Vztekání dítěte a studená sprcha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
24.6.13 08:21

Nevím jak v usa, ale mě mamka jako malou vysprchovala ledovou vodou i s bačkůrkama (to si fakt pamatuju, páč bačkůrky byly vzácné a drahé :mrgreen: ) a pak už mi stačilo jen říct, jestli chci do sprchy a já byla jak mílius… V usa jsou děcka rozmazlená, tam je to bráno asi jako prohřešek.. tady nee… Ale jedna věc mě zařáží, Ty, jako cizí člověk, si nemáš něco takového dovolit, to je mimo mísu.. něco jiného, když to udělá máma a třeba jen 1, něco jiného, když to uděláš ty, jako cizí.. Já tohle na mladém nikdy nepraktikovala - zabraly jiné metody, ale kdyby mu to udělal někdo cizí, tak letí a ještě s takovýma referencema, že by si už neškrtnul…

Příspěvek upraven 24.06.13 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
24.6.13 08:21

Mne tohle udelat pani na hlidani, tak nejenze by letela, ale rozhodne bych to nenechala jen tak byt. Muzes to pouzit neuvazene citlivemu diteti a muze mit z toho takovy sok, ze zacne koktat, pocuravat se… Pokud to nekdo dela vlastnimu diteti, tak at, i kdyz tuto metodu neuznavam. Ja nejsem pro hyckani deti a taky nemam silu vse resit jen domluvou, dceru obcas varovne placnu (nebiju), ale od ciziho cloveka uz bych i naplacani vnimala negativne.

Shrnuto - jako tyrani bych to nepovazovala, ale jednani to bylo neuvazene a nevhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
24.6.13 08:28
@008877žž píše:
Naše matka na nas byla sama. Nikdy nas moc nemlatila. Já jako holka byla hodná. Bratr at provedl cokoliv, nikdy nebyl za nic potrestan.. Vytostl z nej peknej hajzlik, kterej nema absolutně respekt ke své matce. Ten nuz v ruce mel nekolikrat. Takže si myslím, že kdyby byl trochu mlacenej nemuselo by to tak dopadnout.

tvoje mamka možná nezvládla důslednost ve výchově, mlácení to nespraví. Znám i profesně hodně dětí, dnes již dospělých, kteří mají díky velmi tvrdé fyzické výchově harničící s týráním potíže zvládat vlastní agresivitu. Ono trestat dítě za emoce je dost něco jiného, než ho naučit je ovládat a být v důsledná. Svého cholerického šéfa taky nemlátím a neposílám pod studenou sprchu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
24.6.13 08:29
  • Citovat
  • Upravit
1575
24.6.13 08:31
@dada1511 píše:
Anonym - je dost rozdíl, když si své dítě potrestáš sama, dle uvážení, a někdo koho máš profesionálně najatého na hlídání.Malej měl taky hysteráky, když začal fialovět, většinou pomohlo položit ho na znak, což ho donutilo nadechnout, a to bylo prioritní. Jinak se mohl vztekat jak chtěl, semnou to většinou nehlo. A i kdyby si začalo dítě v návalu vzteku rozbíjet hlavu o zeď, nebrala bych sprchu jako první pomoc.

Tak to s tebou naprosto souhlasím. To si nesmí dovolit.Ale myslím, že by měla být informována rodiči dítěte o tom, jak se to projevuje a jak to má řešit. Oni jsou ti, co vychovávají. Ona jen hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
24.6.13 08:33
@Hanka79 píše:
Tohle praktikoval manzeluv bracha na svym synovi, jemu je ted 7 let a kokta jako prase a ma desnou vadu reci :roll:…ten kluk, kdyz chce neco rict, tak uz to po chvilce ani nerekne, pac to zapomene co vubec chtel…takze za mne, urcite bych to NIKDY nepraktikovala…hlavne by me manzel zabil, kdybych to delala

A manžel vychovává???Pokud vím, tak by měli rodiče takové věci řešit spolu a dohodnout se, jak to budou řešit. A ne že by mě hned manžel zabil.To tě terorizuje???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 08:38
@Hanka79 píše:
Promin, ale ja mam jeste dve starsi sestry, nasi nas nikdy nemlatili a urcite z nas nevyrostli hajzlove co je jednou zapichnou…naopak si myslim, ze tohle delaji z vetsi casti, ty co jsou v detstvi mlaceny a tyrany…

A kdo tady mluví o mlácení? My jsme dostalli i ve škole od učitele. A co z nás vyrostlo? Grázlové? Ani bych neřekla. My jsme si nedovolili ani vzít cigáro do pusy. A dneska i malý prvňáček vykuřuje…Je sic možní, že to vidí u rodičů. Ale pokud se dítěti věnují a snaží se, tak aby mu šli příkladem, tak nemá proč z něj vyrůst grázl. A to i když dostane pár pohlavků…

• Citovat
  • Upravit
4658
24.6.13 08:39

@dada1511 tak slečna zde psala, že se dítě dusilo, tak z toho jsem situaci posuzovala, samozřejmě trestat pouze vztekající dítě, ještě ke všemu cizí studenou sprchou, určitě není správné…já to brala tak jak bylo psáno…usoudila jsem, že jsem pokud dělá chůvu, tak pozná, kdy se dítě dusí a podle toho taky reagovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 08:41
@008877žž píše:
Naše matka na nas byla sama. Nikdy nas moc nemlatila. Já jako holka byla hodná. Bratr at provedl cokoliv, nikdy nebyl za nic potrestan.. Vytostl z nej peknej hajzlik, kterej nema absolutně respekt ke své matce. Ten nuz v ruce mel nekolikrat. Takže si myslím, že kdyby byl trochu mlacenej nemuselo by to tak dopadnout. [/citace

U nás se říkávalo:škoda rány, která padne vedle… A to je zastaralá teorie?

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
24.6.13 08:45
@dendule4 píše:
@dada1511 tak slečna zde psala, že se dítě dusilo, tak z toho jsem situaci posuzovala, samozřejmě trestat pouze vztekající dítě, ještě ke všemu cizí studenou sprchou, určitě není správné…já to brala tak jak bylo psáno…usoudila jsem, že jsem pokud dělá chůvu, tak pozná, kdy se dítě dusí a podle toho taky reagovala :nevim:

nepsala, že se dusilo. Psala že se vztekalo 45minut, nic nezabíralo a ONA SE BÁLA, ŽE SE UDUSÍ. taky bych předpokládala, že jao chůva projde školením než nastoupí k 2letému děcku. Zřejmě ne a podle dalších reakcí, které napsala, je to nezralé střevo. Koneckonců když jde o život, volám RZP, to neudělala. Byla jen bezradná, tak udělal první blbost, co jí napadla a teď se to snaží obhájit.

• Citovat
  • Upravit
18259
24.6.13 08:48
@lenusek11111 píše:
A manžel vychovává???Pokud vím, tak by měli rodiče takové věci řešit spolu a dohodnout se, jak to budou řešit. A ne že by mě hned manžel zabil.To tě terorizuje???

Vychovavame snad oba ne? neni to jen moje dite je to i jeho dite a moc malyho miluje a urcite nechce abych ho ja, on ci nekdo jiny mlatil nebo nejak trestal, kvuli tomu, ze ani ne ve dvou letech krici nebo se vzteka. Nevim proc by me mel terorizovat, si me docela rozesmala teda… :mrgreen: :mrgreen: proste nechce abych malymu sprchou ci jinak ublizovala ve dvou letech, kdyz jeste poradne nemluvi a nedokaze rict co vlastne chce…nejsem padla nahlavu, abych tak maly dite kvuli vztekani strcila pod studenou sprchu, se na me nezlob…fakt takovej dement nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 08:51
@Anonymní píše:
A kdo tady mluví o mlácení? My jsme dostalli i ve škole od učitele. A co z nás vyrostlo? Grázlové? Ani bych neřekla. My jsme si nedovolili ani vzít cigáro do pusy. A dneska i malý prvňáček vykuřuje…Je sic možní, že to vidí u rodičů. Ale pokud se dítěti věnují a snaží se, tak aby mu šli příkladem, tak nemá proč z něj vyrůst grázl. A to i když dostane pár pohlavků…

Tak pod pojmem „ani jednou nedostanou“ si ja osobne predstavuju, facku, pohlavek apod.
A jinak si myslim, ze kdyz tu pises o tom ze prvnak kouri, tak uz je to podle me v tom diteti a muze ho clovek mlatit hlava nehlava a on proste neprestane, podle me facky nic neresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.6.13 09:33
@Hanka79 píše:
Tohle praktikoval manzeluv bracha na svym synovi, jemu je ted 7 let a kokta jako prase a ma desnou vadu reci :roll:…ten kluk, kdyz chce neco rict, tak uz to po chvilce ani nerekne, pac to zapomene co vubec chtel…takze za mne, urcite bych to NIKDY nepraktikovala…hlavne by me manzel zabil, kdybych to delala

sorry, ale něco jiného je jednorázová akce, něco jiného, když to praktikují pravidelně.. mě mamka pod sprchu jednou šupla a pamatuju si to doteď.. trauma z toho nemám, pak už jsem byla hodná holčička, stačilo říct, jestli se nechci vysprchovat.. A doteď se tomu s mamkou smějeme, protože ona si pamatuje, jak já byla v šoku a já si pamatuju, jak mi bylo líto bačkůrek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
24.6.13 09:44

@martina.se No jo tak kdyz te tam mamka soupla jednou prosim, ale treba u svagra to jednou nebylo…a zakladatelka se ptala na nazor, tak jsem napsala jaky s tim mam zkusenosti a nejsou teda moc pekny, a ze ja osobne bych to neudelala :) ale je to kazdeho vec a vase deti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.6.13 11:23

Pochopila jsem, že se dítě sice původně vztekalo, ale následkem toho mělo potíže s dechem a začlo modrat. Byla bych naopak ráda, pokud by mi chůva duchapřítomně strčila dítě pod sprchu :nevim: Upřednostňujete dětskou citlivou dušičku nad zdravím? 8o Ano, říká se, že stačí fouknout, ano, říká se, že se dítě samo neudusí, ale ne každý je nátury foukat jak blázen a nic..tak čekat, dítě stále nemůže popadnout dech..on se pepíček přece sám neudusí, je to proti přírodě :roll: Z jedný studený sprchy se dítě nepo.ere (neberu samozřejmě jako tu samou situaci, kdy by dala chůva dítě pod sprchu jen kvůli zlobení bez zdr. potíží), ale rodiče, jak koukám ano :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí