Vztekání dítěte a studená sprcha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4367
14.11.16 09:02

A take je rozdil oplachnout diteti oblicej chladnou vodou, zvlast kdyz se to bere jako pomoc k uklidneni.
Ale jako trest je to naprosto neprijatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.11.16 09:03

@Terezxx Nikdy nikdy nikdy. Ani u malýho, ani u velkýho - ale u malýho teda vůbec. Jsem vzteklá, když má záchvaty, tak ječím (což není dobře a vím o tom), ale tohle je absolutně přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
14.11.16 09:08

Já bxych to pochopila ale né u tak malýho miminka teda, to bych neudělala. já sem šla jednou pod sprchu když sem chytla histerák, máma mi osprchovala zadek studenou vodou a byl klid a rozhodně z toho následky nemám teda, ale rozhodně to muselo být v době kdy jsem chápala, ale u ani né ročního dítěte mi to přijde na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
14.11.16 09:11

prut

Slyšel jsem, že na někoho fungovalo seřezání proutkem. Například při účelovém řevu a válení se vztekem po zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.11.16 09:15
@Heinich píše:
Slyšel jsem, že na někoho fungovalo seřezání proutkem. Například při účelovém řevu a válení se vztekem po zemi.

To funguje na ledacos, napriklad na to, ze se rodicu bojis a nevyvines si k nim dobry vztah, coz pak posaha vsechny tve budouci vztahy (hlavne partnerske) v budoucim zivote.

Na co proutek paradoxe nezabira je to spatne chovani… chovani se pri pravidelnem mlaceni ma tendenci spis horsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.11.16 09:20

Fuj, to jw týrání, navíc takový miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
14.11.16 09:21
@Heinich píše:
Slyšel jsem, že na někoho fungovalo seřezání proutkem. Například při účelovém řevu a válení se vztekem po zemi.

když se dítě válí po zemi v amoku, tak nepomůže ani mlátit krumpáčem, natož proutkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.11.16 09:24

U miminka bych to rozhodne nedelala…

Jinak muj bratranec jednou chytil hysterak, do ktereho se vystupnoval sam a fakt nebyl k utiseni. Teta ho osprchovala studenou vodou, to mu mohlo byt tak 3,5. Nikdy predtim ani po tom jsem ji nevidela neco takoveo delat, takze bezna praxe to nebyla… a neprislo mi to nijak krute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.11.16 09:29

Tak mě to kruté přijde i u tříleťáka!
Ať si hodí matky tu studenou sprchu, třeba je to uklidní! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.11.16 09:34
@Black Cat píše:
Tak mě to kruté přijde i u tříleťáka!
Ať si hodí matky tu studenou sprchu, třeba je to uklidní! :roll:

Me to krute neprijde. Pokud dela sceny takove, jak muj bratranec predvedl, je to adekvatni odpoved a nevypada to, ze by si odnesl nejake nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.11.16 09:49
@warita píše:
Me to krute neprijde. Pokud dela sceny takove, jak muj bratranec predvedl, je to adekvatni odpoved a nevypada to, ze by si odnesl nejake nasledky.

A já si myslím, že jen nastavil svojí mámě zrcadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
14.11.16 10:03

Jenom kráva může dítě, které jí dává najevo lásku, potrestat. Pochopila bych u většího dítěte, které by při záchvatu vzteku mělo tendenci omdlít (lepší sprcha, než omdlelé dítě), jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
14.11.16 10:42

9m dítko? Mazec. Jednou jsme strčila ruce pod studenou vodu, ale to šla dcera až do afektu a neposlouchala.
A neveděla jsem co dělat. Bylo jí 3,5r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.11.16 11:01
@Black Cat píše:
A já si myslím, že jen nastavil svojí máme zrcadlo…

Mas zajimave teorie… a rekla bych, ze asi nemas osobni zkusenosti s detmi, ktere se takto chovaji…

@bublinek, no prave. Muj bratranec uz byl ve stavu, ze vubec nevnimal. Zacalo to tim, ze si vynucoval neco, co bylo hooooodne nevhodne. Teta rekla ne, on se zacal vztekat, snazil se vynutit si to, teta si ho nevsimala… bratranec stupnoval ryk, teta se ho snazila uklidnit, on si ale myslel, ze kdyz se s nim snazi domluvit, tak ma sanci si to vynutit a kdyz pochopil, ze stejne to nedostane, tak presel do uplne hysaku. Rval az se tabulky v okne otrasaly a uz vubec nic nevnimal.

A co jako teta mela delat. Nechat ho rvat, az mu odejdou hlasivky?

Nemyslim si, ze udelala spatne a bezna vychovna metoda to taky nebyla. Jak rikam, zazila jsem to presne jednou a nikdy vic krat jsem to u ni nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
14.11.16 11:05

@warita Právě proto, že moje děti byly vztekací, jsem hledala nějaké rady, co dělám špatně a jak se zachovat, co změnit. A došla jsem k názoru, že změnit musím sebe a svůj přístup.
A teda docela mě udivuje, kolik lidí dá přednost týrání před prostým přiznáním si vlastní chyby. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí