chvilky se uklidní.
Ale samozřejmě „sprchou“ neplýtvám. Pouze když chytne fakt brutální hysterák a jako poslední možnost. Pokud běžně zlobí, máme jiné metody :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.4.11 09:05

Nepraktikuju, ani na mě to nikdo nezkoušel. Dcera se vzteká dost, padá na zem, ale u nás stačí vykázání(odvlečení) do pokoje s tím, že má přijít až se uklidní. Ale neodsuzuju, pokud má někdo dítě, které se v afektu dusí, má sebedetrukční sklony, hrozí zranění … Třeba to zavírání do tmy, to mi přijde horší, dcera by se snad strachy zbláznila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
16.4.11 09:22
Lizbeth píše:
Ano použila a stačilo jednou..Bylo to ale v momentě, kdy se dostávala mimo sebe - neragovala na žádné metody a ignorace se míjela účinkem..Neslyšela, neviděla a vypadala na amok..
Takže sprcha i v oblečení..To jí okamžitě dostalo zpět na planetu zemi a příště stačilo zatahat za ruku s tím ,že asi chce jít do koupelny a byl klid..Pozn. měla jsem moc hodnou holčičku a nejsem žádný teroristka, ale když něco funguje tak to funguje a jelikož stačí jednou ,tak věřím tomu, že následky nejsou..

U nás to bylo zrovna tak, tedy až na to, že „osprchoval“ malou manžel, já bych na to asi neměla. Nicméně je fakt, že to bylo velmi účinné a fungovalo to dlouho. Mezi manželovi praktiky také patřilo vyhazování sladkostí /zmrzlina, čokoláda, sušenky/ do koše - na to si pamatuje má dcera /10 let/ dost dobře a bere to s úsměvem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.4.11 13:31

Mám doma tedy velkého vzteklouna, ale na studenou sprchu ještě nedošlo a snad ani nedojde. Ale pamatuju se, že kamarádka občas cákla pár kapek studené vody vzteklounovi do obličeje a pomohlo to taky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML