Puberťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
13.10.12 22:14
@KačuliKačka píše:
DO půlnoci??? BOže co tam dělají???
Syn i když jede od tatínka domů, tak do osmi musí být doma (o víkendu). Neexistuje, aby se flákal někde do půlnoci po ulicích… :cert:

„žijou a baví se“ - cituju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
14.10.12 10:06
@analoja píše:
„žijou a baví se“ - cituju ;)

Hm… tak pokud tím myslí vysedávání po lavičkách, kouření cigaret a bavení se co druhé slovo sprotstě, plivajíc na chodník… tak toje fakt „super“ zábava… :cert: :cert:
Naštěstí syn zatím takové potřeby poflakovat se po nocích nemá. DIvím se rodičům takových dětí, že o ně nemají strach, nebo že jim nevadí, že se takhle do nocí flákají bez smyslu :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
19.11.14 08:16
@KačuliKačka píše:
Nějaká doba uplynula, nastaly další třídní schůzky a u nás žádná změna k lepšímu. Spíš k horšímu :cert:

Na včerejší tř.schůzky jsem už poslala ex.manžela, aby na vlastní oči i uši slyšel, jak na tom jeho syn je (přes smsky jsem se dozvěděla, jaká jsem neschopná matka, a že je to moje vina atd.).
Myslím, že mu včera spadla čelist, když mu učitelé řekli to, co já vím už dávno - náš synáček je mega flegmoš, kterému prostě nic nevadí - hodiny proleží na lavici, nedělá úkoly, nenosí pomůcky natož sešity, nepracuje i když má věci př. do výtvarky (balí se pod mým dohledem) a že je nejlenivější dítě, co učitel matiky zná :zed:
Díky svému přístupu propadá z výtvarky, matiky a hrozí mu i fyzika. At se snažím jak chci, prostě si nedá říct. Včera mi řekl, že jsem zrádce - jen proto, že chci aby z něj vyrostl zodpovědný a aspoň trošku vzdělaný člověk?????
Dávám mu 3 týdny na zlepšení a pak ho objednávám k dět. psycholožce (moje býv.prof.), protože má někde evidentně problém a já už nevím, jak na něj,aby se vzpamatoval a zase začal „fungovat“.

p.s.: nezasvěceným - do 5.třídy to bylo naprosto bezproblémové a pracovité dítko s dvojkama !

Jak válčíte dál? Mám doma šestáka a je to tráááága, škola ho nikdy nijak nebavila ale dal si říct, letos? děs :( děják a přírodopis za jedna ale anglina, čeština a fyzika za 5, zlaté děcko ale učení na nule, nic ho nebaví a nic se mu nechce, no pořád přemýšlí jestli může být ještě hůř a nedovedu si nějak představit že vážě bude mít na vysvědčení za 5 :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.11.14 08:24
@Janam20 píše:
Jak válčíte dál? Mám doma šestáka a je to tráááága, škola ho nikdy nijak nebavila ale dal si říct, letos? děs :( děják a přírodopis za jedna ale anglina, čeština a fyzika za 5, zlaté děcko ale učení na nule, nic ho nebaví a nic se mu nechce, no pořád přemýšlí jestli může být ještě hůř a nedovedu si nějak představit že vážě bude mít na vysvědčení za 5 :nevim: :think:

Muj bratr byl podobnej typ, nikdy teda nemel vylozene spatny znamky i kdyz na to kaslal, ale je prirozene chytrej, tudiz aspon takto. Ale co si s nim mama uzila poznamek, kazdej den aspon jedna. Neni zlej, jen kdyz neco chce rict, tak to rekne, bez ohledu na to zda to je vhodny. Ukoly nikdy nedelal, za to bylo taky x poznamek denne, porad mama psala do skoly co ma delat, at ucitelka dohlidne na to, ze si napsal do notysku co ma delat, porad neco zapominal.. a tak bych mohla pokracovat. Chodil do maly skoly na vesnici.

A ted ta lepsi cast - dva roky je na stredni a hodne se zklidnil. Uz na to tak nekasle, sem tam udela ukol, nastesti nepropada, mel na konci prvaku jednu trojku (a to je na strojni prumyslovce).

Takze vydrz a povoli to, na zakladce je to slozitejsi, tam je super bejt za kinga, ze propadam, kaslu na skolu, bohuzel jim dojde az dyl, ze je to blbost. Je v sesty tride, to je nejvetsi krizovka, snad dostane rozum driv nez bude pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
19.11.14 09:05

Ahoj holky, zdravím, narazila jsem ted na tuto diskuzi, ale zatím nepročítala. Taky doma bojuju s puberťákem (12 let). Nechcete založit soukromou skupina na pokec? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
19.11.14 10:10

Ahoj holky, ráda bych se přidala, mám doma 14letou a 16letýho pubošea je to výživné :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
19.11.14 10:38

@Janam20 je to s odstupem času… dnes je mu lehce přes 17 let, studuje 3 ročník učiliště a donedávna byl relativně klid.
Před 14 dny mi volal mistr, že není od pondělka na praxi, co s ním je. Do mě blesk vjel, takže jsem hned nasupeně volala domů, no a frajírek si byl v pondělí u dr., mně nic neřekl, a nějak nepobral, že se to stejně dozvím… Takže tentokrát i jeho otec zafungoval. Mladej má teď už delší dobu doma se mnou těžko, jsem na něj pes, ale to víš, že mi zatlo, jak to řešit, kdyby se opakovaly absence. Mám rozjednáno, že by šel ze školního servisu na externí pracoviště, kde by byl pod dohledem a oddělila bych ho tak od problémového žáka, se kterým se sčuchl.
Dnes jsou třídní schůzky, tak uvidíme. Mistr je super, dal echo, já můžu denně volat a ověřovat, zda došel na praxi nebo ne. Mám nevýhodu, že ráno odjíždím do práce po páté hodině a doma jsem tak před čtvrtou odpoledne, tudíž nemám jak ho zkontrolovat. Takže akorát telefonicky s mistrem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
19.11.14 10:39

Jo a stále ho drží, že si chce po vyučení dodělat nástavbu s maturitou, tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
19.11.14 21:20

@Petraa80 Teda, tak to fakt nezávidím. Já mám jen jednoho a je to občas na :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
19.11.14 21:35

@amame kdyz bude zamcena diskuze, rada se pridam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
20.11.14 14:45

@Zuziky Skvělý, zkusím utvořit soukromou skupinu a dám vědět.

Ještě někdo se přidá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
21.11.14 11:55

@amame každopádně se hlásím akorát to neumím zakládat tak pak info jak se tam dostat atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
1.12.14 13:33

Ahoj holky, skupina založena, :) pozvánky už týden poslány, pokud se k vám nedostaly tak se ozvěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
1.12.14 17:14

@amame Taky moc prosím o pozvánku. Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
280
2.12.14 08:37

Ahoj, poprosím též o pozvánku, díky :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí