Puberťák

98
22.2.11 10:12

Puberťák

Ahoj,máte někdo zkušenost s pubertou?Máme doma 10letého kluka kterého to klátí asi půl roku.Za našich časů mám dojem byla puberta později a už si nepamatuji jak jsem jí prožívala.Někdy je to miláček který se vším pomáhá a tak,a za chvíli je tu odmlouvání,diskuse.Navíc je držkatý,neposlouchá, často se směje jako pitom… :lol:Někdy toho mám plné zuby a nevím jak dál,protože nervy si ničím zase jen já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
22.2.11 10:14

Napíšu ti jen jedno - bude hůř, mnohem hůř :-? A zkušenosti, opravdu bohaté. U nás už nelze přinutit takřka k ničemu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.2.11 10:17

No tak to jdu rovnou k Labi.To máme doma ještě malou,která vydá za deset čertů. :cert: A když spustí oba to je na hadr na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.2.11 10:18

katysimi moc tě nepotěším,ale musíš to pár let :roll: přežít…
za chvíli začne ještě do toho mutovat,a to je teprve brnkačka na nervy…ale v té době zas toho moc nenamluvěj,páč nás mají za úplný blbce… :roll:
no,přeju pevný nervy a nezapoměn-puberta je maturita dospělých,může se tím vše pokazit nebo uspět,jiná možnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
22.2.11 10:25

Bude hůř. nedá se, než se obrnit trpělivostí a puberťáka nezabít :D

Kity držkuje, hádá se, musí mít poslední slovo. někdy je to fakt na ránu pěstí. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
22.2.11 10:29

Zkušenost zatím nemám , ale puberty se děsím už snad od těhotenství :mrgreen: A jestli budou mít pubertu jako jsem měla já,tak se mám na co těšit :oops: :mrgreen:

Přeju pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.2.11 10:32

Ahoj Katysimi,

mám syna 13,5 let. Jak píšeš… chvíli zlatíčko, pak dítě na zabití :cert:
U nás problém s chováním bývá, když přijede od svého otce, to je rozjetý jak vagon na kolejích. Jeho otec ho vidí, jako malého hodného chlapečka, co nemá přece žádné problémy, a když jo, tak je to moje vina… ale to by bylo na dlouho.

DOma pomůže, sice to obkecá, ale jde to. Horší je, když po něm chci, at si uklidí ten mega bordel v pokojíku, to je pak hádka a mě svrbí ruka.

Pár facek ? No to u nás jde jen lstí… už je vyšší než já a má tak o 20 kg víc než já :lol: Ale dobře mířená rána v pravý čas není nikdy na škodu (zaslouženě).

Velkým problémem je u nás škola … nebaví ho učení, stejně to prý nikdy nebude potřebovat, takže jsme z vzorného chlapce s pár dvojkama sjeli v sedmé třídě na několik čtyřek a trojek. Ale z chování chválabohu jednička :lol:
Osmá třída pololetí - trojky, čtyřky a výtvarky dokonce pětka (letitý spor s paní uč. nejen se mnou jako rodičem, ale s rodiči skoro všech dětí).

Prý bude hůř… nezbývá nám než se obrnit trpělivostí a vymyslet lsti, jak na ty naše zlatíčka.

Jednou mi řekl, že se těší, až mu bude 18, že se odstěhuje z domu. Na to jsem mu řekla: „Už aby to bylo“ … koukal na mě jak tele, tak jsem mu řekla, že když je tak chytrý, at si najde pak podnájem a zkusí si žít sám, platit byt, živit se sám a starat se o sebe. Koukal jak výr po ránu :lol: :lol:

Sem tam na něj zabere, když je ke mně hnusný, že mu to vracím stejným způsobem a nebo ještě hůř… většinou to (zatím) zabere a na čas se zklidní. Funguje to ovšem jen v chování, v přístupu ke škole je to katastrofa.

Takže, hodně sil !!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
22.2.11 10:37

mám desetiletou neteř (je z velkého města) a některé projevy jsou fakt „na facku“.
pomáhají dobré příklady chování dospělých, pak taky chovat se k ní jako k sobě rovné (tzn. ne jako k dítěti), ptát se na názor, požádat o radu, občas sebeironie a sarkasmus („…no jo, nemáš to s námi lehký…“)
a v případě pubertálních afektovaných projevů ji ignorovat. pokud ona vidí, že nás její reakce štve a vytáčí, tak „přehrává“ ještě víc a déle.

pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.2.11 10:41

Dceři bude za měsíc deset a je pravda, že mám pocit, že jí puberta už taky začíná. Ačkoliv u kluka se mi to zdá taky brzy. Třeba je jen pod „špatným“ vlivem kamarádů, kteří mají v tomto věku mluvu dost nevybíravou a chová se tak i doma? :nevim:
Já každopádně jakýkoliv „nemilý“ slovní projev hned a velmi rázně utnu. Zkrátka na výchově trochu přitlačím, neb nechci mít doma nevychovanou puberťačku, která nerespektuje rodiče… z toho mám fakt strach, když občas vidím nějaké dokumenty na toto téma v tv.

Ale třeba se bojím zbytečně, ne u všech dětí je puberta problémová, ale myslím, že je důležité nenechat to přerůst přes hlavu… Trpělivost je sice hezká, ale jakmile si dítě začne dovolovat špatně mluvit s rodiči, či neposlouchat a rodiče to „tolerují“, je to podle mne o dost horší… Ale každé dítě je jiné a na každého asi také platí něco jiného. Tak snad jen „hodně štěstí a pevné nervy!“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
22.2.11 10:45

No tak to jsme koukám na začátku,ale spoustu toho mají miláčci společného.Když něco chce tak jsem nejhodnější mamku a světě a když chci aby se učil tak škola je hrozná pí.uč.blbá a tak.Když pak v klidu o všem mluvíme tak je rozumný a vše chápe,ale když má svojí náladu tak to je na pěst.A tatínek?to jde kolem něj jednou za čas se zeptá co škola a diví se když mu odsekne že OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
22.2.11 11:07
KačuliKačka píše:
Ahoj Katysimi,

mám syna 13,5 let. Jak píšeš… chvíli zlatíčko, pak dítě na zabití :cert:
U nás problém s chováním bývá, když přijede od svého otce, to je rozjetý jak vagon na kolejích. Jeho otec ho vidí, jako malého hodného chlapečka, co nemá přece žádné problémy, a když jo, tak je to moje vina… ale to by bylo na dlouho.

DOma pomůže, sice to obkecá, ale jde to. Horší je, když po něm chci, at si uklidí ten mega bordel v pokojíku, to je pak hádka a mě svrbí ruka.

Pár facek ? No to u nás jde jen lstí… už je vyšší než já a má tak o 20 kg víc než já :lol: Ale dobře mířená rána v pravý čas není nikdy na škodu (zaslouženě).

Velkým problémem je u nás škola … nebaví ho učení, stejně to prý nikdy nebude potřebovat, takže jsme z vzorného chlapce s pár dvojkama sjeli v sedmé třídě na několik čtyřek a trojek. Ale z chování chválabohu jednička :lol:
Osmá třída pololetí - trojky, čtyřky a výtvarky dokonce pětka (letitý spor s paní uč. nejen se mnou jako rodičem, ale s rodiči skoro všech dětí).

Prý bude hůř… nezbývá nám než se obrnit trpělivostí a vymyslet lsti, jak na ty naše zlatíčka.

Jednou mi řekl, že se těší, až mu bude 18, že se odstěhuje z domu. Na to jsem mu řekla: „Už aby to bylo“ … koukal na mě jak tele, tak jsem mu řekla, že když je tak chytrý, at si najde pak podnájem a zkusí si žít sám, platit byt, živit se sám a starat se o sebe. Koukal jak výr po ránu :lol: :lol:

Sem tam na něj zabere, když je ke mně hnusný, že mu to vracím stejným způsobem a nebo ještě hůř… většinou to (zatím) zabere a na čas se zklidní. Funguje to ovšem jen v chování, v přístupu ke škole je to katastrofa.

Takže, hodně sil !!!!!!!!!

Popisuješ moji dceru???? Trefnééé teda až na ty čtvřky a pětky. Z holky s vyznamenáním na trojkařku, jinak to fakt sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.2.11 11:19
Markit.Hl píše:
Popisuješ moji dceru???? Trefnééé teda až na ty čtvřky a pětky. Z holky s vyznamenáním na trojkařku, jinak to fakt sedí.

Néé, mám syna :lol:

U nás je to o to horší, že jeho otec to neřeší, vina je na mně a hotovo.
Přítel sice občas taky zuří, ale sám řekl, že by si mi nedovolil zasahovat do výchovy. KDyž už je ale fakt moc rozjetý, tak ho okřikne a synátor se stáhne.

A ingorace taky funguje..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
22.2.11 12:09

Hmm Kristýna nemá otce doma a ten by byl v tomhle stejně na prd… a manžela moc nerespektuje mrrrcha :D

Ignorace - tak to jsme zatím nevydržela já, jsem cholerik. A poslední slovo teda mít nebude a ne a ne a ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.2.11 14:23
Markit.Hl píše:
Hmm Kristýna nemá otce doma a ten by byl v tomhle stejně na prd… a manžela moc nerespektuje mrrrcha :DIgnorace - tak to jsme zatím nevydržela já, jsem cholerik. A poslední slovo teda mít nebude a ne a ne a ne :D

Makit, když mě to moje dítko fakt vytočí, ječím po něm a pošlu ho do pokoje, že už ho nechci dneska vidět. Většinou se urazí a trucuje až usne. OBčas se stane že až ráno zjistím, že se celou noc svítilo v pokojíčku :lol: :lol:

Cituji nedávný náš rozhovor:
já - Erdo, uklid si pokojíček (Syn je Erich)
on - a co jako? (asi je slepý, jinak to nevidím :lol: )
já - no co asi, ten bordel tady
on - však je to můj pokojík
já - no tak nic, ti to vyfotím a asi dám na facebook co??
on - no to bys mi neudělala..
já - ale udělala
on - tss… si tě vymažu z přátel…

Na tohle jsem už fakt neměla odpověď :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.2.11 14:42

Dcera 11,5 a zatím zlatíčko hodný..ale je mi jasný, že to jednou příjde..
Ale já jsem vostrá, takže to bude boj. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect