Ja, pracovnice a pracovní systém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.9.15 15:48

Ja,pracovnice a pracovní systém

Dobrý den,
prosím o zachování anonymity. Chodí sem známí a určitě kolegové z práce. Je to pro mě citlivé téma.
Jde o to, že pracujeme ve firmě s kolegyní, která svoji práci tak nějak odbejvá a očividně se to přejde. Nadřízená jezdí často na pracovní cesty a nebejvá často na firmě.
Byla na ni hodněkrát stížnost, od mnoha lidí. Neplnění úkolu, apod..Když je na koberečku v kanceláři nebo když máme sezení a tam se to řeší, tak se ta kolegyně urazí a řekne, že si na ni všichni jen vymejšlí a ona pracuje tak jak má. Sama jsem viděla, že to není pravda a opravdu práci odbejvá.
Za mnou vždy přijde a stěžuje si jak jsou tam na ni zasedlí. Proč si zrovna jí všímají, atd..Že není pravda, že povinnosti odbejvá, pracuje tak jak má a nemůžou si na ni stěžovat. Ještě to říká takovým uraženým tonem.
Nevím co jí vždy na to říct a jak se bránit? :think: Když všichni vidíme, že nepracuje tak jak má a nadřízená, která není kvůli pracovním cestám stále na firmě s tím nic nedělá. Přijde nám, že se jí spíše zastává. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
20.9.15 15:52

Naprosto tě chápu. V bývalé práci to bylo to samé. Moje kolegyně doslova protelefonovala na záchodě i 3 pracovní hodiny s maminkou, sestrama a práce jí stála.
Měla jsem tu výhodu, že za měsíc jí vyrazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 15:54

@Blekota my takovou výhodu nemáme :(

• Citovat
  • Upravit
851
20.9.15 15:55

A tebe se to týká jak? Brání to tvé práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
20.9.15 15:56
@Anonymní píše:
@Blekota my takovou výhodu nemáme :(

Takže za ní doděláváš práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 15:58
@Ignácie píše:
A tebe se to týká jak? Brání to tvé práci?

týká se nás to všech, ne jen mě. Mě se tohle týká jen v tom, že mám více práce než ona.Co by mohla udělat ona, tak se ta práce hodí na někoho z nás.

• Citovat
  • Upravit
2874
20.9.15 15:59
@Anonymní píše:
týká se nás to všech, ne jen mě. Mě se tohle týká jen v tom, že mám více práce než ona.Co by mohla udělat ona, tak se ta práce hodí na někoho z nás.

A co říct, že své práce máš dost a že za ní její práci dodělávat nebudeš. Napsat i e-mail, že „tato práce konkrétně, kterou máš zadanou navíc“ je potřeba delegovat dané slečně v práci a neházet jí na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 16:00
@Blekota píše:
Takže za ní doděláváš práci?

ne jen já, ale děláme práci, kterou by mohla dělat i ona, ale nedělá. Máme víc práce než ona a ještě říká jak ona má hodně práce a přitom všichni vidíme jak se poflakuje.

• Citovat
  • Upravit
2874
20.9.15 16:02
@Anonymní píše:
ne jen já, ale děláme práci, kterou by mohla dělat i ona, ale nedělá. Máme víc práce než ona a ještě říká jak ona má hodně práce a přitom všichni vidíme jak se poflakuje.

Všichni? Kdo všichni? I další nadřízení? Nebo jen podřízení? Tak napiš na vedení společnosti, že již nějakou dobu (konkrétně ji urči) tato osoba si neplní své povinnosti a že odmítáš pořád za ní něco dodělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 16:04
@Blekota píše:
A co říct, že své práce máš dost a že za ní její práci dodělávat nebudeš. Napsat i e-mail, že „tato práce konkrétně, kterou máš zadanou navíc“ je potřeba delegovat dané slečně v práci a neházet jí na tebe.

kdybysme tohle řekli, tak by si nadřízená myslela, že jsme ti špatní, nechce se nám pracovat a práci odmítáme. Např. všichni vidíme jak se kolegyně fláká, práci odbývá. Když je nadřízená v práci, tak to před ní pracuje, ale jak není v práci a je na pracovní cestě tak se fláká. Vždy přijde za někým z nás a dá nám práci, kterou jí ještě nedala.

• Citovat
  • Upravit
2874
20.9.15 16:05
@Anonymní píše:
kdybysme tohle řekli, tak by si nadřízená myslela, že jsme ti špatní, nechce se nám pracovat a práci odmítáme. Např. všichni vidíme jak se kolegyně fláká, práci odbývá. Když je nadřízená v práci, tak to před ní pracuje, ale jak není v práci a je na pracovní cestě tak se fláká. Vždy přijde za někým z nás a dá nám práci, kterou jí ještě nedala.

Mě napadá jen, zapnout si nahrávání na telefonu a pokud k tobě kolegyně příjde, a řekne ti, že toto máš udělat, tak jí říct, že toto není tvá práce ať si ji deleguje jinde. Že tvá nadřízená ti jí nezadávala.
Takhle bys měla alespoň důkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 16:05
@Blekota píše:
Všichni? Kdo všichni? I další nadřízení? Nebo jen podřízení? Tak napiš na vedení společnosti, že již nějakou dobu (konkrétně ji urči) tato osoba si neplní své povinnosti a že odmítáš pořád za ní něco dodělávat.

všichni zaměstnanci podřízení. Všichni podřízení jsme to říkali naší nadřízené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.15 16:07
@Blekota píše:
Mě napadá jen, zapnout si nahrávání na telefonu a pokud k tobě kolegyně příjde, a řekne ti, že toto máš udělat, tak jí říct, že toto není tvá práce ať si ji deleguje jinde. Že tvá nadřízená ti jí nezadávala.
Takhle bys měla alespoň důkaz.

špatně jsem to napsala. Nadřízená nám tu práci zadává a kolegyni tu práci ještě nezadala.

• Citovat
  • Upravit
29350
20.9.15 16:10
@Anonymní píše: špatně jsem to napsala. Nadřízená nám tu práci zadává a kolegyni tu práci ještě nezadala.

no a ty bys teda chtěla, aby tu práci dělala i ta kolegyně? Nebo nějak nechápu dotaz… tak jestli práci rozděluje vaše nadřízená, tak ji asi ta dotyčná dělat nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.15 16:15
@Regina Hero píše:
no a ty bys teda chtěla, aby tu práci dělala i ta kolegyně? Nebo nějak nechápu dotaz… tak jestli práci rozděluje vaše nadřízená, tak ji asi ta dotyčná dělat nemá…

jde nám o to, aby dělala práci stejně tak jako my.My tam makáme a ona se fláká. Někteří z ní mají smích a některých to vytáčí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová