Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem na skok tu..dneska jsem si mákla,ale už NIC dělat nebudu..manža byl dopoledne v práci,a te´d jel s bráchou štípat dřevo,ale jak nám dojede besedka,tak mu mám napsat smsku a dofrčí(zvědavec) ![]()
Umyla jsem podlahy,vyluxovala koberec,uvařila dvě jídla(ať nemusím zítra)nachystala jednohubky a dodělala ten dortík ovocný
pořád odolávám,že ho načnu,ale pak si zase říkám,že počkám ke kafči s ostatníma
no a ještě jsem utřela všude prach a hledala na netu baráčky(plány baráku,jak to tam asi budeme chtít my-ve svém)…
PETI:jj,dávej na sebe pozor,mě se taky někdy stane,že mě pobolívá břicho jako u MS,nebo tak,ale pak se snažím ležet a nestává se to čast..ale a´t už jsem aspoň v 35tt,to člověk teď má zase strach,aby se mimískovi nechtělo jít už ven
tak odpočívej,hm?!
No jo,asi budu mít prcka,že mám menší břicho než vy,zatím jsem nabrala +5kilo..ale třeba to přijde ![]()
DAISY:správně,dej si kafíčko a relaxuj,hm? A určo to pak s přítelem vyřešte a domluvte se na něčem,co bude ideální jak pro tebe,tak pro něj…
ILČI:tak si děti užij,to musí být rodeo,hihi…ale jsou hodné,že ti aspoň pomlžou,co?!
A krááásné oblečky máš na prcka,opravdu,takové klučičí,ale přesto slaďoučké!
Tak pidi věcičky se ti zachtělo prát?!
Já už to mám asi 14dnů i vyžehlené a jsem ráda,že jedna starost(i když milučká)je pryč…te´d se budu věnovat něčemu dalšímu…budeme malovat,nakupovat dárečky na Vánoce,a pak ke konci zařizovat mimískův koutek,tak jsem ráda,že žehlení je zamnou ![]()
Čauky,
tak jsem dnes spojila krémem dortík a teď ho ještě poliju bílou čokoškou.Až přijede Marek z baráku tak na něj udělá ten vláček.Ještě budu dělat jeden nepečenej dort a bramborovej salát.No a zítra jen usmažím řízky.Doufám že všechno klapne a oslava se povede.
Peti - já dělala falešnej marcipán včera i předevčírem,pripadalo mi že je ho málo,no a když zbyde,tak ho dojedu - miluju marcipán ![]()
Tak zatím pa,jdu polívat dortík
No já si říkám že na praní je pořád čas, ale když slyším vás tak mám chuť prát. Ale zase na druhou stranu mi přide že když ty věci leží delší dobu ve skříni tak chytají různý pachy. No uvidím.
No v prosinci mám v plánu začít brzo pídt cukrový, a hlavně perníčky aby mi změkly.
Jo a to sem vám chtěla říct tenhle týden budu mít taky pěkně nabitej, v úterý povezu švagrovou s její kočkou na kastraci, ve středu snad klid ve čtvrtek neteře do hraní, v pátek má brácha promoci, tak sem zvědavá jaký to bude. Doufám že má brácha v plánu někde oběd ani sem se neptala jak to mají naplánovaný, nějak mi ani nedochází že teď v pondělí je svátek a já nebudu mít cvičení ![]()
Jo jinak manža se nachvilku stavil dom, opusinkoval pupík aletěl dál. Jo a ještě mi stihl udělat oko u jednoho našeho doktora v porodnici, on jak dělá ve stavebninách tak tam pan dr byl a radil se s jednou zaměstnankyní (jeho známá) a nevěděli si rady tak manža přiskočil a pane doktore to a ono a on se pak ptal od kud ho manža zná, tak paní pověděla story žemě přijímal a během chvilky si vzpoměl která sem to byla
tak mám radost pacošů tam má, být za dobře se vyplatí
teda doufám jo a dr se menuje taky Mikuláš ![]()
KACU:tak to jsi šikulka šikovná,určitě ho blejskni,a´t se pokocháme,jaká je mamča pekařka,hm?! ![]()
Já se to ubjevím až večer,jdu chvíli se psaem ven (než dojedou návštěva) tak papa
No kaču blískni pro inspiraci, a i prcka jak do toho pěkně zaboří prstíčky ![]()
Mae a obleč se je venku zima, aspoň u nás
to víš maminkovský pudy.
Holky už sou u tchýně, díky bohu, už sem z nich z toho hluku byla taková unavená.
Teď si dělám francouzskou manikůru no sranda, nesnáším jak ten lak vždycky dlouho schne.
JARŇÁTKA 2009
http://www.sirmi.ic.cz/cara/191.gif /> http://www.sirmi.ic.cz/cara/93.gif
// PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 / KO 18.11. / 0 dětí / chlapeček DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 / KO 20.11. / 0 dětí / holčička MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 / KO 25.11. / 0 dětí / holčička
SAMMMY / (Míša, 24) / TP 14.2.2009 / KO 20.11. / 0 dětí / holčička
DITTA77 / (Dita, 31) / TP 16.2.2009 / KO 26.11. / 1 dítko/ holčička JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 / KO ?? / 0 dětí / holčička VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 / KO 18.11. / 0 dětí / chlapeček
REBECCA / (Radmila, 33) / TP 1.3.2009 / KO ?? / 1 dítko / chlapeček BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 / KO 27.11. / 0 dětí / holčička ILCA / (25) / TP 5.3.2009 / KO ?? / 0 dětí / chlapeček MEDUŇKA / (30) / TP 10.3.2009 / KO 2.12. / 0 dětí / holčička AJULE / (Aja, 29) / TP 11.3.2009 / KO ?? / 1 dítko PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 / KO ?? / 0 dětí / chlapeček
KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 23.3.2009 / KO 18.12. / 1 dítko / chlapeček MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 / KO ?? / 5 dětí / holčička NIKYNKA86 / (22) / TP 29.3.2009 / KO ?? / 0 dětí / chlapeček MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 / KO 12.12. / 1 dítko / holčička AJÍK / (Andrea, 35) / TP 12.7.2009 / KO 18.11. / 1 dítko
Chlapeček 7× Holčička 9×
http://www.sirmi.ic.cz/cara/93.gif NAŠE SNAŽILKY Katkaty Jezi //
Ahoj,
jsem zas jednou nakoukla. V tomto týdnu jseme nakoupili co je potřeba, manžel dělal šerpu, on tomu tak říka nerad chodí nokupovat
Mám všechno vypraný, nevím proč bych mela sušit venku, je to k něčemu dobrý pro mimčo? U ložnici mám nachystanou kabelu, tak můžu klidně valit rodit, ne ještě je brzo.
Ve středu jdu na kontrolu, tak se uvidí co tam uvidíj, je to kamarád(manžel mu říká šťourač) tak tam můžu kdykoliv během dne. Kupodivu ráno spím jak dudek, večer se mě špatně usíná, nevím jak se uvelebit. Řešli se tu peníze, v současné době bych ženské nedoporučovala mít děti, pokud nemá dostatečný svůj příjem. Jsem to poznala a není to nic moc, teď je to o moc lepší. I když domácnost financuje manžel
a me zůstává celý můj výdělek. Je hodnej i když ho to nebaví chodí nakupovat se mnou, ale jen na ty větší nákupy. Věci na něho, kupovat bez něho jako Ppetra. Nemyslitelné, je moc náročnej potřebuje si vybrat sám, nějaký obyč. trika a tak to jo, ale jinak to ně, ale vždycky mě chce sebou a většinou dá ne mě. Spoléhá dost na můj „vytříbený smysl pro styl“
![]()
Už jsme rozholi jména Barborka a Jakub, ale nic není konečné
je nějak moc jakubů kolem a Barunek taky. Uvidíme, třeba to rozhodnem až v porodnici
manžel se teší na porod, chce být u toho, já mám jen podmínku, žádnej foťák ani kameru. Syn od kamaráda viděl svoje fotky z porodu a vůbec z toho nebyl nadšenej. Prý je to soukromá vec a nikdo se ho neptal. jestli chce být na fotkách
Tak to nebudu riskovat až bude pěkný mimčo tak pak. A sama taky na to nejsem moc zvědavá jak rodím pak se na to budu koukat. Dík. Raděj s miminkem v náručí až budu v pohodě. Jsem se zas rozepsala, ale stejně to nikoho nezajímá, ale mě to dělá fajn občas si myšlenky napsat. Mě moc nebaví řešit kočárky…atd. Raděj si povídám o to o čem přemýšlím a ak, ale na to mám kamarádky a manžela. Ale občas mě baví si tu přečíst co řešíte a trochu reagovat i když moje reakce asi nikdo nečte.
Mějte se krásně a užívejte krásnou sobotu a neděli.
![]()
Ahojky všem ![]()
Jakpak se máte při sobotě? Já klasika, vaření, praní, žehlení, úklid … včera jsme se vykopali na tu véču a objeli 4 hospody, všude rezervačky, děs běs, v poslední jsme zakotvili a až pak zjistili, že tam jsou zvěřinové hody
nic jiného nevařili, jen zvěřinu. No tak js jí aspoň poprvé v životě ochutnala a musím říct, že to bylo mňam ![]()
Žáha - mě na dnešek pálila tak, že js v noci 3 hoďky koukala do stropu a 2× si šla pro anacid a dneska mě bolí celý jícen při polykání, chjo ![]()
Miruš , bříško máš asi jako já a to jsi o měsíc napřed, takže malinké!!
![]()
Dituš , tak taky odoláš 4D! A s tím překvapením u porodu - na tom něco bude! No já zrovna včera prohlížela fotky manžela, když byl malý a byl přesný opak mě, já tmavé oči i vlasy, on tmavé vlasy jen po narození, pak blonďáček s modrýma kukadlama, tak js si celou noc, co js byla vzhůru představovala, jak asi bude malá vypadat, po kom z nás bude
se tak těším!
To, jak se Terezka na Emičku těší muselo být dojemný!!!! A ta ATB mě mrzí, že musíš brát, ale dr. vědí co dělají, neboj, moc držím pěsti, ať máš ty breberky brzy přeléčený!!
Daisy , jj, peníze, to je problém. My je máme radši každý zvlášť, aby jsme se kvůli nim nehádali
Hlavně se snaž být v pohodě a až se ti tatík vrátí, zkus si s ním priomluvit, aby se tohle neopakovalo ![]()
Kacudko , nás na tu ko srdíčka neposlali, tak nevím, to ti k tomu nic neřekli?
jinak gratuluju k úspěšný kontrole!!
a silná vrstva podkoží?
to js ještě neslyšela, ale je možný, že bych jí měla taky
![]()
Ilco , hezké bříško a vecičky jsou parádní!! ![]()
Peti , šetři se, hodně odpočívej, když tě pořád bolí ten pupík
v úterý po kontrole budeš klidnější, viď?
nazdárek při sobotě,
my byli dnes na návštěvě a obědě u mých rodičů - byla kachna s bramb.knedlikem a červeným a bílým zelím. Mnamka jedna nezdravá ![]()
Peto: pošli mi ten recept na ten marcipán,já to nikdy nedělala,tak bych to taky mohla vyzkoušet.
Chtěla jsem se zeptat zkušených kuchařek,chystám se letos poprvé sama péct cukroví.myslíte,že kupovaný těsto je hnusný,že je poznat,že je kupovaný? Pořád přemýšlím,jak si ušetřit práci …ale domácí těsto je asi prost lepší,co?
Posílám ještě můj ranní pupík,jsem proti vám všempořád žabař ![]()
http://www.modrykonik.cz/…89581_th.jpg
Befi:no s pečením neporadím, letos taky budu prvně péct cukroví…
Pupík, je malinkej ![]()
Bambulo ty seš ale bambula
no jasně že to čtem a že nás to zajímá, já taky mám pocit že kolikrát pro svoje myšlenky zapomínám reagovat na ostatní a pak mám pocit že v mých příspěvkách je jen samý já já a zase já, no ale co snad to neva.
Befi to teda si žabař, ale já když se snažím zatáhnout břicho, tak bych mohla být jak ty, jenže můj pupek je z polovyny špek tak proto je tak velkej, ale pst nikomu to neříkej ![]()
Jo a s cukrovím, kupovaný těsto bych v životě nedělala, já mám ráda když to těsto voní máslem a tak a prostě víš co do toho dáváš, a udělat těsto je to asi nejmenši, horší pro mě je pak válet a vykrajovat a tak, a Befy pokud si nejseš těstem jistá tak dělej poloviční dávky, upeč si to a pak pokud bude chutnat a budeš mít sílu tak udělej druhou půlku, nebo něco jinýho ať máš víc druhů a pošmákneš si. já teda to tak dělám a cukroví nedělám proto že by se mělo ale protože si chci pochutnat a aby si i návštěva pochutnala, jo teď když sme těhu tak co víš co tam za svinstvo dávají aby jim to v obchodě vydrželo.
Jestli holky chcete tak vám sem pak pár osvědčenejch receptů přepíšu.
Holky hurá mi dem na véču tak ahojky
Ilčí:Určitě sem nějaké recepty hoď
Já si je uložím..Jo a mě přišel mail..a taky tam jsou vánoční recepty..Hodím vám to sem.....Pokud to teda půjde…Zkusím to přez galerku.Když ne tak to okopčím a vložím…
Bambulo:Jo no vidíš, jsem hlava děravá.tvé příspěvky vždy čtu…Ale prostě kolikrát mi to vypadne a nereáguji…
Tak přez Galerku to nejde…Tak jsem vám zkopírovala obsah…Tak kdyby jste chtěli recept, tak vám ho překopčím…
Cukroví:
Plněné ořechy 2
Likérové věnečky 2
Sádlové kuličky 3 Šlehačkové cukroví 3 Šlehačkové cukroví 2 3
Ananasové válečky 4
Krupicové kuličky 4
Klášterní rohlíčky 4
Máslové kokosové kuličky 5
Kokosové „Rafaelo" 5 Štrúdl z piva 5
Vanilkové rohlíčky bez ořechů 6
Vanilkové rohlíčky s ořechy 6
Kakaové rohlíčky s ořechy 6
Pařížské rohlíčky (výborné) 7
Linecké slepované cukroví 7
Myslivecké knoflíky 8
Husarské knoflíčky 8
Mocca oválky 9
Rumové kroužky 9 Čokoládové koláčky s nádivkou 10 Šlehané zázvorky 10
Kremrole 11
Tatrankové pracny s kokosem 11
Tatrankové pracny 11
Koňakové špičky 12
Suchárky ze zbylých bílků 12
Kokosové cukroví ze strojku 12 Čokoládové šulánky 13
Hříbečky z mandlové hmoty 13
Karamelové oplatky 14
Koláčky z ovesných vloček 14 Šuhajdy 14
Cukroví tvarované strojkem 15
Nepravý marcipán 15
Perníčky 15
Slepované piškoty 16
…a ještě něco navíc
Staročeská rybí polévka s hrachem 17
Novoroční česnečka 17 Čočková polívka 18
Humrová pomazánka 18
Slavností šunková mísa 19
Sýrová roláda s křenovým máslem 19
Kapr načerno 20
Smažený kapr po pražsku 20
Kachna s jablky 21
Krůta s mandlovou nádivkou 21
Krůtí pochoutka 22
Silvestrovský guláš 22
Novoroční čočka se švestkami 23
Vánoční punč 23
Výborný punč bez alkoholu - pro děti 23
Silvestrovská „kachna" 24
Horká káva s whisky 24
TAk máme po návštěvě,byli tady jen dvě hodinky,mamka už chtěla jet domů a malý Tomík byl ospalý,tak jeli…
Ale pokecali sme a další týden mu jedeme přát,tak se taky uvidíme
Ale popusinkovala jsem si ho,blonďáčka ![]()
Manža šel na pivo,tak jdu dopapakat jednohubky a budu kukat na Tv(od rána jsem ji pořádně neviděla)ale první hupsnu do vany…
BEFI:pupínek krásňučký,přijde mi jakoby di špičky(to se ale říká,že je to pak kluk)ale ty čekáš holčičku
ale pěkný
to je děs,pokaždé chci holky překvapit,že mám obr pupek a stejně mi ho „zkritizujou“ že mám mini
my vám s Ádou ještě ukážeme
![]()
DAISY,ILCI:já budu péct jen perníčky,jinak mám objednanou krabici mini zákusků z cukrárny(malé špičky,věnečky apod.)já moc sladké nemusím a manža taky ne,tak je zbytečné péct,tohle se sní rychleji a bude i pro návštěvy…tak to řeším tak.