Vztek a vzdor ve škole

Anonymní
6.9.10 15:59

vztek a vzdor ve škole

Ahoj holky,

prosím o pomoc a o radu.

Syna je ted v první třídě, je tam třetí den a už slyším stížnosti. Že se vzteká, dělá si co chce, předbíhá, neposlouchá!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.9.10 16:45

nikdo mi neporadíte co s tím mám dělat? doma se chová celkem poslušně i známí mi říkají, že mám vychovaný děcko ated tohle. je to reakce na školu, nebo rozcapenost?

pomoc, prosím!!!

• Citovat
  • Upravit
3337
6.9.10 17:12

Těžko říct… Byl zvyklý mezi dětmi? Třeba se jen předvádí a chce na sebe upoutat pozornost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
6.9.10 17:36

hmm dělala jsem za soudruha to samý a šupala jsem zpátky do školky :wink: třeba ještě není zralý na nástup do školy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
6.9.10 17:40

No nevím, řešila bych s učitelkou. Má prvňáčky poprvé? Nemůže přece čekat, že budou všichni sedět v lavici jak zařezaní.
Ve školce probély nebyly? Píšeš toho strašně málo, těžko radit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.9.10 18:32

Tři dny je strašně málo, je potřeba to nechat tak měsíc.
Některým dětem to trošku trvá, než si zvyknou, někdy třeba jen nesedne učitelka. Znám příklady, kdy dítě opravdu pozná, že je na něj učitelka krátká a potom moc zlobí.
Pokud se to nespraví, doporučuji pedagogicko-psycholgickou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.10 08:04

Tak dneska si už dala se mnou sraz i jeho paní učitelka, že to prý bude na dlouho. jsem zvědavá co z ní vyleze! Mám strach aby nebyl pak u učitelů neoblíbený a třeba od spolužáků šikanovaný. Doma mi přijde hodný, kolikrát o něm vážně ani nevím.
Je hodně upovídaný a do všeho se plete, ale co s tím :-( občas mi přijde že má moc vysoké sebevědomí, pak si zas myslí, že tak maskuje nízské. Je splachovací, takže po trestu a jeho vykonání má pocit, že je vše o.k. a zas se chová stejně :-(

• Citovat
  • Upravit
3337
7.9.10 10:18

Počkej co ti řekne učitelka a pak si s ním promluv. V první třídě by ti třeba ještě mohl říct, proč se tak chová. Obvykle se zabejčí až dýl a nechce o sobě mluvit. Teda aspoň podle synovců a bráchy, mě to teprve čeká :roll:
Budu držet pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.9.10 23:09

Nepíšeš, jestli malý chodil do školky. Ale podle sebe si myslím, že je to jenom počáteční reakce na školu (je toho dost, na co si ti prcci musí zvyknout). Asi neví, jak se chovat, aby se zavděčil paní učitelce a je tím pádem moc aktivní.
Asi bych si promluvila nejdřív s ním, než půjdu na nějak pohovor s učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.9.10 09:13

Zakladatelko, jak jsi dopadla ve škole?
Já si nemyslím, že by to s tvým malým bylo zase až tak zlé. Teď skončily prázdniny, děti jsou ještě rozjančené a některým prostě jen déle trvá, než se zase srovnají. A navíc, první třída je pro ně dost velká změna. Najednou z ničeho nic musí vydržet v klidu sedět, nemluvit, dávat pozor,… Prostě jen některé děti potřebují více času.
A co paní učitelka? Už má s prvňáčky více zkušeností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.10 15:25

Terko,
dopadli jsme špatně.
ve středu po škole, jsem mluvila s učitelkou a prej v pohodě. respektuje jí a problém jen s vychovatelkou a trenérkou, tak jsem šla za nima a řekla at se nebojej ho víc přitáhnout, že stojím za nima.
To bylo ve středu odpoledne a v pátek ráno, jsem syna nemohla odvést já, tak ho odvedl manžel a prej hned schytal děsnou drškovou, jak je malej plačtivej, nedělá co dělat má (měli se převléknout z TV a on nechtěl, tak ho v teplákách posadila do třídy a on se zvedl a šel se zas převlékat, že v teplákách se učit nemůže) tak to už beru jako selhání učitelky, protože ona si nesjednala respekt :-(
Tak nevím jak to bude zítra. Manželovi naznačila, že by měl jít do školky a pokud nepůjde a bude mít problémy, že klidně připomene : JÁ VÁM TO ŘÍKALA!!!!!

• Citovat
  • Upravit
6358
15.9.10 08:51

Ono s tím vracením do školky bych taky byla opatrná - může ho to srazit a vytvořit ještě větší problémy. Asi víc mluvit s učitelkou, doma s ním, hodně to probírat, ale v klidu, vysvětlovat, že už je velký kluk a přece nechce zpátky mezi mrňata do školky, že škola je lepší, ale obnáší holt nějaký řád… nevím co ještě přesně, neznám ho osobně.

My máme zase jiný problémek - dcera do školy chodí ráda, tam je v pohodě, zatím žádný problém. Spíš doma s učením. Každý den mají úkol, to je v pohodě, udělá buď se mnou nebo s tátou. Ale problém nastal, když jsem koukala na jeden úkol co dělali ve škole - měli pojmenovat obrázek a říct, kterou hlásku slyší na začátku slova. No a ona prostě buď nepochopila co se po ní chce (marně jsem vysvětlovala), ale prostě že to neumí a že jí to nebaví… Prostě problém je v tom, že pokud jí něco nejde hned, jak si představuje, tak se sekne a navíc začně bulet pak i vztekat, když se jí snažím něco vysvětlit apod. Takže my bojujeme zase s tímto… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.5.11 08:54

vzdor ve škole

Ahoj, je už červen a syn vzdoruje v první třídě.Když něco nemá perfektně, je z toho na nervy a začne brečet e jde až do hysteráku. Paní učitelka s ním rozhodně nemá trpěůivost a už nám i řelki o změně školy. Jak jste na tom teď vy? Myslíte , že to časem přejde?
Díyk moc za sdělené zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.23 17:21

Máte tu někdo dítko, co se vzteká ve škole? Občas něco hodí, občas zmuchla sešit. Někdy „jen pění“.
Spouštěče jsou, když mu něco nejde, když mu učitelka něco vytkne, nebo když je změna programu. Situace se postupně zhoršuje.
Jak reaguje učitelka, jakou má představu o tom, že to budete řešit vy?
Nejedná se o prvňáka.
V PPP se nevztekal, takže neporadili nic. Pristoupili k tomu tak, že když to nedělá tam, tak to není problém.
Doma ho nechám, aby se vztekal a do půl hodiny je klid.

• Citovat
  • Upravit
33005
19.1.23 17:28
@Anonymní píše:
Máte tu někdo dítko, co se vzteká ve škole? Občas něco hodí, občas zmuchla sešit. Někdy „jen pění“.
Spouštěče jsou, když mu něco nejde, když mu učitelka něco vytkne, nebo když je změna programu. Situace se postupně zhoršuje.
Jak reaguje učitelka, jakou má představu o tom, že to budete řešit vy?
Nejedná se o prvňáka.
V PPP se nevztekal, takže neporadili nic. Pristoupili k tomu tak, že když to nedělá tam, tak to není problém.
Doma ho nechám, aby se vztekal a do půl hodiny je klid.

Musíte to řešit i v součinnosti s učitelkou a pak je ideální chodit s dítětem na psychoterapii (alespoň pár sezení, ne žádná jednorázová návštěva, a čekat od ní, že udělá zazrak na počkání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí