Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
úplně jsem vám od vzteku zapomněla napsat, jak jsme ke konci šk.roku dopadli.
Koule z matiky a v srpnu reparát. Jenže… v době reparátů má být dítě v lázních na Slovensku… takže jsem s prosíkem psala p.řediteli, který využije výjimky školského zákona, díky kterému v „závažných případech“ může posunout opravky až do 15. září.
Prázdniny na prd, denně počítáme a já musím doufat, že mu to dostatečně vtluču do kebule a on to pak úspěšně odprezentuje ve škole.
Měla jsem na něj takový vztek, že jsem mu nepopřála k narozeninám a o dárku se budeme bavit až budou výsledky opravek. (vím, stydím se, že jsem mu ani nepopřála - ale ten vztek byl strašný, slzy beznaděje v očích a nejistota, co dál).
Tak doufám, že máte lepší prázdniny než my… ![]()
KačuliKačka píše: úplně jsem vám od vzteku zapomněla napsat, jak jsme ke konci šk.roku dopadli.Ahoj,zapoměla jsem do jaké že to chodí třídy,ale myslím že si psala že v lázních se dá vždy do pohody tak snad to pak zmákne.Držím palce.My měli na 4tř.2dvojky a to jen díky tomu lajdáctví naposlední chvíli vytáhl matiku,ale až když chtěl za vízo „odměnu“tak splakal do té chvíle si to moc neuvědomil,jeho smůla
Koule z matiky a v srpnu reparát. Jenže… v době reparátů má být dítě v lázních na Slovensku… takže jsem s prosíkem psala p.řediteli, který využije výjimky školského zákona, díky kterému v „závažných případech“ může posunout opravky až do 15. září.Prázdniny na prd, denně počítáme a já musím doufat, že mu to dostatečně vtluču do kebule a on to pak úspěšně odprezentuje ve škole.
Měla jsem na něj takový vztek, že jsem mu nepopřála k narozeninám a o dárku se budeme bavit až budou výsledky opravek. (vím, stydím se, že jsem mu ani nepopřála - ale ten vztek byl strašný, slzy beznaděje v očích a nejistota, co dál).
Tak doufám, že máte lepší prázdniny než my…
ted dokončil 8 tř.
Lázně má letos jen na 14 dní na slovensku - a dát se tam dokupy? NO spíš se pěkně rozjede a rozfrajeří. Takže ted počítáme, protože po návratu z lázní (3.9.) bude mít během pár dní opravky.
On je zatím v klidu, já trnu, at to nezvorá a neustále hrozím, že zruším opravky a nechám ho opakovat osmičku.
Jinak v chování se doma v pohodě, pomůže, neremcá moc, není drzý, nefláká se po venku
Ale ta škola.....
![]()
At žije puberta ![]()
Ahoj
to co tu čtu je jak u nás
škola děs jen tak prolez a stejně dělá doplnovačky má N ještě na učení nešahnul ,hygiena nula děs řev keci a špinavej jde do koupelny špinavej vyleze hlava mě to nebere ,říkám mu smrdíš jdi tam znova děsný keci at k němu nečuchám ,už jsem ho vyhodila od stolu že my to snášet nebudem u jídla masnou palici a pot .
Pokoj to je děs tam ani nechodím nebo bych tam něco chytla z té špíny ,když se zapřu a chci se rozčílit nakouknu a co prý je uklizeno tak to jsem asi blbá že vydím všude ponožky trenky flašky od pití a papírky od sušenek po zemi .
Jinak je hodnej po nocích necourá nepije nefetuje tak co asi to ještě jde.
Někdy s náma nemluví někdy mele až až na to že mu bylo 16 by mohl být víc zodpovědný ,ale jemu je vše jedno zákazy na něj neplatí zbít ho mužu ale jde to špatně když je o hlavu větší ale občas jí chytne to se tak ve mě nahromadí a vypálím mu jí .
Nevím zda to přežije on nebo já ve zdravý jen doufám že to nebude už tak dlouho trvat .
Petra
u nás máme problém právě jen s učením.
![]()
Co se chování týká, tak naprostá pohoda… povídáme si, smějeme se, jezdíme na výlety apod. ![]()
Hygiena - no, zuby s donucením, jinak se naučil používat deodoranty (někdy až moc) a největší hrůza jsou fusekle… ale díky astmatu se dost potí, takže učím neustále měnit ponožky. ![]()
Jinak pokojíček - neřeším… sem tam udělám kravál, že to musí uklidit, jinak nepůjde k tatínkovi (jsem rozvedená) a to na něj většinou platí. Pokud je tam čurbes, zavřu dveře a jdu dál
Anebo dokud není uklizeno, nedovolím pc.
Je pravda, že těsně po vysvědčení jsem uvažovala nad psycholožkou, že to není samo sebou… jenže synáček je těžký flegmoš a i učitel mi řekl, že jsem udělala maximum a ted je to na něm.
Mít už 15 let, tak ho kamarád vezme na brigádu ručně kopat základy pro ploty… prý už tam měli pár takových, co si mysleli, že sežrali moudro světa a učit se nepotřebují. No… ten můj tam příští rok hned po narozkách nastupuje na makačku, at si uvědomí, k čemu je dobrá aspon ta maturita
![]()
Přeji hodně sil, abys to přežila ve zdraví jak Ty, tak i syn a za pár let už jste na tohle nehezké období vzpomínali společně jako na staré časy.
Katka
No holky,sice jsem založila téma,ale skutečný problém asi máte vy.Snad se mě toto vše vyhne.Miky sice zlobí ale pořád je to do hranic únosnosti.Tak doufám že se to nezvrtne a ustojíme to a vám přeji pevné nervy.Mě čeká ještě za pár let druhá puberta s malou a ta má tvrdou hlavu takže si ty nervy nechám na ní.
Takže doba se pohnula a my máme v úterý, 6.9. v 8 hod. ráno reparáty z té matiky.
Držte palce!!!
Dítko dojede zítra z lázní, počítám, že za těch 14 dní tam zapomněl úplně vše, takže ted tu sedím nad počítacím sešitem a vymýšlím kupu příkladů. Máme dva dny na zopakování a obnovení znalostí.
P.učitel zněl včera celkem optimisticky… no já až takový pocit nemám. Budu víc na nervy než kdy jindy ![]()
Dám pak vědět, jak to dopadlo ![]()
KačuliKačka píše:
Takže doba se pohnula a my máme v úterý, 6.9. v 8 hod. ráno reparáty z té matiky.Držte palce!!!
Dítko dojede zítra z lázní, počítám, že za těch 14 dní tam zapomněl úplně vše, takže ted tu sedím nad počítacím sešitem a vymýšlím kupu příkladů. Máme dva dny na zopakování a obnovení znalostí.
Dám pak vědět, jak to dopadlo
P.učitel zněl včera celkem optimisticky… no já až takový pocit nemám. Budu víc na nervy než kdy jindy
Ahojky,
tak s odřenýma ušima to ten syčák zvládl
, ale v devítce nás čeká pořádné učení, aby to neproflákl znova.
KačuliKačka píše:
Ahojky,tak s odřenýma ušima to ten syčák zvládl, ale v devítce nás čeká pořádné učení, aby to neproflákl znova.
No já to říkala.Ono když jim teče do bot tak zamakaj.Tak se držte další rok. ![]()
katysimi píše:KačuliKačka píše:No já to říkala.Ono když jim teče do bot tak zamakaj.Tak se držte další rok.
Ahojky,tak s odřenýma ušima to ten syčák zvládl, ale v devítce nás čeká pořádné učení, aby to neproflákl znova.
Díky moc, p.uč. poskytne učební plán na celý rok, at jsem v obraze kdy co budou probíat pro případ, kdyby mi tvrdil mladej, že nemá nic co se učit ![]()
Asi udělám takhle kolečko po škole i u jiných učitelů, at jsem ve výhodě ![]()
Bod 10) je paráda… už jsem praktikovala a můžu vřele doporučit
![]()
Dobrý večer , když jsem dočetla Vaše příspěvky , připadám si jako doma . Pokud dovolíte , taky vypustím páru o tomhle se asi jinde nedá bavit . My jsme s naší ,,HVĚZDOU" prošli snad vším , čím se dá… Když si na to vzpomenu , je mi na zvracení…nasekala takových bot ve škole,spíš školách, doma i v rodině-chytla se party ,která jí skoro naprosto zničila -vulgarita vůči komukoli , naprosté nerespektování pravidel/jakýchkoli . Teď je jí 16 je ve druháku a snad už se poučila.Dostala na výběr pasťák,nebo domov?Uvidíme, a to mám doma ještě 3 další…